Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Dekadens a lansat "Violets constelation". Trupa lucrează la 2 albume - VIDEOCLIP

Dekadens a dezvăluit recent că se lucrează la realizarea a două noi albume, unul acustic și unul electric. Trupa a lansat și un clip, pentru piesa "Violets constelation", ce poate fi urmărit în articol.

Publicat

pe

Dekadens la Guerrilive
Dekadens la Guerrilive │ FOTO: www.facebook.com

Invitată la Guerrilive Acoustic Session cu Bogdan Șerban, trupa Dekadens a declarat luni seara că se lucrează la realizarea a două noi albume, unul acustic și unul electric. Formația a lansat în cadrul concertului și un nou videoclip, pentru piesa "Violets constelation".

Dekadens la Guerrilive

Dekadens la Guerrilive │ FOTO: www.facebook.com

"Primul care va ieși pe piață va fi cel acustic, programat pentru această toamnă. Albumul va contine piese exclusiv din live-urile noastre, ca să păstrăm flow-ul și energia de pe scenă. Am recreat toate piesele de la zero; niciuna nu seamănă cu varianta sa electrică. Probabil îi vom alege numele cu puțin timp înainte de lansare, ca de obicei", a declarat pentru Guerrilive Andreea (Verde) Lupescu, vocalul trupei.

"Albumul electric, programat pentru primăvara anului 2014, va conține pentru prima dată și piese în română, cu mai multe bucăți de poveste din universul care ne obsedează pe noi. Va fi, deci, un album al obsesiilor fiecăruia dintre noi", a mai spus Andreea.

Luni seară, chiar în timpul concertului Dekadens din Energiea, a fost lansat online și videoclipul piesei "Violets constelation".

"Clipul a fost filmat, montat, regizat și jucat de noi. Am pornit cu mobilele&camerele de filmat prin București și am redat "viața noastră împreună". Apoi, fiecare a plecat în vacanța de Paște și a filmat pe cont propriu: eu prin Bulgaria, în Russe, pe malul Dunării, Augustin prin Constanța la picnic cu soacra lui, care chiar apare într-un cadru, iar Jan, la Pitești" - Dekadens.

Dekadens - "Violets constelation" (Magneta Lane cover)

Dekadens a pornit în 2006 ca un proiect muzical al lui Janin Pasniciuc (ex AB4, ZeBRE); o idee nouă, un stil nemaiabordat până atunci de el, o combinație de punk, electro și indie. După un prim album, "Kill &Tell", și câteva schimbări în componență, muzica celor de la Dekadens a început să se audă din ce în ce mai mult în cluburi, la festivaluri ca B’estfest și Stufstock, reușind să susțină concerte și în Canada, Statele Unite sau Macedonia. În 2010, trupa s-a reinventat prin albumul "City of Paper". Așa a apărut Andreea Lupescu (fata cu părul verde), cea care a devenit în scurt timp și imaginea Dekadens, cu stilul său nonconformist și inconfundabil.

Componența trupei Dekadens:

  • ANDREEA (VERDE) LUPESCU : voce
  • JANIN PASNICIUC : chitara, samplere
  • AUGUSTIN NICOLAE : bass (THE AMSTERDAMS)

Discografie:

  • A Dekadens State of Mind (Decembrie 2007, VDV music) – demo
  • Kill and Tell (Iunie 2008, Roadrunner Music)
  • City of Paper (Octombrie 2010 autoprodus)
Comentează

Trending