Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Concertul Joe Satriani este Sold Out. Nicu Patoi & Platonic Band cântă în deschidere

Biletele la concertul Joe Satriani din 20 mai sunt integral epuizate. În deschidere, de la ora 20:00, va cânta Nicu Patoi & Platonic Band.
Nicu Patoi & Platonic Band

Nicu Patoi & Platonic Band

Biletele la concertul Joe Satriani din 20 mai sunt integral epuizate. Evenimentul în cadrul căruia Satriani va promova cel mai recent album, "Unstoppable Momentum", va fi deschis de către Nicu Patoi & Platonic Band. Începând cu ora 20:00, trupa va încălzi audiența cu piese de pe ultimul lor album, "Sweet Little 6String". Concertul este organizat de Events.

Nicu Patoi & Platonic Band

Nicu Patoi & Platonic Band

Nicu Patoi este cotat drept unul dintre cei mai buni chitariști ai României la momentul actual. Un interpret cu o rigoare de matematician și suflet de artist, el strălucește pur și simplu în orice moment în care interacționează cu chitara. Patoi este adorat de fanii săi pentru că folosește o multitudine de procedee într-o maniera subtilă, bine proporționată, combinând echilibrat claritatea acordurilor cu momentele de rafinament solistic, viteză și feeling.

Platonic Band creează intersecții stilistice între blues, rock, jazz și funk, păstrând esența calității muzicale într-un ansamblu unitar ce dizolvă granitele artificiale dintre genuri. Cu sonorități comune numelui creatorului său, același Nicu Patoi, dar bazat pe un concept artistic solid, grupul și-a început seria de concerte la mijlocul anilor ’90, cu compozițiile lui Nicu. Ulterior, în diferite formule instrumentale, PLATONIC BAND a preluat și interpretat în direct sute de piese, împreună cu zeci de artiști, majoritatea în prima linie valorică. În componența actuală, cu Nicu Patoi la chitară, Răzvan “Lapi” Lupu la baterie, Adrian Ciuplea la chitară bas și Berti Barbera în calitate de percuționist și vocalist, supergrupul Platonic își continuă drumul pe scenele primitoare ale festivalurilor, pregătind în paralel materialul pentru un nou album. Un act artistic insolit pe scena autohtonă și una dintre puținele formule care, prin prestație, își justifică statutul de supergrup.

"Sweet Little 6String" conține compoziții Nicu Patoi intercalate subtil cu teme blues și rock, toate încărcate de energie pozitivă, balans și virtuozitate. Valoarea acestui album stă atât în nivelul producției și al interpretării, cât și în rolul pe care-l are în imbogățirea unei zone muzicale care, în România cel puțin, are nevoie de mult mai multă activitate. După peste 500 de ore de studio, Platonic, prin noul lor titlu, ne oferă o muzica foarte accesibilă, în care ideea de grup și de unitate sunt mai importante decât necesitatea de a admira un solist vocal sau de a reține vreun refren. Iată cum atmosfera relaxată și distinsă din studiourile unde înregistrează mai marii muzicii din toată lumea este concentrată pe un album produs în România. "Sweet Little 6String" va fi o surpriză atât pentru cei care îl cunosc și-l admiră pe Nicu Patoi, cât și pentru cei care vor să urmeze calea celor șase corzi sau să se apropie mai mult de muzica făcută fără compromisuri.

Răzvan "Lapi" Lupu – se spune că mai degrabă numeri formațiile în care nu a cântat Lapi, decât cele cu care a colaborat. Cel mai experimentat baterist activ, un instrumentist cu o extraordinară capacitate de asimilare și adaptare, Lapi transmite siguranță si are un rol esențial în menținerea unui puls constant. Constant, devotat și plin de umor, Lapi este cel mai potrivit om și instrumentist pentru actualul repertoriu al proiectului "Platonic".

Adrian Ciuplea – trecut prin școala clasică, și-a format percepția muzicală prin filtrul delicat al violoncelului. În prezent membru al grupului Vița De Vie, Adi completează sectia ritmică a unui grup cu repertoriu dificil, imposibil de abordat fără un nivel ridicat de pregatire muzicală. Adrian Ciuplea este unul dintre cei mai rafinați și versatili muzicieni din România, specializat pe bass electric și violoncel. A început studiul muzicii clasice la o vârstă fragedă, ulterior absolvind în 2006 Universitatea Națională de Muzică din București la violoncel. Tot în același an, an a devenit membru al celebrei trupe Vița de Vie, iar în 2008 a început să cânte cu Nicu Patoi & Platonic Band. A cântat alături de Steve Vai în 2010. Mai mult, în vara lui 2013 se preconizează o nouă colaborare cu celebrul chitarist sub forma unui turneu ce va avea loc în Rusia și Europa.

Berti Barbera - prin perspectiva pe care o are asupra muzicii, prin varietatea de influențe și elemente pe care le percepe și le concepe în arta interpretării, Berti este pregătit pentru orice gen de exprimare muzicală. A avut privilegiul de a face parte din multe proiecte care să-i îmbogățească experiența și să-i justifice intențiile. Platonic îi oferă ocazia de a pune pe primul plan setul de instrumente de percuție, folosindu-si vocea mai mult pentru prezentările din concert.

Joe Satriani, este unul dintre cei mai talentați și respectați chitariști din lume, și a devenit celebru odată cu albumul "Surfing with the Alien", apărut în 1987. Cu milioane de discuri vândute și 14 nominalizări la Premiile Grammy, chitaristul de rock instrumental continuă să fie adorat de fanii săi din întreaga lume. La concertul de pe 20 mai, accesul în sală va fi permis începând cu ora 19.00, iar spectacolul va începe la ora 20.00.

Joe Satriani - "A Door Into Summer"

Citește mai multe despre Joe Satriani
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cezar Ouatu la Eurovision 2013 - primele repetiții - VIDEO

Cezar Ouatu a susținut primele repetiții pe scena din Malmo, Suedia, pregătindu-se pentru cea de-a doua semifinală Eurovision 2013. Vezi...

Închide