Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Chitaristul Slayer, Jeff Hanneman a murit la 49 de ani

Jeff Hanneman, co-fondatorul trupei Slayer, s-a stins din viață joi, 2 mai 2013. Chitaristul avea 49 de ani, iar potrivit site-ului formației, a murit din cauza unei insuficiențe hepatice.

Jeff Hanneman, co-fondatorul trupei Slayer, s-a stins din viață joi, 2 mai 2013. Chitaristul avea 49 de ani, iar potrivit site-ului formației, a murit din cauza unei insuficiențe hepatice. Hanneman se afla într-un spital de lângă reședința sa din Southern California.

Moartea lui Jeff Hanneman a fost anunțată pe site-ul Slayer

Moartea lui Jeff Hanneman a fost anunțată pe site-ul Slayer

Parte din Big Four, Slayer a concertat și la București mai întâi la Sonisphere pe 26 iunie 2010, apoi la Arenele Romane pe 4 iunie 2012. Hanneman nu a participat și la concertul de anul trecut, fiind înlocuit de Holt din Exodus. Chitaristul se despărțise de Slayer la începutul lui 2011, când se îmbolnăvise de fasceită necrozantă, o boală bacteriană rară, dar foarte periculoasă. Se spune că fusese înțepat de un păianjen, iar în urma necrozării țesuturilor moi de pe braț, a fost operat pentru salvarea mâinii. Hanneman lupta pentru a reveni fizic la chitară în cadrul formației Slayer.

Născut pe 31 ianuarie 1964 în Oakland (California), Jeff Hanneman s-a întâlnit cu Kerry King în 1981, în timpul unor audiții pentru o altă trupă. Ei au pus atunci bazele formației Slayer, în urma unor repetiții împreună. Ideea i-a aparținut chiar lui Hanneman: "Why don't we start our own band?", la care King a răspuns "...Fuck yeah!" Succesul internațional a fost așteptat vreo 5 ani, până la "Reign In Blood" (1986), albumul fiind considerat o capodoperă death-metal. De-a lungul timpului, Slayer a lansat 11 albume de studio, patru dintre ele fiind premiate cu discul de aur în Statele Unite. Trupa fost nominalizată de 5 ori la premiile Grammy, câștigând de două ori - în 2007 și în 2008, pentru piesele "Eyes of the Insane" și "Final Six" (ambele de pe discul "Christ Illusion").

Video: Slayer la București - Sonisphere 2010

Citește mai multe despre Slayer
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nouvelle Vague și Dub FX cântă la festivalul Backyard Weekend

Cea de-a 3-a ediție a festivalului Backyard Weekend are loc între 21 și 23 iunie și readuce pe scenă pe...

Închide