Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Alternosfera a dezvăluit o nouă piesă, "Rugi" - AUDIO

Fanii trupei Alternosfera care nu și-au cumpărat încă albumul "Epizodia", pot asculta acum o nouă piesă a băieților. Intitulată "Rugi", melodia este a cincea dezvăluită de pe noul album, după "Singurătate", "Nepoata lui Gagarin", "Drumuri Pi" și "Armata".

Publicat

pe

Trupa Alternosfera, intalnire cu fanii

Fanii trupei Alternosfera care nu și-au cumpărat încă albumul "Epizodia", pot asculta acum o nouă piesă a băieților. Intitulată "Rugi", melodia este a cincea dezvăluită de pe noul album, după "Singurătate", "Nepoata lui Gagarin", "Drumuri Pi" și "Armata".

Trupa Alternosfera, intalnire cu fanii

Trupa Alternosfera, intalnire cu fanii

Deși Turneul Epizodia s-a încheiat, printr-un concert la Arenele Romane ce a strâns peste 2800 de faniAlternosfera continuă promovarea celui mai recent material. Ultimul album, lansat de Ziua Internațională a Numărului Pi (14.03.2013) în cadrul concertului din Silver Church, completează conceptul trilogiei începute în toamna lui 2012, odată cu apariția "Virgulei". Materialul discografic conține 10 compoziții noi, ce păstrează linia melodică și lirismul ce poziționează formația într-o categorie aparte a rock-ului alternativ.

Odată cu lansarea albumului "Epizodia"Alternosfera a reeditat două albume mai vechi, respectiv "Orașul 511" (2005) și "Visători cu plumb în ochi (sau ultima scrisoare către femeia nordică)" (2007). Toate cele 3 albume se găsesc online, pe site-ul Elefant.ro și sunt lansate de labelul Sphere Records. Prețul unui album este 30 de lei. Pentru coletele ce depășesc suma de 120 de lei transportul este gratuit oriunde în România. Timpul de livrare estimat este de 7-10 zile lucrătoare.

Versuri "Rugi" - Alternosfera

Naufragiat
Într-un vals mă mişc debusolat
Din prag în prag

Ochi în cercuri gri
Lacrimi cad cerneală în CV
De-ar fi, de-ar fi

Basm de redactat
Eu subiect să fiu, tu predicat
Iertat, iertat

Aer tămâiam
Tunuri colonadă dirijam
Juram, juram

Am gravat în rugi
Strigătele lungi
Eu pământ, tu fulgi
Amantă să te culci
Şoapte neîntrerupt
Coardele plâng rupt
Eu te chem tăcut

Frig plombat în ten
Am pianul dig sobă din lemn
De ger, de ger

Toate le-am iernat
Pe-un covor în ace de la brad
Uitat, uitat

În geam decor sedat
Ard ca becul vechi tensionat
Mai vag, mai vag

Punct în epilog
Don Quijote-nscris în necrolog
Te rog, te rog

Am gravat în rugi
Strigătele lungi
Eu pământ, tu fulgi
Amantă să te culci
Şoapte neîntrerupt
Coardele plâng rupt
Eu te chem tăcut
Eu te chem tăcut
Eu te chem tăcut
Eu te chem tăcut

Alternosfera - "Rugi", Epizodia 2013

Concerte & turnee

Alternosfera anunță primul turneu acustic din istoria trupei - PROGRAM

Alternosfera își încântă fanii cu un proiect în premieră în cariera formației. Este vorba de un turneu acustic, cu evenimente muzicale în șapte orașe din România și unul în Chișinău. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022
Alternosfera la Opera Nationala Romana 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Povestea programului unplugged a început în urmă cu trei ani, când trupa a încercat o rearanjare a pieselor sale într-un format acustic. Tot experimentând cu diferite instrumente și structuri, Alternosfera a creat conceput Theatroll - Corbul Troian, unde piese din discografia trupei au fost reinterpretate și cântate alături de orchestră pe cele mai mari scene de teatru. Acum, Alternosfera vine în fața fanilor cu primul program acustic.

Cu această ocazie, Alternosfera va ajunge în mai multe orașe din România, chiar și în cele mai mici, unde nu ar fi putut ajunge cu versiunea electrică. În centrul atenției vor sta piese care nu se regăsesc foarte des în concertele electrice, dar care sunt foarte așteptate de fani.

Trupa a gândit un playlist în care piesele care au fost interpretate în concertele Theatroll - Corbul Troian să nu se regăsească în concertele unplugged. Alternosfera nu a uitat de hit-urile care i-au adus aprecierea fanilor de pretutindeni, astfel că o parte dintre acestea se vor auzi acustic.

Program turneu acustic Altenosfera

Citește în continuare

Trending