Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Ascultă albumul integral de soundtrack-uri "The Great Gatsby" - AUDIO

Ascultă albumul integral de soundtrack-uri "The Great Gatsby", ce include piese compuse de Lana del Rey, Jay-Z, Jack White, Fergie și Florence + The Machine
The Great Gatsby

The Great Gatsby

De la Beyonce și Jay Z  la GotyeLana Del Rey, Jack White, Fergie și Florence + The Machine, albumul de soundtrack-uri al filmului "The Great Gatsby" nu omite niciun nume sonor. Materialul discografic "Music from Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby" a avut lansarea oficială pe 6 mai 2013, revista Billboard estimând vânzări de peste 100 de mii de copii în doar prima săptămână. Albumul complet, în varianta deluxe, poate fi ascultat mai jos.

The Great Gatsby

The Great Gatsby

"Romanul lui F. Scott Fitzgerald este piperat cu referințe muzicale contemporane specifice poveștii din 1922. Aș vrea ca publicul să intre în atmosfera "erei jazz-ului" reprezentate pe ecran și totodată să simtă influențele hip-hop ale zilelor noastre" a declarat Baz Luhrmann.

Plecând de la această premiză, albumul cu soundtrack-uri al filmului "The Great Gatsby" se mulează perfect pe fuziunea de stiluri imaginată de regizor. Fiecare artist a contribuit prin amprenta propriului gen muzical, încercând să aducă un twist poveștii originale. În plus, colaborarea cu Jay Z pentru realizarea coloanei sonore nu s-a limitat la o singură piesă, rapperul ajutându-l pe Luhrmann în procesul de introducere a elementelor hip-hop pe fundalul muzicii jazz în calitate de co-producător.

"The Great Gatsby spune povestea americană clasică a novicelui ce ajunge să intre în contact cu extravaganța, decadența și iluzia opulenței. Imaginația lui Buz pusă în slujba filmului "Moulin Rouge!" a făcut din el o capodoperă, în timp ce "Romeo + Juliet’s" nu a rămas în duzină, ci a lăsat în urmă prin muzica creată o amprentă și o nuanță distinctă. Viziunea din spatele acestui film are toate coordonatele necesare pentru a deveni memorabil", a apreciat Jay Z.

Într-un review realizat de The Daily Telegraph, sound-ul albumului este descris prin cuvintele "mix modern de rap al secolului 21, rock și pop", revista Rolling Stone identificând în ansamblul pieselor o nuanță profundă de "dragoste condamnată".

Premiera filmului "The Great Gatsby" a avut loc pe 10 mai în SUA, încasările ridicându-se la peste 51 de milioane de dolari. Distribuția îi include pe Leonardo Di CaprioTobey Maguire, Carey Mulligan și Isla Fisher. În România pelicula va avea premiera pe marile ecrane pe data de 17 mai.

The Great Gatsby - Full Soundtrack (Deluxe Edition)

Tracklist "The Great Gatsby"

 1. "100$ Bill" - Jay Z
 2. "Back To Black" - Beyoncé x André 3000
 3. "Bang Bang" - Will.i.am
 4. "A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)" - Fergie + Q Tip + GoonRock
 5. "Young And Beautiful" - Lana Del Rey
 6. "Love Is The Drug" - Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
 7. "Over The Love" - Florence + The Machine
 8. "Where The Wind Blows" - Coco O. of Quadron
 9. "Crazy in Love" - Emeli Sandé and The Bryan Ferry Orchestra
 10. "Together" – The xx
 11. "Hearts A Mess" - Gotye
 12. "Love Is Blindness" – Jack White
 13. "Into the Past" - Nero
 14. "Kill and Run" - Sia

Citește mai multe despre Florence and the MachineJay-ZLana Del Rey
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Finntroll, Tyr și Skalmold în septembrie la București

Finntroll, Tyr și Skalmold, trei nume etalon ale scenei folk/pagan metal internaționale vor concerta pe 15 septembrie 2013 în Club...

Închide