Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Trupa RUSH a fost primită în Rock and Roll Hall of Fame - VIDEO

Trupa de prog-rock Rush a fost inclusă în Rock And Roll Hall of Fame. Urmareste discursul lor si lista completa de artisti.

Publicat

pe

Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013
Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013 │ FOTO: www.facebook.com

Trupa de prog-rock Rush a fost inclusă în galeria de onoare a muzicii rock în America. În cadrul ceremoniei de pe 18 aprilie de la Nokia Theater din Los Angeles, Rock and Roll Hall of Fame i-a mai acceptat pe Heart, Randy Newman, Public Enemy, Donna Summer, Albert King, Lou Adler și Quincy Jones. Urmărește discursurile de mulțumire ale celor trei membri Rush. Chitaristul Alex Lifeson a avut cel mai amuzant moment, repetând bla-bla-bla vreme de 2 minute și jumătate (vezi video).

Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013

Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013 │ FOTO: www.facebook.com

Dacă prezentatorul surpriză a fost vedeta de televiziune Oprah Winfrey, cei de la Rush au fost primiți pe scenă de Dave Grohl, solistul Foo Fighters.  Acesta a trecut în revistă fiecare album Rush și a lăudat traseul muzical al canadienilor. "Încă de la început, trupa și-a ales și a urmat calea cea bună. Nu au avut o creștere spectaculoasă, nu au recurs la artificii, ci au pornit de la zero fără ajutor din partea presei muzicale. Influența lor în muzică este de necontestat, iar fanii lor devotați sunt comparabili doar cu cei de la Grateful Dead. Uitați-vă la voi oameni buni, voi toți, chiar aici! Moștenirea lor este cea a unei trupe care nu a făcut niciun compromis, păstrându-și adevărata identitate, chiar de-ar fi părut nepopulară unora sau altora", a declarat Dave Grohl.

Pentru prima dată în istoria Rock and Roll Hall of Fame, fanii au avut posibilitatea de a vota 5 artiști favoriți, iar Rush a devenit headliner prin susținerea publică. Principala condiție pentru includerea în galerie este împlinirea a 25 de ani de la primul album lansat de o trupă sau artist. Cei de la Rush au așteptat astfel  aproximativ 14 ani pentru trăirea serii de 18 aprilie, primul lor album datând din 1974.

Discursul RUSH la includerea în Rock and Roll Hall of Fame

"De multă vreme am spus că nu-i mare scofală... Se pare totuși că este...", a declarat toboșarul Neil Peart. Acesta a spus că principalul rol al artei este acela de a inspira lumea, după cum au făcut cu tinerii Dave Grohl și Hawkins, făcându-i să ridice chitara și să-și înnebunească părinții, cum au procedat și ei. Neil Peart a comparat lista predecesorilor incluși din Rock and Roll Hall of Fame cu niște constelații de stele pe cerul nopții. "Printre ele suntem o mică scânteie", a adăugat acesta.

Vocalul/basistul/clăparul Geddy Lee a ținut să le mulțumească fanilor din întreaga lume, care i-au încurajat și susținut de-a lungul anilor în evoluția muzicală, dar și care prin vocile lor insistente i-au inclus practic în Rock and Roll Hall of Fame.

Chitaristul Alex Lifeson a avut cel mai amuzant discurs de mulțumire, repetând bla-bla-bla vreme de 2 minute și jumătate.

Istoria Rush a început în august 1968 la Toronto. Formația este deja inclusă în Canadian Music Hall of Fame din 1994. Formula actuală îi reunește pe Geddy Lee (voce, bass, clape), Alex Lifeson (chitară, backing vocal) și Neil Peart (tobe, percuție). Ei au lansat discul Clockwork Angels pe 12 iunie 2012, fiind cel de-al 19-lea album de studio din carieră.

VIDEO: Foo Fighters interpretând Rush

Galeria Rock and Roll Hall of Fame cuprinde în prezent 279 de nume, totalizând 701 de oameni. Dintre toți, Eric Clapton a fost primit de cele mai multe ori - respectiv de 3 ori - cu The Yardbirds (1992), Cream (1993) și solo. Ceremonia din 2013 a fost cea de-a 26-a din istorie.

Industria muzicala

Foștii membri Nirvana s-au reunit pentru o discuție despre albumul "In Utero" - VIDEO

Krist Novoselic, Dave Grohl și producătorul Steve Albini au stat la povești cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea "In Utero", cel de-al treilea și ultim album al trupei Nirvana. Totul s-a desfășurat în cadrul podcastului Conan O’Brien Needs a Friend. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend
Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend │ FOTO: captură YouTube / Team Coco

Novoselic, Grohl și Albini au vorbit pe larg despre procesul de înregistrare a albumului "In Utero", eventuale comparații cu anteriorul disc, "Nevermind", dar și despre reacția casei de discuri cu privire la "In Utero". Au menționat profunzimile versurilor scrise de regretatul Kurt Cobain și au povestit despre farsele pe care le-au făcut unor artiști ca Gene Simmons, Evan Dando și Eddie Vedder.

Într-un clip teaser lansat înaintea episodului complet de podcast, cei trei au vorbit și despre ascensiunea amețitoare a trupei după lansarea albumul "Nevermind" și despre felul în care au navigat un astfel de succes internațional.

Pe 27 octombrie va avea loc lansarea unei ediții deluxe a albumului "In Utero", care conține 53 de piese nelansate, inclusiv două concerte complete din era "In Utero": o reprezentație din 1993 la Los Angeles și ultimul lor concert în Seattle, din 1994.

Ediția aniversară va fi disponibilă într-o gamă variată - CD, vinil, box set. Set-urile Super Deluxe Edition se laudă și cu un panou acrilic detașabil cu imaginea emblematică a albumului, o carte de 48 de pagini cu fotografii nelansate până acum, un fanzin de 20 de pagini, o litografie a afișului turneului din Los Angeles realizată de artistul Coop, trei pliante pentru concerte și două bucăți din biletele concertelor din Los Angeles și Seattle.

Citește în continuare

Trending