Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Cătălin Rulea (Toulouse Lautrec) @InfoMusicVIDEO: Dezbatem "Șmecherul din tine" cu Cătălin Rulea la X ani de Toulouse Lautrec - Află care-i șmecheria INFO CONCERT:
BZN - Grand Finale Tour
BZN / Michael BoltonCu voucherul InfoMusic, obții 45% reducere la concertele BZN și Michael Bolton Olanda este câștigătoarea Eurovision 2019 - VEZI CLASAMENTUL Lucia la InfoMusicLucia tratează un tabu al societății în piesa Catastrophe: "Mă lovesc de chestia asta foarte des" - VIDEO Un bis plin de dragoste de la Lenny Kravitz - RECENZIE CONCERT

Mandinga va cânta la Montreux Jazz Festival

Mandinga a primit recent invitația de a participa la ediția 47 a prestigiosului Montreux Jazz Festival. Anunțul a fost făcut de Ciupi și El Nino în cadrul emisiunii Apropo TV realizate de Andi Moisescu.
Mandinga

Mandinga

Mandinga a primit recent invitația de a participa la ediția 47 a prestigiosului Montreux Jazz Festival. Anunțul a fost făcut de Ciupi și El Nino în cadrul emisiunii Apropo TV realizate de Andi Moisescu. De-a lungul anilor pe scena festivalului au urcat legende ale industriei muzicale precum B.B KingNina SimoneElla Fitzgerald, Led Zeppelin, Pink Floyd, Frank Zappa, Deep Purple și Prince. 

Mandinga

Mandinga (Foto: www.facebook.com)

Istoria Montreux Jazz Festival începe în 1967  prin inițiativa lui  Claude Nobs, Géo Voumard și René Lange. În perioada de început festivalul se desfășura pe parcursul a 3 zile, artiștii invitați să concerteze făcând parte exclusiv din ramura jazz a industriei muzicale. Începând cu 1970 festivalul capătă influențe blues, soul și rock, prezența unor trupe precum  Led Zeppelin, Pink Floyd sau Deep Purple rămânând adânc impregnate în memoria spectatorilor. Perioada desfășurării festivalului s-a extins și ea, în prezent concertele ținându-se lanț pe parcursul a două săptămâni.

Invitați la emisiunea Apropo TV de duminică, Ciupi și El Nino au dezvăluit că au primit invitația de a concerta vara aceasta la Montreux Jazz Festival, o premieră pentru formație.  Trupa va susține două recitaluri în cadrul festivalului, în data de 14  și 15 iulie 2013. Pe scenă va fi prezentă și Elena, care va interpreta două melodii, sound-ul muzicii promovate în cadrul festivalului fiind latino jazz cu influențe folclorice. Ediția cu numărul 47 a Montreux Jazz Festival va avea loc anul acesta în perioada 5 - 20 iulie în Elveția și va reuni pe aceeași scenă artiști precum: Prince, Leonard Cohen, Green Day, Brian May, Deep Purple, Joe Cocker și Diana Krall.

"Prezența la Montreux Jazz Festival este un pas foarte important pentru noi și suntem onorați să cântăm pe aceeași scenă cu niște legende ale muzicii internaționale așa cum sunt Prince, Sting sau Leonard Cohen.Mandinga  reușește să demonstreze că este o trupă  versatilă, o trupa care iubește să facă muzică bună și să fie mereu alături de fani", a declarat Elena Ionescu, solista trupei Mandinga.

Prin proiectul « Mandinga Latin Jazz » trupa  este implicată în organizarea mai multor evenimente de jazz si in Romania,  în susţinerea tinerilor artişti prin propria platformă muzicală  "JAZZ!avem". Mandinga a mai cântat alături de mari trupe, precum  Buena Vista Social Club,  Bamboleo, Arturo Sandoval,  Manolito Simone, Mercado Negro, unii dintre cei mai cunoscuți artiști latin jazz și salsa din lume.

Mandinga a participat anul trecut la Eurovision cu piesa "Zaleilah", încheind concursul pe poziția a 12-a. Cel mai recent single al formației se numește "Bling" și a fost realizat în colaborare cu Muneer. Piesa poate fi ascultată într-un articol anterior.

Mandinga Latin Jazz - Live Session

Citește mai multe despre Mandinga
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Queens Of The Stone Age a lansat piesa "Keep Your Eyes Peeled" - AUDIO

Formaţia Queens Of The Stone Age revine după o pauză de șase ani cu albumul "...Like Clockwork". Cel de-al șaselea...

Închide