Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Gojira, Planet H și The Bastard concertează la B'estFest Summer Camp

Gojira, Planet H, NotSoCommonDJ, The Bastard și UNU' se alătură artiștilor români confirmați în line-up-ul B'estFest Summer Camp. Ediția din acest an a festivalului va avea loc vara aceasta în perioada 5-7 iulie, în B’ESTFEST Park - București, Tunari.

Publicat

pe

Gojira & Planet H

Gojira, Planet H, NotSoCommonDJ, The Bastard și UNU' se alătură artiștilor români confirmați în line-up-ul B’ESTFEST Summer Camp, printre care se numără ROA, Bass Turbat, Vița de Vie, Subcarpați, Electric Fence, Coma și Changing Skins. Ediția din acest an a festivalului va avea loc vara aceasta în perioada 5-7 iulie, în B’ESTFEST Park - București, Tunari, printre artiștii confirmați deja numărându-se nume precum Texas, Nas, Nneka, Chase & Status live, Enter Shikari, Tiamat, Soilwork, Noisia, Joker și Friction.

Gojira & Planet H

Gojira & Planet H

Producatori experimentati, Gojira si Planet H au descoperit o compatibilitate sanatoasa lucrand impreuna in studio. S-au cunoscut in cadrul proiectului "Green Channel", unde Paul (Planet H) avea o emisiune de rock, dar au inceput sa colaboreze intens in ultimii doi ani. In viitorul foarte apropiat, cei doi vor lansa noul lor videoclip, pentru piesa "Fac ce-mi place", in colaborare cu Doc & Deliric.

Pe numele sau real George Andreescu, Gojira activeaza inca din 2005 pe scena muzicala electro-techno-pop autohtona, fiind renumit pentru mixurile sale de bass imbinate cu ritmuri techno, breakbeat si dubstep. A studiat pianul si a facut canto la scoala de muzica din Slobozia, facand naveta intre acest oras si Tandarei - localitatea natala. Predispus la combinatii noi si indraznete, prestatiile sale ofera ascultatorilor un plus de adrenalina, reusind sa le aduca zambetul pe buze si sa ii imbie la dans. Debutand ca opening act pentru Faithless, Gojira a continuat sa apara pe scena alaturi de nume ca Prodigy, Pendulum, Massive Attack, Tricky, Nero, Borgore, Foreign Beggars, Kode 9, Noisia, Flux Pavillion, Emalkay, Caspa, Stanton Warriors, Plump Djs, Annie Nightingale si multi altii.

Planet H (Paul Opris) este muzician si producator originar din Cluj-Napoca, absolvent al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" din acelasi oras. A pus bazele formatiilor rock Narkoma si Godmode, dar de 10 ani face in paralel si muzica electronica. A inceput cu IDM, trip hop, iar in ultimii trei ani a decis ca e timpul sa experimenteze si ritmuri de dubstep si drum and bass. Este renumit pentru remixurile dubstep ale pieselor: "Varza" (Vita de Vie), "Ne place" (ROA) sau "Coboara-ma in Rai" (Coma). In prima jumatate a lui 2012 a produs impreuna cu Gojira piesele "Da-i mai tare" (feat. DOC) si "Fugi!"(feat. Deliric 1) - colaborari cu doi dintre cei mai populari artisti hip-hop din Romania. In ultimii ani, a impartit scena cu nume precum Deftones, Borgore, Vaski, BAR9, Calvertron, P Money, Alix Perez, Psychofreud etc. Gojira si Planet H vor fi prezenti Dance Arena in ziua a doua a festivalului, pe 6 iulie.

Electrocord: NotSoCommonDJ, The Bastard, UNU' - Cei trei DJ fac parte din proiectul Electrocord care la baza este o comunitate locala de producatori, DJ si promoteri ai muzicii electronice. Numele "Electrocord" a aparut in primavera anului 2009, desemnand un proiect dedicat exclusiv muzicii electronice de calitate. In ultimii 3 ani conceptul a evoluat si a devenit mai cuprinzator, incluzand printre altele si realizarea unei comunitati online de muzicieni implicata in scena locala si internationala de EBM.

Pentru George, adica NotSoCommoDJ, muzica este mai mult decat o pasiune. Este un stil de viata pe care si-l cultiva atent. Influentele regasite in stilul sau sunt dintre cele mai diverse: de la Prodigy pana la The Cure, de la Kraftwerk pana la James Zabiela, de la Pink Floyd la Radiohead, de la New Order si Joy Division la Chemical Brothers si Moderat. Lista este atat de vasta si imposibil de epuizat ceea ce intareste afirmatia ca, pentru a fi un DJ cu adevarat bun, pe langa tehnica, e necesara cultura muzicala generala, o lectie pe care NotSoCommonDJ si-a insusit-o pe deplin. Varietatea de stiluri pe care le abordeaza in seturile sale nu face altceva decat sa il confirme ca un DJ versatil, capabil sa mixeze booty and funky breaks, dar si electro si industrial, trecand prin alternative indie, dubstep si ajungand pana la house si techno. Pana in prezent, NotSoCommoDJ si-a trecut in palmares 2 nominalizari la premiile Nights la categoriile "Cel mai bun dj debutant" si "Cea mai mare ascensiune".

Ioan Constantin, "The Basstard", a inceput sa se joace cu echipamente muzicale spre finalul anilor ’90, dar a renuntat la statutul de producator si DJ de dormitor abia recent, cand, in 2010, s-a alaturat crew-ului din Expirat & OtherSide. In scurt timp a devenit rezident cu acte in regula in OtherSide, una dintre cele mai importante locatii de party pentru comunitatea bass din Bucuresti. Mixeaza muzica electronica de dans, infuzata din plin cu mult bass greu, de la mid-tempo breaks pana la drum’n’bass, trecand prin dubstep, b-more si glitch. Cocheteaza si cu productia muzicala, in principal in zona bootleg-urilor breakbeat, iar recent, impreuna cu NotSoCommonDJ, a reinventat conceptul "Electrocord" promovand si organizand evenimente de calitate sub acest brand.

Bogdan Popoiag (UNU’), binecunoscutul membru ROA, va fi prezent anul acesta si in cadrul Dance Arena cu un set eclectic ce va include o serie de piese vechi, insa remixate intr-o maniera contemporata. Seara se va incheia cu piesa "The Jam", hit-ul urban ce este in continuare ascultat la petrecerile de gen, pe scena alaturi de UNU’ urmand sa urce si MC Dru Klein. NotSoCommonDJ, The Bastard si UNU’ vor fi prezenti la B’ESTFEST Summer Camp pe 5 iulie, in prima zi a festivalului.

Prezentat de Ciuc Premium și Coca-Cola, B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc în weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe întreaga durata a celor trei zile de festival costă 150 lei, biletele pentru o singură zi 70 lei și voucherele de camping – 20 lei. Acestea sunt disponibile în pre-sale atât online pe MyTicket.ro, cât și în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului și librăria Mihai Eminescu.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 5 iulie 2013

B’ESTFEST 2013

Loc
BESTFEST Park
Comentează

Trending