Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Basistul Adrian Ciuplea (Vița de Vie) pleacă în turneu cu Steve Vai

Basistul trupei Vița de Vie, Adrian Ciuplea, pleacă în turneu cu Steve Vai prin mai multe orașe din Europa, începând cu 6 iunie. Turneul se va încheia pe 25 iunie, în București.

Publicat

pe

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Basistul trupei Vița de Vie, Adrian Ciuplea, va pleaca în turneu cu Steve Vai prin mai multe orașe din Europa, începând cu 6 iunie. Turneul se va încheia pe 25 iunie, în București la Arenele Romane. Evenimentul începe la ora 19.00 iar în deschidere vor evolua trupele Publika și Cvartet Hypnotique. Concertul face parte din Festivalul Eco Fest, prima ediție, iar Steve Vai ca cânta alături de Evolution Tempo Orchestra - dirijor George Natsis.

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Poze din concertul Vita de Vie cu prilejul lansarii albumului Acustic la TNB pe 8 aprilie 2013

Despre această alegere Adrian Ciuplea a declarat:

"Am fost ales pentru acest proiect datorită experienței și a versatilității mele ca muzician, eu fiind trecut prin școala muzicii clasice pe de-o parte, iar pe de altă parte, având o bogata experiență ca membru al trupei de rock-alternativ Vița de Vie. Am mai cântat alături de Steve Vai și în 2010, în cadrul unui circuit de 2 concerte ce au avut loc în Romania, la București, și în Italia la Rimini. În 2013 s-a dorit continuarea acestei colaborări pentru un turneu mai amplu și iată-mă aici".

Turneul va cuprinde 8 concerte în 5 țări.

  • 6 iunie - Moscova – Rusia
  • 8 iunie - Sankt Petersburg - Rusia
  • 12 iunie - Wroclaw - Polonia
  • 14 iunie - Trieste - Italia
  • 15 iunie - Ravenna - Italia
  • 16 iunie - Roma - Italia
  • 18 iunie - Madrid - Spania
  • 25 iunie - București - România

"Muzica lui Steve Vai este foarte spectaculoasă, complexă și imposibil de abordat fără o pregătire serioasă, dar cu toate acestea, melodicitatea, măiestria, tehnica și intențiile artistului fac ca acest repertoriu să fie usor de digerat de către public. Adevărul este că întotdeauna am admirat artistii care reușesc să facă lucrurile complicate să pară ușoare, iar Steve Vai este un maestru la acest capitol"- Adrian Ciuplea.
Planuri de viitor? “Am ajuns într-un punct al carierei mele în care îmi este imposibil să prevăd viitorul, pentru că mi se întâmplă foarte multe lucruri bune într-un timp foarte scurt. "Toate la timpul lor" este strategia cea mai eficientă pentru mine in clipa de față" - Adrian Ciuplea.

Adrian Ciuplea este unul dintre cei mai rafinați muzicieni din România, specializat pe bass electric și violoncel. Trecut prin școala clasică, și-a format percepția muzicală prin filtrul delicat al violoncelului, Adrian absolvind în 2006 Universitatea Națională de Muzică din București. Tot în același an a devenit membru al trupei Vița de Vie, iar în 2008, a început colaborarea cu Nicu Patoi & Platonic Band.

Adrian Ciuplea - Mozart Rocks 2010

Trending