Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Punk-ul nu a murit, renaște. Arta trupei britanice Savages - VIDEO

Cu riscul de a stârni o mișcare feministă, cele patru membre Savages cu instinct revoluționar și versuri piperate sunt pregătite să cucerească prin "sălbăticia" lor publicul punk-ului de altă dată.

Publicat

pe

Comparată cu embleme ale post-punk-ului anilor '70 -  Joy Division, Magazine, The Pop Group, Public Image - formația Savages a primit deja din partea câtorva publicații britanice titlul de "cea mai bună trupă nouă din UK". Cu riscul de a stârni o mișcare feministă, cele patru membre cu instinct revoluționar și versuri piperate sunt pregătite să cucerească prin "sălbăticia" lor publicul punk-ului de altă dată. Chiar dacă în cadrul prestațiilor live ascultătorii vor simți o tentă de monolog asemănător celor din piesele de teatru moderne, pe măsură ce instrumentalul își croiește drum în reprezentație lucrurile încep să se închege. Din pătura underground a industriei muzicale răsare, așadar, Savages, o formație de fete atipică trendului comercial. Am putea adăuga că cele patru - Jehnny Beth, Gemma Thompson, Ayse Hassan și Fay Milton -  sunt pe mâini bune. De partea de management se ocupă John Best, același om ce lucrează și cu Sigur Ros. Mai multe despre renașterea mișcării punk la JOINewArtist, alături de Savages.

Savages

Savages │ FOTO: www.facebook.com

"Atunci când am pus bazele trupei Savages am spus răspicat că nu voi scrie piese de dragoste. Îmi doream să scriu despre război sau despre oameni "ciudați". Între timp am încetat să mai fiu atât de radicală." -  Jehnny Beth, solista formației Savages

Savages a luat naștere în 2011, primele concerte având loc un an mai târziu. Cu o filozofie a muncii diferită de ce se poate vedea în industrie momentan, show-urile celor patru includ avertismente de genul "fără Instagramming, fără înregistrări video, fără tweet-uri" ori pe scurt "Închideți gurile telefoanelor". Mesajul se continuă cu specificația "Scopul nostru este să descoperim metode mai bune de a simți și experimenta muzica. Credem că utilizarea telefoanelor în cadrul unui concert ne împiedică pe toți să ne pierdem cu adevărat în noi înșine." 

Înțelegem deja că nu vom vedea foarte multe înregistrări din concertele Savages, dar ne putem bucura în schimb de videoclipuri. "Shut up" ne spune trupa în clipul de mai jos.

Savages - "Shut Up"

Albumul de debut al trupei se numește "Silence Yourself" și a fost lansat în urmă cu câteva zile, pe 6 mai 2013. Cu o medie de 85 de puncte din 26 de review-uri, Savages se pare că a cucerit deja zona criticilor, echivalentul acestui scor fiind "aclamări la nivel universal". Despre debutul fetelor, publicația The Observer a declarat: "Nu sunt tocmai sexy, nici amuzante și nici nu cred că au de gând să se rostogolească în noroi ca Slits. Dar este trupa post-punk care se apropie cel mai mult de artă, luând în considerare ani buni de existență a acestui gen muzical."

Savages - "Silence Yourself"

Savages - "Silence Yourself"

Tracklist "Silence Yourself" - Savages

  1. "Shut Up"
  2. "I Am Here"
  3. "City's Full"
  4. "Strife"
  5. "Waiting for a Sign"
  6. "Dead Nature"
  7.  "She Will"
  8. "No Face"
  9. "Hit Me"
  10.  "Husbands"
  11. "Marshal Dear"

Debutul pe TV a avut loc în cadrul emisiunii "Later with Jools Holland" în octombrie anul trecut. Și pentru că nu ai ascultat Savages până nu ai gustat o prestație live, propunem urmărirea unei înregistrări a momentului. Fetele au interpretat o piesă intitulată sugestiv "Husbands".

Savages - "Husbands"

Comentează

Trending