Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

DJ-ii urcă din nou pe scena Groove On la B’ESTFEST 2013

Este a treia ediție de B’ESTFEST Summer Camp la care va fi prezentă scena Groove On. Atmosfera va fi întreținută de numerosi DJ din zona jazz, funk, broken-beat, idm, breakbeat, DNB, electro si hip-hop. Vezi lista completă a artiștilor ce vor urca pe scena Groove On.

Publicat

pe

Scena Groove On la B'estfest Summer Camp
Scena Groove On la B'estfest Summer Camp

Este a treia ediție de B’ESTFEST Summer Camp la care va fi prezentă scena Groove On unde, pe lângă muzică, fanii festivalului se pot bucura de numeroase activități de relaxare la iarbă verde. Desfășurându-se într-un spațiu generos, line-up-ul binecunoscutei scene "octogonale" include DJ din zona jazz, funk, broken-beat, idm, breakbeat, DNB, electro si hip-hop. B’ESTFEST Summer Camp va avea loc anul acesta în perioada 5-7 iulie, pe lista artiștilor confirmați fiind incluși Nas, Texas, Chase & Status (Live), The Heavy, Enter Shikari, Biohazard, Soilwork, Tiamat, Friction, Joker sau Noisia.

Scena Groove On la B'estfest Summer Camp

Scena Groove On la B'estfest Summer Camp

Scopul principal al scenei Groove On este acela de a strânge în același loc oamenii visători, creativi, dornici să se lase inspirați de muzică bună, atmosfera groovy și optimistă. Întreg conceptul Groove On reprezintă o platformă culturală, un spațiu accesibil tuturor, unde arta, în oricare formă ar fi, nu este respinsă sau diminuată. Păstrând tradiția din verile trecute, Groove On va da și de această dată mai multă culoare festivalului, fiind spațiul perfect pentru relaxare, de unde nu va lipsi, bineînțeles, nici muzica. Scena va avea proprii artiști care pe parcusul celor trei zile și trei nopți se vor ocupa de ambianța pe ritmuri de jazz, funk, broken-beat, reggae, idm, breakbeat, DNB, house, deep house, electro si hip-hop. Printre artiștii prezenți se numără: Jo.E, Tzuc, Ufe, Pseudub și proiectul Rotopercutor (format din Borac si Batz).

B’ESTFEST Summer Camp 2013 va avea loc în weekendul 5-7 iulie, abonamentele valabile pe întreaga durată a celor trei zile de festival (150 RON), biletele pentru o singură zi (70 RON) și voucherele de camping (20 RON) fiind disponibile în pre-sale atat online pe www.MyTicket.ro, cât și în rețeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului și libraria Mihai Eminescu.

Artiștii Groove On

1. Adnana Sun

Originara din Resița, Adnana Sun a crescut alături de mișcarea drum and bass din Timișoara și Deva. Marile festivaluri de muzică electronică din zona au avut o foarte mare influență asupra gusturilor sale muzicale și, ulterior, asupra set-urilor sale. Fascinația pentru muzica drum and bass a existat dintotdeauna, în primul rând datorită energiei puternice pe care o transmite, alături de combinarea cu alte stiluri muzicale precum liquid soulful, smooth atmospheric, drum and bass, hip-hop, jazz și chiar funk.

2. Alex Puicea 

Într-un univers viu în continuă schimbare, muzica este aritmetica sunetelor, iar Alex Puicea îi ascultă chemarea. Alex s-a născut în Drobeta Turnu Severin, iar la vârsta de 15 ani a avut primul contact cu muzica electronică. După numai doi ani a reușit să învețe singur să mixeze folosind aparatură profesională. A mixat în toate cluburile din orașul natal alături de Dj deja consacrați ca Mihai Dobre, Vania sau DJ Thornado. Etapa urmatoare a început odată cu venirea lui la București unde, în anul 2009, și-a făcut debutul după câștigarea concursului online Zeedo DJ Contest mixând la Arenele Romane alături de DJ Pagal, Rosario Internullo, Raoul Russu, DJ Thornado, Vania, Jay Bliss și Marika. Seturile sale au un sound clasic și curat, în care se regăsesc stiluri ca deep house, tech house, Chicago house, techno house, techno, minimal techno.

3. Danaga 

Danaga (Daniel Aga) și-a început aventura muzicală în 1998, inițial ca solist vocal și chitarist într-o formație rock. După o pauză de câțiva ani buni, a început să experimenteze sound-urile muzicii electronice, odată cu achiziționarea primului său calculator. A apărut cu producții proprii pe compilația Culese din Cartier editată de Subcarpați, precum și pe Buzz RO! 2011, la Local Records. În prezent lucrează la primul său album, iar în timpul liber frecventează un grup de percuție și muzică improvizată, Your brain on drums.

4. Electroclown

Mixează din 2003 și produce muzica pentru film și teatru din anul 2005. A colaborat pentru live act-uri cu Mihai Iordache (saxofon), Utu Pascu (bas), Shtuki (flaut), Dan Aga (chitara si electronice), Mioritza Soundsystem (fluier berimbau, percutie) și mulți alții. Folosește o paletă largă de genuri muzicale, mixurile sale ajungând să sune destul de eclectic și câteodata schizofrenic, fiind tot timpul pline de improvizație.

5. Fane

Fane a cochetat cu muzica de la o varsta frageda, lasandu-se influentat de stiluri precum hip-hop, techno, intr-un final descoperind breakbeat-ul. Asadar, pana la drum and bass, adevarata sa pasiune, nu a mai fost decat un pas. Tanarul a fost gazda unor petreceri urbane din Bucuresti, fiind totodata si fondatorul proiectului Nu Doar Bas, conceput ca o sursa de informatie si o comunitate pentru tineri artisti pasionati de drum and bass si dubstep.

6. Jo.E

La început Jo.E a privit muzica și mixatul doar ca pe o joacă, totul rezumându-se la a performa pentru prieteni la petreceri, însă, cu trecerea timpului, el a dezvoltat o adevarată pasiune pentru muzică. În 1999, Jo.E a început să lucreze ca producător pentru Radio Mix FM București, locul în care a întâlnit pentru prima dată un echipament profesional. Având mai multe colaborări cu radiouri și cu studiouri de producție audio-video, a realizat că tot ceea ce părea să fie un hobby s-a transformat într-un full time job iar în prezent sunetul s-a transformat din pasiune într-un mod de viață. După o perioadă de căutare continuă a stilului care sa i se potrivească cel mai bine, Jo.E se concentreaza acum pe afrobeat, latin beats si funk, abordarea altor genuri muzicale nefiind exclusă pe viitor.

8. Kosta

Stilul său muzical a fost cultivat în timp, devenind extrem de versatil, cu diferite combinații de ritmuri deep, tech cu influente jazzy si house. Întotdeauna tonic din punct de vedere muzical, Kosta își asumă rolul de entertainer, făcându-i pe cei prezenți la party-urile sale să danseze non-stop.

9. MartianArts

Înainte de orice, MartianArts se descrie ca un ascultător de muzică bună, îndreptandu-și atenția către muzica electronică. Acesta încearcă să experimenteze sunete noi, indiferent de genul muzical, găsindu-și de-a lungul timpului inspirația în artiști precum: Kraftwerk, Pink Floyd, The Doors, Aphex Twin, The Beatles și mulți alții.

10. Miss I 

Ioana și-a dezvoltat talentul innascut si gusturile pentru muzica de calitate de la o varsta frageda. Inconjurata de muzica, de mica, a inceput sa studieze pianul, ghidata mai ales de catre mama sa. Cu o dorinta puternica de a invata mai multe si de a evolua pe plan muzical, Ioana a descoperit tainele mixatului prima oara de la tatal sau, care mixa la diverse petreceri din tara. De-a lungul timpului Miss I a mixat in cele mai importante locatii din tara: Zebra (Bacau), Setup (Timisoara), Studio Martin (Bucuresti), Daimon, Space Club, Traian 42 (Bucuresti) si la unele festivaluri precum: Iarmaroc si Open Festival (Arad).

11. Pseudub

Pseudub, pe numele său adevărat, Liviu Irava, și-a început cariera de DJ în 2008, lăsându-se ghidat de celebrul dicton: “Where words fail, music speaks!”. Jucandu-se mai intai cu sonoritatile electro si drumbeat, Pseudub a trecut mai apoi la heavy synth, urmat de genuri mai underground precum breakbeat, drum and bass si ulterior dubstep care pare a fi ramas insa si ultima sa ‘iubire’. La un an de la debut a inceput o serie de evenimente, mixand saptamanal intr-un club din Bucuresti. Traditia a durat 2 ani, Pseudub avand de-a lungul timpului nenumarati invitati speciali in cadrul show-urilor sale. Experienta l-a ajutat sa-si dezvolte stilul, fiind astazi mult mai cizelat si puternic.

12. Redulian

Născut în 1987 în Piatra Neamț, VJ Redulian a fost înconjurat de artisti încă din școala primara, fiind incurajat de prieteni sa-si urmeze pasiunea, devenind un tanar cu rezultate promitatoare in arta vizuala. A inceput asadar sa sustina nenumarate show-uri ca VJ, treptat dezvoldandu-si un stil usor de recunoscut si foarte apreciat.

13. Sistah RastahFairy 

Născută în 1984, Alina Toma și-a descoperit adevărata identitate muzicală în anul 2009, odată cu primul vinyl si sfatul de a lua muzica și mai în serios. Ajunsă în spatele pupitrului, Alina s-a transformat într-o veritabila RastahFairy promovand intens soundul roots. Avand tot sprijinul prietenilor si al oamenilor direct implicati in organizarea evenimentelor de gen, in scurt timp vibe-ul si energia pe care o transmite au ajuns sa fie imbratisate de cat mai multa lume. Proiecte precum Groove ON, Secret City, ReBirth Festival, One Love Ro Festival, Reggae pon di Hills, One day Reggae Fest si Republika Verde i-au oferit artistei sansa sa se faca auzita in cat mai multe medii.
Cristi Chelsoi si Alina Toma vor ca mesajul muzicii lor sa ajunga in cele mai indepartate locuri si ca toata lumea sa imbratiseze zambind, trezirea la iubire si unitate prin muzica!

14. Rotopercutor

Stilul RotoPerCutoR își are originea în sfera muzicii hip-hop. Urmărind atent mișcarea din spatele acestor artiști, cei doi membri RotoPerCutoR s-au integrat rapid in miscarea hip-hop. Odata cu implicarea lor in diferite proiecte, dar si prin participarea la numeroase evenimente si festivaluri precum 1MaiMare, Summerjam, B’ESTFEST, orizonturile muzicale ale acestora s-au extins, cuprinzand curente precum jazz, funk, afrobeat si nu numai. Setea de informatie i-a purtat pe cei doi într-o călătorie muzicală vasta, variind de la funk la downtempo, de la afrobeat la breakbeat, la deep si soulful house, dar respectand mereu aceleasi principii clare cu care au pornit. Conceptul RotoPerCutoR se axeaza foarte mult pe mash-up-uri, scratch-uri, improvizatii live, astfel conturand propriul stil de mixat. RotoPerCutoR a impartit scena cu nume precum: Stereo MC, Diesler, Rayko, DJ Cam, Herbaliser, Boy 8 Bit, Terrence Parker etc. Experienta si originalitatea dobandita de-a lungul anilor nu a trecut neobservata, Rotopercutorii fiind nominalizati de doua ori la Nights-Awards, o data cel mai bun debut in 2009 si apoi cea mai mare ascensiune, in 2010.

15. Tzuc

Pasionat de lumea sunetelor, Tzuc nu este unul dintre cei care abordează un singur gen muzical, motiv pentru care combină ritmurile uitate ale unei ere trecute cu cele proaspete de pe întreg globul. Influențat de ambianța africană, aduce în mixurile sale sunete specifice zonei, păstrând însă concepția că muzica apartine unui domeniu nelimitat, fapt pentru care are urechea aplecata la intreaga geografie muzicala, fiind mereu in cautare de noi compozitii. Adept al fenomenului de “digging”, Tzuc sapa in cele mai obscure locuri, aducand la suprafata, spre ascultare, o lume sonora prin care doreste sa promoveze ideea de “underground”.

16. Ufe

Dacă îl intrebi despre pasiunea sa pentru muzica, Ufe e un om al cuvintelor puține. Te va îndruma politicos să-i asculti la Groove ON show-ul saptamanal: ReFunk! Totusi, orice artist vorbeste invariabil despre sine prin modul ales de a-si exprima arta. Astfel Ufe se manifesta printr-o explozie de influente si genuri muzicale care creeaza un stil unic, nu foarte usor de incadrat intr-o zona anume. De la ritmurile africane ancestrale si sound-ul tropical al Americii Latine, trecand prin funk si beat-uri jazz care stau la baza hip-hopului sau prin muzica electronica momentan in voga, multe elemente i-au slefuit stilul intr-unul eclectic, admirabil. Acest amestec de stiluri, completat si filtrat de propria imaginatie, transforma “ascultarea” într-o adevarata călătorie și experiență inițiatică.

Trending