Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nick Cave & the Bad Seeds și Franz Ferdinand confirmați la Sziget 2013

Recent, mai multe trupe si artiști au acceptat vize pentru Insula Libertății. Direct pe Main Stage, ajung cu ultimul lor album legendarii Nick Cave and the Bad Seeds, precum și cea mai populară trupă de rock alternativ a anilor 2000, Franz Ferdinand.

Publicat

pe

Nick Cave

Recent, mai multe trupe si artiști au acceptat vize pentru Insula Libertății. Direct pe Main Stage, ajung cu ultimul lor album  legendarii Nick Cave and the Bad Seeds, precum și cea mai populară trupă de rock alternativ a anilor 2000, Franz Ferdinand.

Festivalul Sziget 2013 este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale, un loc popular de întâlnire pentru fani din toate colțurile lumii. Ediția din acest an va avea loc între 5 şi 12 august, în aceeași locație - binecunoscuta insulă Obudai din inima Budapestei – iar preţurile biletelor sunt foarte apropiate de cele ale ediţiei trecute.

Sziget Festival 2013

Sziget Festival 2013

Poet, scriitor, provocator, rockstar. Nick Cave este toate acestea, deși nu neapărat în această ordine. Tot ce atinge este pur și simplu important. Face albume care definesc o epocă, înființează și desființează trupe, tot ce atinge nu se transformă doar în aur, ci într-un monolit atemporal. Este armonic chiar și când falsează: cu Bad Seeds se apropie în mod conștient de sunetele neregulate, doar pentru a se asigura că toate celelalte note ajung exact acolo unde trebuie. Când Nick Cave and The Bad Seeds apar pe scenă, lumea din afară încetează să existe. Și așa va fi și la Sziget anul acesta, unde vor prezenta cel mai recent și mult asteptat album de studio “Push The Sky Away”,  lansat în luna februarie a acestui an după cinci ani de pauză. Cu acest album modern, energic și cu elemente tipice Nick Cave, care fascinează critica și fanii în egală măsură, au un loc de headliner rezervat în programul festivalului din acest an.

Indie rock'n'roll furios și energic, imnuri pop curajos de nebunești, care fac orice pit să explodeze. Aceasta este marca inregistrată a mereu eleganților Franz Ferdinand din Glasgow, care i-a făcut una dintre cele mai populare trupe britanice a anilor 2000 și le-a adus nenumărate premii. Încă de la primul album, această trupă pur și simplu nu poate da greș cu stilul lor unic, irezistibil și dinamic, care satisface de fiecare dată atât fanii cât și critica. La Sziget, vor introduce în setlist-ul lor obișnuit și piese de pe al patrulea album ce urmează a fi lansat în curând, intitulat “Right Thoughts, Right Words, Right Action”.

Pe lista de anul acesta sunt și !!! (pronunțat: Chk, Chk, Chk). Fiecare dicționar pop începe cu numele acestei trupe din California. Înființată la Sacramento spre sfârșitul anilor '90, trupa este renumită pentru dance punk-ul inteligent care vă va face cu siguranță să vă mișcați picioarele. Muzica lor evocă epoca de aur a new wave-ului, e zgomotoasă și neșlefuită, dar și cu un pic funk în ea. Aduc pe scena principală de la Sziget cel de-al cincilea lor album: THR!!!ER!

Aterizând direct în programul de party al scenei A38 este proiectul electronic ultramodern, intens și unic al lui Nik Roos, Martijn Sonderen și Thijs de Vlieger, Noisia. Muzica lor poate fi auzită în nenumărate jocuri PC, superproductii hollywoodiene și, desigur, la cele mai mari festivaluri din întreaga lume. Ei colaborează în mod regulat cu cele mai mari nume din muzica electronica, cum ar fi Skrillex, Pendulum și Prodigy. Au câștigat de trei ori titlul de “Best Drum’n’Bass Act” la Beatport Music Awards, însă muzica lor nu poate fi etichetată doar ca DnB, sound-ul fiind deschis și către breakbeat, house, dubstep si neurofunk pentru a numi doar câteva genuri.

Jason Diakite, alias Timbuktu este unul dintre cei mai mari artiști hip-hop și cântăreți reggae din Suedia. El scrie imnuri hip-hop vivace, ușor de reținut dar eclectice, cu un stil unic. De-a lungul carierei sale de 15 ani, a lansat 8 albume și a câștigat 7 premii în cadrul premiilor Grammy suedeze. Timp de zece ani a fost în turnee în întreaga lume, cu o trupă funk formată din nouă membri numită Damn!, care îi va fi alături și la Sziget.

Comentează

Trending