Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Alex Burcea a părăsit formația Mandinga

După 10 ani împreună, Alex Burcea, unul dintre fondatorii grupului Mandinga, se desparte de colegii săi pentru a se dedica altor proiecte artistice.

Publicat

pe

Alex Burcea

Dupa 10 ani impreuna, Alex Burcea, unul dintre fondatorii grupului Mandinga, se desparte de colegii sai pentru a se dedica unui nou inceput artistic. Alaturi de Mandinga, al carei co-fondator a fost din 2002, Alex a luat parte la realizarea celor 5 albume lansate in cei 10 ani de activitate, a fost premiat alaturi de colegi pentru show-urile sustinute, a fost pe scena Eurovision in 2012, a regizat primul documentar al trupei, intitulat "Primii 10" si  a onorat sute de concerte in tara si strainatate.

Alex Burcea

Alex Burcea

Alex este mandru de colaborarea cu Mandinga, dar considera ca este momentul sa se dezvolte artistic si in alte directii, sa caute noi provocari. Acesta a declarat:

"Mandinga este trupa care mi-a alimentat adolescenta si alaturi de care am crescut. Profesional vorbind, acest proiect mi-a adus satisfactie si realizari numeroase. Consider insa ca am demonstrat tot ceea ce era de demonstrat in aceasta formula si imi doresc sa incerc si altceva, sa explorez noi zone muzicale. Ultimul meu concert cu Mandinga a fost in Azerbaidjan, de Revelion. Nu au fost lacrimi, nici obiectii, ci doar "un gentlemen's agreement", bazat pe respectul reciproc pe care ni-l purtam.  Raman amintirile frumoase si realizările la care fiecare dintre noi si-a adus aportul. Doar ca, de acum incolo, nu voi mai fi "Alex de la Mandinga". Le multumesc celor care au fost alaturi de trupa, deci si de mine, si imi doresc sa imi inteleaga decizia. "

Momentan, Alex Burcea ramane cantonat in propriul studio, unde pregateste noi propuneri muzicale pentru public. Artistul a declarat ca pot fi chiar mai multe proiecte la care va lua parte in viitorul apropiat, intrucat nu duce lipsa de idei
si statutul recent recastigat de artist solo ii permite o mai mare implicare.

"Nu vreau sa spun mai multe, urmaresc sa pastrez concentrarea si energia pentru studio, insa voi reveni cat de curand pe scena. Muzica am facut toată viata mea, cei mai multi au spus ca am făcut-o bine si nu intentionez sa ma opresc", declară Alex.

Artistul si-a indreptat atentia in ultimii ani si catre regia de film, fiind chiar viitor absolvent al unei facultati de gen. Alex lucreaza deja la doua documentare, unul dintre ele fiind filmat in ultima sa vacanta in Cuba, despre care a promis sa povesteasca imediat ce vor ajunge intr-o forma finala.

"Mereu am avut curiozitatea de a incerca si altceva pe langa muzica, ceva care sa completeze mesajul, si regizarea povestilor a venit oarecum firesc. Ma pasioneaza teribil si studiez pentru a ma perfectiona. Cand pornesti din nou de la zero, este nevoie de multă determinare si de timp sa iti reintri in ritm. Puteam sa apar demult cu alt proiect muzical, insa imi doresc sa fie totul pus la punct. Nu ma grabesc, Mandinga a fost maraton pentru mine timp de 10 ani si aceasta pauză este binevenita. Curse vor fi mereu, acum pregatesc muzica pentru o calatorie cat mai frumoasa".

Mandinga - "The Mac Mac Song"

Comentează

Trending