Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 INFO CONCERT:
André Rieu
Mădălina Coca / Bogdan Ioan / Dora Gaitanovici / Alma BoiangiuAlma Boiangiu, Dora Gaitanovici, Mădălina Coca și Bogdan Ioan luptă vineri pentru trofeul Vocea României - Votează preferatul INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2019
INFO CONCERT:
Neversea 2019
Public la festivalul NeverseaNeversea calcă pe urmele Untold: 10.000 de bilete vândute într-o zi, abonamente la preț nou disponibile online INFO CONCERT:
Summer Well 2019

Tudor Turcu feat. eyeSEEred cântă în deschiderea concertului Dark Tranquillity

Câştigătorul X-factor România 2012, Tudor Turcu, va cânta în deschiderea concertului Dark Tranquillity de la Bucureşti, alături de trupa eyeSEEred.
Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Câştigătorul X-factor România 2012, Tudor Turcu, va cânta în deschiderea concertului Dark Tranquillity de la Bucureşti, alături de trupa eyeSEEred. Evenimentul va avea loc pe data de 3 mai 2013 la Arenele Romane.

Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania

Tudor Turcu in semifinala Eurovision 2013 - Romania (Foto: www.facebook.com)

Tudor Turcu a cochetat cu muzica, îndeosebi cu muzica metal, dintotdeauna, însă a dobândit notorietatea odată cu participarea la X-factor. În cadrul concursului difuzat de Antena 1, Tudor a surprins juriul şi telespectatorii cu interpretarea sa cu care a dorit să promoveze muzica rock, inserând în prestaţiile sale pasaje de growl, specifice death metalului.

"Pentru Tudor Turcu, să câștige X Factor ar însemna probabil cel mai important moment al vieții lui, ar însemna un debut real în lumea artistică, ar însemna o gură de aer în plan financiar, ar însemna un nou început", declara Cheloo înaintea deschiderii votării în seara finalei X Factor.

Și exact asta a însemnat pentru Tudor Turcu câștigarea concursului. Mai important decât premiul de 200.000 de euro a fost cu siguranță startul binemeritat al unei cariere în muzică și odată cu el simpatia publicului.

Anul acesta Tudor s-a întors la vechea sa pasiune: melodic death metalul, revenind în trupa eyeSEEred din care a făcut parte încă de la începutul anilor 2000. Stilul trupei este influenţat de nume mari ale muzicii metal precum Arch Enemy, In Flames, Opeth şi, bineînţeles, Dark Tranquillity.

Tudor Turcu feat. eyeSEEred  - "Nothing in between"

Dark Tranquillity este una dintre cele mai mari formaţii de melodic death metal din lume, fiind chiar printre precursorii genului. În cei peste 20 de ani de carieră, suedezii au revoluţionat muzica metal, aducând câte un element nou cu fiecare album. Pe 27 mai 2013, Dark Tranquillity vor lansa cel de-al zecelea material discografic, numit "Construct", a cărei prima piesă "For Broken Words" a fost deja dată publicităţii.

Tudor Turcu feat. eyeSEEred şi Dark Tranquillity vor oferi un show de melodic death metal aşa cum nu a mai fost demult în România. Biletele sunt disponibile la preţul de 75 de lei (până la data de 2 mai) şi 85 de lei (în ziua concertului), prin rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo, librăriile Humanitas și Cărturești și online, pe www.eventim.ro.

Citește mai multe despre Dark TranquillityTudor Turcu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Muzică și Teatru la festivalul Ghost Gathering Râșnov 2013

În premieră absolută Ghost Gathering prezintă piesa de teatru Tabloul în regia lui Alexandru Nagy, performance-ul "A Passenger And The...

Închide