Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

AlunaGeorge, pe valul electro pop ce ajunge la Summer Well - VIDEO

AlunaGeorge este noua senzație britanică electro pop, ce va ajunge anul acesta la Summer Well. În așteptarea concertului de la București le aflăm povestea și ascultăm ultimul lor single, "Attracting Flies".

Publicat

pe

AlunaGeorge
AlunaGeorge

Cu Michael Jackson drept muză, Thom Yorke și Pharrell Williams drept idoli, și "un buzunar plin de vise",  Aluna Francis și George Reid formează duo-ul electro-pop-R&B ce nu demult a fost pe punctul de a câștiga premiul BBC Sound of 2013. Au pierdut la mustață în fața trupei Haim, despre care am povestit într-o recomandare anterioară, însă indiferent de asta, viitorul lor în industria muzicală sună bine, la fel de bine ca muzica pe care o produc. Albumul de debut al trupei se numește "Body Music", va fi lansat pe 7 iulie anul acesta, și cel mai probabil îl vom asculta măcar parțial la Summer Well 2013, dou-ul confirmând recent prezența la festival. În așteptarea lor la București povestim la JOINewArtist despre închegarea formației, influențe muzicale, modă și anii '90.

AlunaGeorge

AlunaGeorge │ FOTO: www.facebook.com

Aluna și George s-au cunoscut în urmă cu 3 ani pe internet, primele discuții față în față fiind puțin stânjenitoare. Așa susține cel puțin Aluna într-un interviu acordat publicației fashionsoundtrack.com. În spiritul glumei, George a ținut să adauge că cineva i-a prezentat-o pe Aluna pe nepusă masă, el așteptând să se întâlnească de fapt cu altcineva. În realitate, cei doi au început să cânte împreună când George a realizat un mix al unei piese compuse de formația în care cânta Aluna, ambii având inițial alte proiecte muzicale. Astfel, Aluna Francis a cântat într-o trupă numită My Toys Like Me, George Reid fiind chitarist al formației indie-math rock Colour. În noua fomulă cei doi abordează un stil electro pop, ea fiind "vocea copilăroasă și dulce", conform criticilor, iar el ocupându-se de îmbinarea sound-ului garage cu bass și dubstep. În contrast cu stilul electro ce face uz de multe tipuri de sintetizatoare, lui George îi place ca muzica să decurgă cât mai simplu, fiind un promotor al ideii conform căreia "cu cât ai mai puține instrumente cu care să te joci, cu atât ești nevoit să fii mai creativ".

Primul single al duo-ului britanic, "Your Drums, Your Love", a fost lansat în septembrie 2012, debutând pe poziția 50 în UK Singles Chart. Piesa beneficiază tot de anul trecut și de un videoclip, ce poate fi urmărit mai jos.

AlunaGeorge - "Your Drums, Your Love"

Cu un interes pentru modă exprimat în mai multe interviuri, membrii AlunaGeorge susțin că "folosesc stilul vestimentar ca pe o modalitate de a exprima un alt tip de element creativ încorporat în muzica pe care o creează". De fapt, așa cum e ușor de intuit, atracția pentru modă este mai mult o adicție a Alunei, George preluând de la tatăl său "virusul" microbismului. Acesta mărturisește că, în contextul reîntoarcerii anilor '90 în actualitate, i-ar plăcea să-l vadă pe culmi din nou pe Eric Cantona, actor și fost fotbalist francez, ce a jucat la Manchester United.

Despre albumul "Body Music", ce va fi lansat în curând, cei doi povestesc în același stil degajat că a fost înregistrat o parte în dormitor, o parte în studio, undeva în partea de vest a Londrei. Mai jos puteți consulta tracklistul materialului.

Tracklist  "Body Music " - AlunaGeorge

  1. You Know You Like It
  2. Just a Touch
  3. Your Drums, Your Love
  4. Attracting Flies
  5. Body Music
  6. Bad Idea
  7. Friends to Lovers
  8. Superstar
  9. Kaleidoscope Love
  10. Outlines
  11. Diver
  12. Be Your Boo

Cel mai recent single al duo-ului se numește "Attracting Flies" și la o primă ascultare am putea face o prezumție îndrăzneață. Vom asculta această piesă și la radio-urile de la noi. Cu atât mai mult cu cât cei doi vor concerta anul acesta la Summer Well 2013, urmând să urce pe scenă în prima zi a festivalului, pe 10 august. În aceeași zi îi vom putea asculta și pe cei de la The 1975, pe care vi i-am recomandat într-o ediție anterioară JOINewArtist.

AlunaGeorge - "Attracting Flies" [Parental Advisory]

Comentează

Trending