Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Ascultă albumul integral de soundtrack-uri "The Great Gatsby" - AUDIO

Ascultă albumul integral de soundtrack-uri "The Great Gatsby", ce include piese compuse de Lana del Rey, Jay-Z, Jack White, Fergie și Florence + The Machine

Publicat

pe

The Great Gatsby
The Great Gatsby

De la Beyonce și Jay Z  la GotyeLana Del Rey, Jack White, Fergie și Florence + The Machine, albumul de soundtrack-uri al filmului "The Great Gatsby" nu omite niciun nume sonor. Materialul discografic "Music from Baz Luhrmann's Film The Great Gatsby" a avut lansarea oficială pe 6 mai 2013, revista Billboard estimând vânzări de peste 100 de mii de copii în doar prima săptămână. Albumul complet, în varianta deluxe, poate fi ascultat mai jos.

The Great Gatsby

The Great Gatsby

"Romanul lui F. Scott Fitzgerald este piperat cu referințe muzicale contemporane specifice poveștii din 1922. Aș vrea ca publicul să intre în atmosfera "erei jazz-ului" reprezentate pe ecran și totodată să simtă influențele hip-hop ale zilelor noastre" a declarat Baz Luhrmann.

Plecând de la această premiză, albumul cu soundtrack-uri al filmului "The Great Gatsby" se mulează perfect pe fuziunea de stiluri imaginată de regizor. Fiecare artist a contribuit prin amprenta propriului gen muzical, încercând să aducă un twist poveștii originale. În plus, colaborarea cu Jay Z pentru realizarea coloanei sonore nu s-a limitat la o singură piesă, rapperul ajutându-l pe Luhrmann în procesul de introducere a elementelor hip-hop pe fundalul muzicii jazz în calitate de co-producător.

"The Great Gatsby spune povestea americană clasică a novicelui ce ajunge să intre în contact cu extravaganța, decadența și iluzia opulenței. Imaginația lui Buz pusă în slujba filmului "Moulin Rouge!" a făcut din el o capodoperă, în timp ce "Romeo + Juliet’s" nu a rămas în duzină, ci a lăsat în urmă prin muzica creată o amprentă și o nuanță distinctă. Viziunea din spatele acestui film are toate coordonatele necesare pentru a deveni memorabil", a apreciat Jay Z.

Într-un review realizat de The Daily Telegraph, sound-ul albumului este descris prin cuvintele "mix modern de rap al secolului 21, rock și pop", revista Rolling Stone identificând în ansamblul pieselor o nuanță profundă de "dragoste condamnată".

Premiera filmului "The Great Gatsby" a avut loc pe 10 mai în SUA, încasările ridicându-se la peste 51 de milioane de dolari. Distribuția îi include pe Leonardo Di CaprioTobey Maguire, Carey Mulligan și Isla Fisher. În România pelicula va avea premiera pe marile ecrane pe data de 17 mai.

The Great Gatsby - Full Soundtrack (Deluxe Edition)

Tracklist "The Great Gatsby"

  1. "100$ Bill" - Jay Z
  2. "Back To Black" - Beyoncé x André 3000
  3. "Bang Bang" - Will.i.am
  4. "A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)" - Fergie + Q Tip + GoonRock
  5. "Young And Beautiful" - Lana Del Rey
  6. "Love Is The Drug" - Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
  7. "Over The Love" - Florence + The Machine
  8. "Where The Wind Blows" - Coco O. of Quadron
  9. "Crazy in Love" - Emeli Sandé and The Bryan Ferry Orchestra
  10. "Together" – The xx
  11. "Hearts A Mess" - Gotye
  12. "Love Is Blindness" – Jack White
  13. "Into the Past" - Nero
  14. "Kill and Run" - Sia
Comentează

Albume noi

Taylor Swift a lansat "The Tortured Poets Department", un dublu-album despre complexitatea unei despărțiri

"The Tortured Poets Department", mult-așteptatul album al lui Taylor Swift, a fost lansat. Discul cuprinde colaborări cu Past Malone și Florence and the Machine. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift - "The Tortured Poets Department"
Taylor Swift - "The Tortured Poets Department" │ FOTO: captură YouTube / Taylor Swift

Taylor Swift explorează din nou iubirea și toate ramificațiile ei, inclusiv despărțirile, în noul său album, "The Tortured Poets Department". A fost compus de artistă, alături de vechii săi colaboratori, Jack Antonoff și Aaron Dessner. Conține 16 piese, printre care două colaborări - "Fornight" (feat. Post Malone) și "Florida!!!" (feat. Florence and The Machine).

Fanii artistei au fost extaziați de această lansare, însă Swift le-a mai pregătit o surpriză. La scurt timp după publicarea albumului, ea a dezvăluit că a pregătit încă o serie de 15 melodii:

<<"The Tortured Poets Department>> este în secret un dublu-album. Am scris atât de multă poezie dureroasă în ultimii 2 ani și am vrut să o împărtășesc pe toată cu voi , așa că iată a doua parte din TTPD: <<The Anthology>>. Și acum povestea nu mai este a mea… este toată a voastră."

Taylor Swift a descris noul său disc drept "o antologie de piese noi care reflectă evenimente, opinii și sentimente dintr-o perioadă trecătoare și fatalistă, una care a fost în același timp senzațională și dureroasă în egală măsură".

A continuat:

"Această perioadă a vieții autorului s-a încheiat acum, capitolul s-a închis și s-a dus. Nu există nimic de răzbunat, nu există obiective de stabilit odată ce rănile s-au vindecat. Și după o reflecție ulterioară, un număr bun din ele s-a dovedit a fi autoprovocat. Acest autor este ferm convins că lacrimile noastre devin sfinte sub formă de cerneală pe o pagină. Odată ce am spus cea mai tristă poveste a noastră, ne putem elibera de ea... și atunci tot ce a rămas în urmă este poezia chinuitoare.

"The Tortured Poets Department" este disponibil pe vinil, CD, casetă și formate digitale. Albumul a fost disponibil și în câteva ediții de colecție, care includeau melodii bonus unice (intitulate "The Bolter", "The Albatros" și "The Black Dog"). În prezent, copii fizice ale albumului cu piesa bonus "The Manuscript" sunt disponibile pe site-ul Taylor Swift.

Citește în continuare

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un album de muzică country, "Lasso"

Lana Del Rey continuă să fie un artist versatil şi a anunţat un album de muzică country, intitulat "Lasso". Acesta va sosi în a doua parte a anului 2024 şi aflaţi detalii despre el în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters
Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Ce e drept Lana Del Rey ne-a oferit indicii în această direcţie, pentru că a lansat cu câteva săptămâni în urmă coverul după piesa "Take Me Home Country Roads". Artista americană a dezvăluit planurrile cu privire la albumul "Lasso", în cadrul unui eveniment asociat Premiilor Grammy, ţinut în Los Angeles. Acolo a confirmat abordarea sa country pe noul LP şi faptul că va colabora cu acelaşi Jack Antonoff, liderul trupei Bleachers.

De altfel tot cu Antonoff a lucrat şi la ultimele albume, iar acum l-a cooptat şi pe producătorul de muzică country Luke Laird. Lana a spus că a remarcat o aplecare spre country în ultimii ani a multor artişti americani. Şi o creştere a segmentului în cadrul industriei muzicale. "De aceea m-a urmat Jack la Muscle Shoals, Nashsville, Mississippi în ultimii 4 ani" a mai spus muziciana.

"Lasso" se va lansa cândva în septembrie 2024, fiind al zecelea album de studio al prolificei Del Rey. Vine după "Did You Know That There's a Tunnel Under Oceam Blvd" lansat în 2023. Acel disc i-a adus Lanei 5 nominalizări la Premiile Gramy, dar nu a câştigat vreun premiu la această ediţie. Ca "răzbunare", ea a postat un selfie în oglindă, în care ţinea o armă de foc în mână, stârnind curiozitatea şi în unele cazuri dezamăgirea fanilor.

Gurile rele spun că e doar un artificiu de PR pentru a îşi promova setul de la Coachella din 2024. Del Rey a revenit pe Instagram recent, după ce îşi dezactivase toate conturile social media în 2021. Aparent a luat această decizie deoarece "joburile sale au nevoie de intimitate şi transparenţă". În vârstă de 38 de ani, Lana Del Rey este activă în muzică din anul 2005 şi a abordat genuri ca alt-pop, baroque pop, rock şi dream pop.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lana Del Rey ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads" - AUDIO

Lana Del Rey e genul de artistă care ne surprinde mereu cu câte ceva nou, iar de această dată ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads". Cumva e destul de sobru şi melancolic încât să încapă într-un playlist de Crăciun, sau măcar de Thanksgiving.

Publicat

pe

Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads
Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads │ FOTO: Lana Del Rey

Coverul după "Take Me Home, Country Roads" a debutat pe 1 decembrie 2023 şi e visător, dar nu cântat din vârful buzelor, cum face Lana uneori. E cântat "mai din piept", cu mai multă tărie, în special la refren. Inspiră o reprezentaţie romantică, dar curajoasă la pauza unui meci de fotbal american, doar că în loc de imnul SUA se aude... imnul colonizatorul care a cucerit SUA în prima fază.

Lana Del Rey a făcut de altfel o aluzie la o piesă de John Denver pe primul track de pe noul său album, "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". Ei bine acum e momentul pentru un cover după legendara piesă din 1971. Era al patrulea album al lui Denver pe atunci, "Poems, Prayers & Promises". Corul de voci dinspre finalul piesei semnate Lana Del Rey va da fiori ascultătorului şi sună ca finalul unui vis.

Lana a fost mereu o fană şi o definiţie a fenomenului Americana, de la midwest-ul lui "Chemtrails Over the Country Club" în 2021 până la referinţe la Alabama pe cel mai nou LP al său. Elizabeth Grant (numele real al artistei) nu uita de unde a pornit şi ne oferă drept copertă pentru noul single o fotografie din colecţia personală. În ea apare Lana, sora sa, Caroline "Chuck" Grant, dar şi nepoata Lanei, Phoenix. Toate se odihnesc cu capul una pe alta, în vreme ce stau pe o barcă cu motor marca Phoenix.

Creatoarea de hituri a presărat multe aluzii la familie şi revenire acasă pe noul său disc, al nouălea din cariera sa. În noiembrie făcea echipă cu artista irlandeză Holly Macve, pentru a lansa "Suburban House", iar în mai ne-a oferit piesa "Say Yes to Heaven", un B-Side care trebuia să ajungă pe "Ultraviolence" în 2014, doar că nu s-a mai putut.

Şi nu se opreşte aici. La final de noiembrie Del Rey a cântat live un cover după "Unchained Melody", o altă piesă clasică americană. Asta în vreme ce apărea într-o transmisiune specială de Crăciun de la NBC, "Christmas at Graceland", oferind un tribut lui Elvis Presley.

Citește în continuare

Trending