Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Solista de muzică fado Ana Moura susține 3 concerte în România

Ana Moura, una dintre marile speranţe ale fado-ului portughez va concerta în premieră in România în cadrul unui turneu național. Concertele vor avea loc în Bucureşti, Timişoara și Cluj-Napoca.

Urmărește-ne pe

Ana Moura, una dintre marile speranţe ale fado-ului portughez va concerta în premieră in România în cadrul unui turneu național. Concertele sunt organizate de către agenţia Amprenta Advertising şi va avea loc în trei oraşe din țară: Bucureşti - 3 octombrie 2013, Sala Palatului, Timişoara - 5 octombrie, Teatrul Național și Cluj-Napoca - 7 octombrie, Opera Națională Română.

https://www.facebook.com/anamoura

https://www.facebook.com/anamoura (Foto: www.facebook.com)

Artista este cea mai tânără fadistă care a fost vreodată nominalizată pentru premiul olandez muzical Edison Award. Născută în oraşul Santarem din Portugalia, în anul 1979, Ana a crescut într-o familie de cântăreţi care a încurajat-o să urmeze o carieră muzicală. La 6 ani ea a cântat primul ei cântec Fado "Cavalo Ruço", însă acest gen de muzică a fost lăsat deoparte în adolescenţă când artista a devenit interesată de alte genuri, mult mai apropiate de preferinţele prietenilor din liceu. La vârsta de 14 ani, timpul descoperirilor şi rebeliunilor, Ana s-a mutat la Carcavelos şi s-a înscris la Academia dos Amadores de Musica pentru a-şi termina liceul. Aici ea şi-a format prima trupă împreună cu câţiva colegi de la şcoală şi deşi cântau alte genuri, vocea artistei avea un ton natural de fado, reuşind să introducă în repertoriul lor şi câte o piesă de acest gen.

Experienţa sa cu cover band-ul Sexto Sentido a dus la realizarea unui album pop/rock cu muzicianul Luis Oliveira, însă albumul nu a fost niciodată terminat. Apoi destinul a intervenit şi Ana Moura a fost descoperită de un chitarist, Antonio Parreira, care a fost profund impresionat de ea şi a prezentat-o mai multor case de Fado. Printre acestea se număra şi Casa de Fado "Senhor Vinho" a cărei coproprietar era Maria da Fe, cea care a lansat cariera Anei Moura în genul muzical Fado.

Producătorul muzical specializat în fado, Jorge Fernando a contribuit la realizarea primelor două albume ale Anei, Guarda-me a vida na Mao (2003) și Aconteceu (2004). Reacția publicului și a criticilor faţă de albumul "Guarda-me a Vida na Mao" a fost unanim entuziastă, iar Ana Moura a devenit imediat una dintre cele mai căutate artiste, atât în Portugalia, cât şi în străinătate, unde cea mai importantă prestaţie a fost cea de la prestigioasa sală de concerte Carnegie Hall din New York în 2005.

Vocea inconfundabilă a cântăreţei a făcut victime şi în rândul artiştilor de talie internaţională. Cei de la The Rolling Stones erau în căutarea unei voci de Fado pentru un proiect special, iar când au ascultat-o pe Ana Moura a fost dragoste la prima audiţie. Artista a colaborat cu ei la melodiile "Brown Sugar" şi "No Expectation".
Pasiunea intensă a Anei Moura pentru muzica fado a urcat-o direct în topuri. Succesul a venit odată cu lansarea albumului Para Alem da Saudade (2005), care a stat 70 de săptămâni în topuri şi a câştigat premiul Amalia Rodrigues. Cu cel de al patrulea album, "Leva-me aos Fados" (2009), artista l-a cucerit definitiv şi pe Prince. După un zbor special la Paris pentru a asista la unul dintre concertele Anei, Prince a invitat-o să cânte alături de el la festivalul Super Bock Super Rock. Împreună au interpretat o versiune portugheză a cântecului "Walk in Sand" şi tradiţionalul Fado "Vou Dar de Beber a Dor".

Ana Moura - "Ate ao Verao"

Fado este cea mai recunoscută muzică a Portugaliei, care exprimă o serie de emoţii - singurătate, melancolie, dor, chiar şi o viziune fatalistă asupra soartei, fado fiind tradus în mod obișnuit ca destin sau soartă, conform cuvântului din latină fatum.

Biletele pot fi achizitionate online pe www.eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Carturesti).

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Ana Moura
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorul invitației duble la concertul Les Elephants Bizarres

InfoMusic a extras câștigătorul dublei invitații la concertul Les Elephants Bizarres de pe 30 mai, din Club Control. Vezi dacă...

Închide