Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

O noapte de house vibrant cu Phonique și Ben Westbeech la Palatul Ghika

Phonique și Ben Westbeech sunt invitații de onoare în cadrul unui eveniment remarcabil de muzică house ce va avea loc pe 10 mai la Palatul Ghika.

Publicat

pe

Phonique
Phonique │ FOTO: www.facebook.com

Dj-ul berlinez consacrat, Phonique și tânărul artist cu o voce fulminantă, Ben Westbeech sunt invitați de onoare la Palatul Ghika, pe 10 mai, în cadrul unui eveniment de muzică house remarcabil. Line-up-ul serii va fi completat de OK Corral și Cristian Gherghely. Evenimentul, organizat de The Fresh, este programat să înceapă de la ora 22:00, prețurile biletelor fiind diferite în funcție de ora la care se face intrarea. Mai multe detalii găsiți în pagina evenimentului din Agenda InfoMusic.

Poster concert Phonique și Ben Westbeech la Palatul Ghika pe 10 mai 2013

Phonique și Ben Westbeech sunt invitați de onoare la Palatul Ghika pe 10 mai 2013

Phonique

După relocarea strategică la Berlin la mijlocul anilor '90, Michael Vater a prins avântul profesional corespunzător ascensiunii sale pe culmile succesului. Party-urile reușite și multe nopți albe tumultoase i-au adus recunoașterea unanimă drept unul dintre artiștii cu adevărat simpatizați la nivelul scenei clubbing berlineze, mai întâi ca organizator și ulterior ca DJ. Astfel a luat naștere în mod natural identitatea asumată ca DJ Phonique.

Încă din ianuarie '98, Phonique susține elegant mișcarea underground, având posibilitatea și mai ales plăcerea de a invita la petrecerile sale din Berlin artiști mai puțin cunoscuți dar extrem de apreciați, fiind răspunzător direct de manifestul local puternic al unor artiști care forțează granițele excelenței precum: Ivan Smagghe (Blackstrobe/Volga Select), Joakim (Tigersushi), Richard Dorfmeister, Glen Gunner (Street Corner Symphony/ Block 16), Lil Tony (Nu Spirit Helsinki/Guidance), Alexkid (F-Com/Ovum), Llorca (F-Com/Brique Rouge).

Phonique

Phonique │ FOTO: www.facebook.com

În tot acest timp, Phonique a continuat să își dezvolte cu stil flow-ul personal - invitații săi de onoare erau delectați la rândul lor cu un melanj efervescent de hip-hop, breakbeat, condimentat subtil cu old school și presărat cu drum‘n’bass, orice combinație apetisantă fiind posibilă între aceste arome muzicale eclectice, bineînțeles atâta timp cât track-urile aveau doza necesară de groove. Talentul său de remixer și abilitățile tehnice în a aborda alternativ, atât vinyl-uri, cât și CD-urile nu a fost suficient pentru prestanța lui Phonique, acesta începând să editeze piesele astfel încât acestea să se preteze DJ set-urilor.

În toamna lui 2004 are loc momentul magic al lansării albumului de debut, "Identification", ce se bucură de colaborări relevante cu Paris The Black Fu, Erlend Oye, Alexander East (Minneapolis), Ian Whitelaw (Glasgow) și Dixon (atunci la Sonar Kollektiv). Feedback-ul internațional este spectaculos și îi propulsează popularitatea la un alt nivel.

Phonique - "Our Time Our Chance" feat. Ian Whitelaw

În 2007, Phonique lansează‚ Ladies & Gentlemen, propriul său label care se dedică exclusiv promovării unui stil discoid atent selecționat dar în esență house cu prestanță underground și appeal pop, desăvârșit stilistic de acel touch magic "je-ne-sais-quoi". 

Scena de clubbing a Berlinului este permanent supusă schimbării, iar rezidențele artistului se pliază acestui ritm în consecință. Astfel, Phonique își consolidează valoric recunoașterea ca un remixer desăvârșit, oferindu-i ocazia fostei vocaliste de la Morcheeba să beneficieze de talentul său confirmat pentru proiectul solo "Skye".

Ben Westbeech

Ben Westbeech este originar din Bristol, dar locuiește în prezent la Londra. De profesie DJ cu studii superioare, cu o predilecție recunoscută pentru violoncel și înzestrat cu o voce excepțională, influențele pe care acesta și le asumă discret se întâlnesc cu eleganță într-un ambient sonor de house, soul, jazz și hip hop, adus la nivel creativ absolut. Ben își începe istoria clasic, promovându-și primul single într-un cadru intim și amical, "So Good Today" fiind distribuit în format CD unor prieteni din Londra.

Două luni mai târziu, acesta află că se bucură de simpatia celebrului Gilles Peterson, care se îndrăgostește iremediabil de piesă, fapt din care decurge contractul cu noul label al lui Peterson, Brownswood Recordings. Debutul lui Ben Westbeech se petrece aşadar într-un ritm alert și se consolidează cu albumul "Welcome To The Best Years Of Your Life", lansat în 2007.

Ben Westbeech

Ben Westbeech │ FOTO: www.facebook.com

Ulterior survine și apariția live la Later... with Jools Holland, în aceeaşi ediţie și la loc de cinste alături de celebrii Paul McCartney și Björk. De asemenea, acesta conferă noi valențe sonore cu vocea sa de-a dreptul captivantă celebrului hit "Squeeze Me", single-ul celor de la Kraak & Smaak, extras de pe albumul "Plastic People", apărut în aprilie 2008.

Anii următori îi sporesc tânărului succesul binemeritat, conferindu-i doza necesară de popularitate odată cu lansarea hitului "I Can See", primul single de pe albumul "Of All The Things" al celor de la JazzanovaBen se remarcă și prin hitul "Shame", lansat de DJ Marky & Artificial Intelligence.

Ben își descrie opera ca fiind mai degrabă inspirată de curentul house, decât reprezentându-l prin excelență, apelând la șarmul său nativ pentru a-i oferi identitatea proprie și amprenta stilului muzical personal.

În același timp, Ben produce, mixează şi remixează sub alias-ul Breach și lansează hituri exclusive la label-ul Dirtybird al lui Claude VonStroke, sporindu-și popularitatea datorită promovării din partea Catz n Dogz. Totodată, elaborează concepte strategice de acțiune în zona casei de discuri Lobster Boy a prietenului său, Redlight.

Ben Westbeech - "Something For The Weekend"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Poster concert Phonique și Ben Westbeech la Palatul Ghika pe 10 mai 2013
Concerte vineri, 10 mai 2013

Phonique și Ben Westbeech

Loc
Palatul Ghika

Trending