Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Pascal Pinon, muzică izvorâtă din "Țara focului și a gheții" - VIDEO

Muzica Pascal Pinon are o forță artistică aparte. Creează lumi. Deschide ferestre interioare. Deși trupa face parte încă din scena underground a industriei muzicale, nu ne-ar mira să devină în timp următorul nume important din "Țara focului și a gheții", după Bjork.
Pascal Pinon

Pascal Pinon

Urmărește-ne pe

Muzica Pascal Pinon are o forță artistică aparte. Creează lumi. Deschide ferestre interioare. Te intrigă prin vizualul născut din note muzicale și te cucerește prin sensibilitate. La 18 ani, surorile gemene ce alcătuiesc duo-ul Pascal Pinon au deja în discografie două albume, ambele primind aprecieri din partea criticilor de profil. Cele două compun, de altfel, de la vârsta de 11 ani, inspirația venind de pretutindeni: viața de zi cu zi, emoții, drame, oamenii din jur, poezie și artă. Piesele au versuri atât în engleză, cât și în islandeză, limba maternă. Deși fac parte încă din scena underground a industriei muzicale, nu ne-ar mira să devină în timp următorul nume important din "Țara focului și a gheții", după Bjork. Propunem, așadar, o primă degustare a muzicii Pascal Pinon și un scurt periplu prin istoria acestei tinere formații la o nouă ediție JOINewArtist.

Pascal Pinon

Pascal Pinon (Foto: pascalpinon.blogspot.com)

Are ceva din altă lume acest duo din Islanda. Începând cu numele Pascal Pinon, ales după așa-zisul "Mexican cu două capete", personaj legendar al lumii circului de la începutul anului 1900, și până la stările și emoțiile pe care le transmit prin muzică, totul pare rupt de altundeva. Sound-ul amintește, într-adevăr, de Bjork, însă acest acest aspect se explică prin "gena distinctă" a muzicii islandeze, acea ramură ce pare să se îndepărteze cel mai mult de trunchiul comun al genului pop.

"Autentică, delicată dar intrigantă, visătoare și atmosferică" - așa descrie Pascal Pinon muzica lor într-un interviu acordat www.bedroomdisco.de

Cele două surori au crescut într-o familie de muzicieni, părinții insuflându-le astfel pasiunea pentru această artă. Ideea de a forma o trupă s-a concretizat când cele două - Jófríður și Ásthildur - aveau doar 14 ani, la vârsta respectivă având deja compuse vreo 30 de piese. Casa de discuri - Morr Music - le-a fost recomandată chiar de mama lor, aceasta implicându-se și în finisarea unui artwork. Așa au apărut pe piață albumele "Pascal Pinon" (2010) și "Twosomeness" (2013), cel mai recent single lansat fiind "Bloom".

Pascal Pinon - "Bloom"

Pentru ultimul album - "Twosomeness" - gemenele au lucrat cu Alex Somers, cunoscut pentru colaborarea cu Sígur Rós. Materialul discografic a primit review-uri foarte bune, Gareth James de la revista Clash declarând că muzica Pascal Pinon are "o frumusețe aparte și o anume raritate", Tim Sindra de la Allmusic  spunând că piesele sunt "învăluite într-un mister ce transmite  într-un mod inexplicabil, simultan, căldură și tristețe".

Tracklist "Twosomeness"

 1. Ekki Vanmeta
 2. Þerney (One Thing)
 3. Somewhere
 4. Evgeny Kissin
 5. When I Can't Sleep
 6. Annar Logi
 7. Kertið
 8. Sumarmál
 9. Bloom
 10. Fernando
 11. Good and Bad Things
 12. Rifrildi

Cel cu care "surorile Pinon" și-ar dori cel mai mult să colaboreze pentru un viitor proiect muzical este nimeni altul decât Andy Warhol, la capitolul inspirație și influențe cele două numindu-i pe Bjork și Tegan and Sara. Cel mai "capabil să-ți taie respirația" concert al trupei a avut loc în 2011, în China, când cele două au participat la un festival desfășurat în aer liber.

"Eram înconjurate de dealuri înverzite cât vezi cu ochii. În public erau aproximativ 1500 de oameni și erau toți cufundați în tăcere."  - Pascal Pinon

Într-adevăr, cam acesta este efectul pe care muzica Pascal Pinon o produce. Rămâi captiv în universul creat, realizând parcă de-abia atunci imensitatea timpului și spațiului. Pentru a acentua această apreciere recomandăm o a doua piesă, extrasă, ca și prima, de pe albumul "Twosomeness" - "When I can't sleep".

Pascal Pinon - "When I can't sleep"

Citește mai multe despre Bjork
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Kesha prezintă "Crazy Kids" feat. Will.i.am - VIDEOCLIP

Kesha a lansat clipul noului single "Crazy Kids" feat. will.i.am. Artista jonglează cu inocență și agresivitatea, dând naștere unui personaj...

Închide