Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Află ce trupe cânta în deschiderea concertului Children of Bodom

Children of Bodom va lansa pe 6 iunie 2013 cel de-al 8-lea material discografic intitulat "Halo of Blood". Pentru promovarea acestuia finalndezii vor pleca într-un turneu de promovare care va ajunge și la București pe 12 noiembrie la Turbohalle. În deschidere vor concerta Decapitated din Polonia și Medeia din Finlanda.

Publicat

pe

Children of Bodom
Children of Bodom │ FOTO: www.facebook.com

Children of Bodom va lansa pe 6 iunie 2013 cel de-al 8-lea material discografic intitulat "Halo of Blood". Pentru promovarea acestuia finalndezii vor pleca intr-un turneu de promovare care va ajunge și la București pe 12 noiembrie la Turbohalle. Evenimentul este organizat de Promusic Events și revista Maximum Rock (producator Nelu Brindusan) iar in deschidere vor urca pe scena Decapitated din Polonia si Medeia din Finlanda.

Children of Bodom

Children of Bodom │ FOTO: www.facebook.com

Întemeiata in 1996, formatia poloneza Decapitated s-a remarcat de la inceput drept o deschizatoare de drumuri in genul death-metal tehnic, destul de putin abordat pana in momentul respectiv. Trupa a luat nastere in Krosno, Polonia, din initiativa lui Wacław "Vogg" Kieltyka (chitara) si a fratelui mai mic al acestuia, Witold "Vitek" Kieltyka (tobe). Muzicienii i-au strans in jurul lor pe vocalistul Wojciech "Sauron" Wąsowicz, si pe basistul Marcin "Martin" Rygiel. Ulterior, Wascowicz a fost inlocuit cu Adrian "Covan" Kowanek.

Decapitated atrage rapid atentia criticilor si a celor mai mari publicatii (Kerrang, Metal Hammer etc) care vad in formatie "forta care a reaprins flacara pe scena blazata a death-metalului". Lansarile discografice ale polonezilor sunt considerate emblematice pentru evolutia genului in secolul XXI. In 2007, trupa sufera un tragic accident soldat cu decesul lui Vitek si cu ranirea grava a lui Covan. Dureaza doi ani pana cand liderul Vogg isi ia inima in dinti si reformeaza Decapitated cu un line-up de zile mari. Rafal "Rasta" Poitrowski preia rolul de vocalist, Pawel Pasek ia basul iar Pawel Pawulon Jaroszewicz este cooptat pentru tobe.

Formatia Medeia a luat nastere in anul 2002 in Tampere si este considerata una dintre cele mai semnificative trupe din noul val de metal finlandez. Albumul de debut al nordicilor, "Quantum Holocaust: World Domination" (2006), a primit numai recenzii pozitive si a descris perfect stilul Medeia: proaspat, dur, bogat in continut si nesupus compromisurilor.

Potrivit revistei Soundi, una dintre cele mai prestigioase publicatii din Tara Celor O Mie de Lacuri: "Medeia nu lasa urma de indoiala asupra identitatii formatiei care va deveni purtatoarea tortei metalului finlandez". Trupa a lansat pana acum 3 albume de studio, primite cu recenzii entuziaste. Medeia se va alatura formatiei Decapitated, in calitate de opening-act pentru concertul Children of Bodom de la Bucuresti, de pe 12 noiembrie 2013.

Biletele pentru concertul Children Of Bodom de la Bucuresti se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro), intr-un numar limitat de 1.000 bucati, la urmatoarele preturi:

  • 89 lei - primele 100 de bucati (extragere pass-uri meet & greet)
  • 98 lei - urmatoarele bilete achizitionate pana la data de 11.11.2013
  • 115 lei - biletele achizitionate in ziua concertului

Trending