Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert Gojira în premieră în România la Rockstadt Extreme Fest

Trupa Gojira, adevărată emblemă a progressive death metalului francez, ajunge în premieră în România în calitate de headliner pe scena Rockstadt Extreme Fest. Trupa va concerta la Râşnov pe 30 august, iar cei prezenţi vor avea parte de o porţie consistentă de thrash, progresiv, death şi sludge metal.

Publicat

pe

Gojira
Gojira │ FOTO: www.irenebernad.com

Trupa Gojira, adevărată emblemă a progressive death metalului francez, ajunge în premieră în România în calitate de headliner pe scena Rockstadt Extreme Fest. Trupa va concerta la Râşnov pe 30 august, iar cei prezenţi vor avea parte de o porţie consistentă de thrash, progresiv, death şi sludge metal.

Gojira

Gojira │ FOTO: www.irenebernad.com

Stilul Gojira îmbină într-o manieră curajoasă şi revigorantă pasajele ritmice neobişnuite şi riffurile imprevizibile, pe un fundal heavy completat de un drumming foarte exact. Piesele din repertoriul Gojira se remarcă printr-o structură atipică, iar abordarea vocală este caracterizată de o diversitate ieşită din comun: solistul Joe Duplantier  trece de la tonalităţi acute specifice metalului extreme la vocea de growl specifică death metalului, reuşind să obţină un effect agresiv, dar în acelaşi timp melodic. Abordarea este e alocuri temperată de intervenţii de voce clean.

Gojira s-a format în Bayonne, Franţa în 1996, iar până în 2001 a funcţionat sub numele Godzilla. Trupa a lansat cinci albume de studio, cel mai recent fiind L’Enfant Sauvage (2012), un album live şi două DVD-uri. De la ieşirea pe piaţă a primului album, Terra Incognita (2001) grupul şi-a păstrat aceeaşi componenţă în care va ajunge şi la Rockstadt Extreme Fest:

  • Joe Duplantier − voce şi chitară
  • Mario Duplantier − tobe
  • Christian Andreu − chitară
  • Jean-Michel Labadie – bass

Formaţia a întreprins numeroase turnee, atât pe continentul nostru cât şi pe cel american. Un elemet notabil din portofoliul trupei este faptul că a fost selectată de membrii METALLICA pentru a-i insoţi pe tot parcursul turneului nord American din 2009. Iar anul trecut GOJIRA a fost din nou invitată, în deschiderea mai multor showuri METALLICA, de pe scenele unor festivaluri europene.

"Suntem fericiţi să facem istorie, încă de la prima ediţie, aducând pe scena festivalului, în premieră, o trupă atât de aşteptată, nu numai în ţara noastră ci şi în toată zona est europeană. În prezent formaţia se regăseşte pe afişul celor mai importante festivaluri din Europa, iar prin această nouă confirmare facem un pas important spre calendarul manifestărilor de profil majore", mărturisesc organizatorii festivalului.

Alte nume deja confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest sunt PRIMORDIAL (Irlanda), NAPALM DEATH (Anglia), SEPTICFLESH (Grecia), DECAPITATED (Polonia), CARACH ANGREN (Olanda), TEXTURES (Olanda), INDIAN FALL (Ro), BUCOVINA (Ro), DELIVER THE GOD (Ro), FALSE REALITY (Ro) si CODE RED (Ro), KROW (Brazilia) , SPIRITUAL RAVISHMENT (RO), ABNORMYNDEFFECT (Republica Moldova).

Rockstadt Extreme Fest se va desfăşura la baza olimpică din Râşnov, staţiune turistică din centru României, deservită de numeroase căi de acces. Localitatea Râşnov este un vechi orăşel de inspiraţie germană, situat la: 178 km de Bucuresti, 15 km de Braşov, 143 km de Sibiu, şi 270 km de Cluj Napoca. Din nodul feroviar Braşov, oraşul Râşnov este deservit de transport terestru (microbuz, autobuz).

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest sunt deja în vânzare. Categoriile de preţ sunt cele de mai jos:

Perioada 01.04. - 17.08.2013:

  • Abonamente - 70 lei
  • Bilete per zi - 50 lei

Perioada 18.08. - 30.08.2013 şi la locaţie, pe durata festivalului:

  • Abonamente - 100 lei
  • Bilete per zi - 65 lei

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest sunt disponibile în toată rețeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de langa McDonald’s), Librăriile Adevărul și Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul National al Copiilor si Cinema Patria. Cei ce doresc sa comande online, o pot face de pe: www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro.

Gojira - "L' Enfant Sauvage"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 29 august 2013

Rockstadt Extreme Fest

Loc
Cetatea Râșnov
Comentează

Trending