Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cristi Minculescu și Nuțu Olteanu vor concerta la București și Craiova

Cristi Minculescu și Nuțu Olteanu, fondatorul trupei Iris, au stabilit datele primelor concerte. Cei doi vor cânta din nou împreună pe 31 mai și 1 iunie alături de Anders Diephuis şi Ken Sundberg, doi muzicieni suedezi.

Publicat

pe

Nuțu Olteanu & Cristi Minculescu

Cristi Minculescu și Nuțu Olteanu, fondatorul trupei Iris, au stabilit datele primelor concerte. Cei doi vor cânta din nou împreună  pe 31 mai, la Craiova, în aer liber, si pe 1 iunie la Bucuresti, în Club Route 66, alături de Anders Diephuis şi Ken Sundberg, doi muzicieni suedezi. Repertoriul va reuni piese antologice din patrimoniul Iris, dar și 2 compoziții noi. Nu vor lipsi nici câteva preluări omagiale din istoria muzicii mondiale.

Nuțu Olteanu & Cristi Minculescu

Nuțu Olteanu & Cristi Minculescu

În toamna anului trecut, vocea care a dat marca inconfundabilă a IRIS-ului, Cristi Minculescu, a anunțat că părăsește definitiv grupul alături de care a cunoscut consacrarea deplină. Acesta s-a stabilit împreună cu familia în Germania, la Regensburg, comunicând public în repetate rânduri că este vorba de o hotărâre definitivă. Fostul solist Iris a precizat însă că rămane deschis oricăror colaborări artistice și că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susțină concerte.

În Germania Cristi Minculescu a fondat trupa Lotus, alcătuită din muzicieni de diverse naționalități, alături de care a susținut un număr de peste 10 concerte în România și altele în Germania, țara unde își continuă activitatea muzicală.

Ideea re-apropierii de Nuțu Olteanu plutea în aer, dar ea s-a materializat la insistențele Fundației Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu. Fondator al Iris-ului (alături de Emil Lechințeanu și Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului și chitarist solo în epoca de glorie absolută din anii '80, Nuțu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor '90, urmându-și cariera de instrumentist, vocalist și profesor de muzică. Sporadic, a avut apariții strălucite și pe scenele din România, de cele mai multe ori ca "guest musician" alături de alți foști colegi de glorie - Holograf. Evident, undeva, în adâncul sufletului său, a trăit cu nostalgia celor mai frumoși ani din carieră, petrecuți împreună cu Cristi Minculescu. Așa că a răspuns cu inima deschisă invitației primite, dovedind un entuziasm tineresc. Mai mult decât atât, i-a alăturat noului proiect și pe doi excepționali muzicieni suedezi, cu care colaborează în mod constant: Anders Diephuis și Ken Sundberg.

La fel de entuziast, Cristi a luat avionul de la Munchen la Stokholm și s-au pus cu toții pe repetiții, ca în cele mai bune vremuri. Rezultatul îl va vedea și auzi și publicul din România începând cu primul concert programat la Craiova.

Iris - "Țara Adevărului" (prima înregistrare)

Comentează

Trending