Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Romania intră în finala Eurovision 2013. Vezi lista finaliștilor

Melodiile calificate în finala Eurovision 2013. Cezar Ouatu a dus România în marea finala Eurovision de pe 18 mai. Vezi lista finaliștilor!

Publicat

pe

Cezar Ouatu - primele repetiții pe scena din Malmo, Suedia pentru Eurovision 2013
Cezar Ouatu - primele repetiții pe scena din Malmo, Suedia pentru Eurovision 2013

Cea de-a doua semifinală Eurovision 2013 a condus joi seară la întregirea listei de 26 de finaliști. Scena de la  Malmö din Suedia a găzduit 17 concurenți, printre care și contratenorul român Cezar Ouatu. România a intrat în Top 10  în urma votului telespectatorilor din cele 17 state europene la care s-au adăugat Germania, Spania și Franța. Din semifinala de pe 16 mai vor merge mai departe Ungaria, Azerbaijan, Georgia, România, Norvegia, Islanda, Armenia, Finlanda, Malta și Grecia.

Cezar Ouatu - primele repetiții pe scena din Malmo, Suedia pentru Eurovision 2013

Cezar Ouatu pe scena din Malmo, Suedia - Eurovision 2013

Dintre cele 17 prestații, doar câteva momente au ieșit din comun fie prin piese, fie prin câte un element mai neobișnuit. Elveția a fost reprezentată de o trupă formată din 6 soldați din Armata Salvării, cel mai tânăr având 22 de ani, iar cel mai bătrân - 95 de ani. Schema nu i-a ajutat să ajungă în finală. O interpretă vârstnică a venit și din Macedonia, cântăreața Esma de 70 de ani fiind populară în țara sa. Concurenta din Finlanda, Krista Siegfrids nu a ezitat să se sărute cu una dintre vocile sale secundare, momentul amintind stângaci de  sărutul Madonnei cu Britney Spears la MTV Video Music Awards de acum 10 ani. Magia sărutului a funcționat, Finlanda a fost votată.

Finlanda: Marry Me - Krista Siegfrids

Sărutul din Finlanda: Marry Me - Krista Siegfrids │ FOTO: Sander Hesterman (EBU)

Krista Siegfrieds a comentat ulterior în cadrul conferinței de presă: "Am fost foarte bucuroasă și mândră de fetele mele Ding Dong și m-am simțit foarte fericită. Sărutul? Yeah, ea sărută foarte bine". Momentul a fost însă unul repetat și regizat pentru a atrage atenția publicului și a telespectatorilor. Krista speră să depășească notorietatea trupei Lordi din Finlanda. Ea își promovează albumul, iar Eurovision este elementul cheie al campaniei europene.

Cezar Ouatu: "Am plâns o jumătate de oră după ce anunțarea rezultatelor"

Cezar Ouatu și Dan Manoliu în conferința de presă după cea de-a doua semifinală Eurovision 2013

Cezar Ouatu și Dan Manoliu în conferința de presă după cea de-a doua semifinală Eurovision 2013 │ FOTO: Dennis Stachel (EBU)

"Sunt deja fericit pentru că sunt un câștigător - sunt în finală. Este pentru prima dată când un contra-tenor ajunge în finala Eurovision. Vocea este cea mai importantă și mă voi strădui să fiu chiar mai bun sâmbătă. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat - am plâns o jumătate de oră după ce anunțarea rezultatelor. Sunt foarte sensibil. Sunt extrem de mândru să reprezint țara și toți cântăreții de operă", a declarat Cezar prin intermediul conferinței de presă de la Eurovision. El i-a mulțumit încă o dată tatălui său dispărut, dedicându-i performanța. În privința concurenților săi, Cezar a acordat atenție melodiilor propuse de Georgia și Ucraina.

"Orice bărbat de succes are o femeie sub cămașă", a glumit prezentatoarea Eurovision la finalul interpretării piesei "It's My Life". Cezar Ouatu a purtat după cum se știe, o costumație extravagantă, care a stârnit o serie de controverse înaintea concursului. Mulți au asemănat momentele României și Moldovei, ambele exploatând rochii purtate la înălțime spre final. Cezar a fost însoțit de dansatori acrobați, care au dinamizat scena.

Finaliștii Eurovision 2013:

  • Suedia: Robin Stjernberg - You
  • Franța: Amandine Bourgeois - L'enfer Et Moi
  • Italia: Marco Mengoni - L'Essenziale
  • Germania: Cascada - Glorious
  • Marea Britanie: Bonnie Tyler - Believe In Me
  • Spania: ESDM - Contigo Hasta El Final (With You Until The End)
  1. Moldova: Aliona Moon - O Mie
  2. Lituania: Andrius Pojavis - Something
  3. Irlanda: Ryan Dolan - Only Love Survives
  4. Estonia: Birgit - Et Uus Saaks Alguse
  5. Belarus: Alyona Lanskaya - Solayoh
  6. Danemarca: Emmelie de Forest - Only Teardrops
  7. Rusia: Dina Garipova - What If
  8. Belgia: Roberto Bellarosa - Love Kills
  9. Ucraina: Zlata Ognevich - Gravity
  10. Olanda: Anouk - Birds
  11. Ungaria:  ByeAlex  - Kedvesem
  12. Azerbaijan: Farid Mammadov - Hold Me
  13. Georgia: Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall
  14. Romania: Cezar - It's My Life
  15. Norvegia: Margaret Berger - I Feed You My Love
  16. Islanda:  Eyþór Ingi - Ég Á Líf
  17. Armenia: Dorians - Lonely Planet
  18. Finlanda: Krista Siegfrids - Marry Me
  19. Malta: Gianluca - Tomorrow
  20. Grecia: Koza Mostra featuring Agathon Iakovidis - Alcohol Is Free

Finala Eurovision 2013 va avea loc sâmbătă, pe 18 mai și va fi transmisă în direct, începând cu ora 22:00, pe posturile TVR 1, TVR HD și TVR Internațional. Piesa României va intra în concurs a 14-a, iar cea a Moldovei a treia.

VIDEO: Cezar – “It’s My Life” la Eurovision 2013

Comentează

Trending