Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Bono (U2) susține "Toilet Strike" alături de Matt Damon - VIDEO

Bono, solistul trupei U2, susține campania "Toilet Strike" inițiată de către actorul american Matt Damon. Vezi ce mesaj transmite artistul în clipul de prezentare al campaniei.

"Toilet Strike" este propunerea lui Matt Damon pentru a rezolva problemele privind lipsa apei potabile și a toaletelor curate în zonele mai sărace ale lumii. Prezentată într-un stil umoristic, inițiativa lui Matt Damon este de apreciat, chiar dacă forma de prezentare, respectiv cea a unui pamflet, ar putea irita persoanele implicate în diverse ONG-uri. Pentru a avea impact, actorul american a cooptat pentru această campanie mai multe celebrități, printre care se află și Bono, solistul trupei U2. Clipul de prezentare a mișcării "Toilet Strike" poate fi urmărit mai jos.

Matt Damon, Bono (U2), Olivia Wilde - "Toilet Strike"

Matt Damon, Bono (U2), Olivia Wilde - "Toilet Strike"

Umorul este calea aleasă de Matt Damon pentru a atrage atenția cu privire la o problemă importantă a zilelor noastre. Lipsa apei potabile și a unor toalete în țările cu o economie precară este o realitate pe care mulți o cunosc, însă cu toate aceastea nu se iau măsuri pentru a aduce o schimbare în bine. Sugestia lui Matt Damon, de a nu mai folosi toaletele în semn de protest, este o modalitate atipică de a aborda subiectul, dar care ar putea avea un efect real în privința rezolvării acestor probleme. Campania "Toilet Strike" a devenit virală, așa încât are șanse mari să ajungă și la urechile celor cu putere de decizie.

Mesajul de la care a pornit toată nebunia a fost transmis de Matt prin intermediul unei așa-zise conferințe de presă, montajul rezultat fiind de fapt o parodie ce transmite în esență un mesaj cât se poate de serios.

"Matt Damon: Pe 19 noiembrie a fost Ziua Internațională a toaletei. Cum ați sărbătorit-o?

Reporterul: Scuză-mă...Ziua Internațională a toaletei? Există așa ceva? (...) Haide, fii serios. Evenimentul ăsta e o glumă. 

Matt Damon: Aveți idee ce invenție a salvat până acum cele mai multe vieți din istoria omenirii? Toaleta. Nici măcar nu sunt suprins că m-ați persiflat când am spus asta. Ce este și mai șocant este lipsa apei potabile de pe glob. 7,3 milioane de oameni nu au apă potabilă, adică de trei ori populația Statelor Unite. 2,5 miliarde de oameni nu au acces la o toaletă curată. Sunt mai mulți oameni care au telefoane mobile decât persoane care au acces la o toaletă. (...) Până când nu se rezolvă aceste probleme și toată lumea va avea acces la apă potabilă și toalete curate eu nu voi mai folosi toaleta."

Campania a stârnit multă vâlvă printre oamenii din showbiz, cooptând pe parcurs tot mai multe celebrități. Așa se face că "Toilet Strike" beneficiază de curând și de susținerea solistului U2, Bono. Alături de el protestează actrița Olivia Wilde, cunoscută pentru aparițiile din "Tron: Legacy", "In Time" sau "House M.D." și Richard Branson, fondator al grupului Virgin.

Bono, Richard Branson și Olivia Wilde susțin "Toilet Strike"

Citește mai multe despre BonoU2
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorii celor 5 invitații duble la concertul ALTERNOSFERA

InfoMusic a extras câștigătorii celor 5 invitații duble la concertul ALTERNOSFERA de pe 25 mai, la Arenele Romane. Vezi dacă...

Închide