Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Trupa RUSH a fost primită în Rock and Roll Hall of Fame - VIDEO

Trupa de prog-rock Rush a fost inclusă în Rock And Roll Hall of Fame. Urmareste discursul lor si lista completa de artisti.
Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013

Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013

Trupa de prog-rock Rush a fost inclusă în galeria de onoare a muzicii rock în America. În cadrul ceremoniei de pe 18 aprilie de la Nokia Theater din Los Angeles, Rock and Roll Hall of Fame i-a mai acceptat pe Heart, Randy Newman, Public Enemy, Donna Summer, Albert King, Lou Adler și Quincy Jones. Urmărește discursurile de mulțumire ale celor trei membri Rush. Chitaristul Alex Lifeson a avut cel mai amuzant moment, repetând bla-bla-bla vreme de 2 minute și jumătate (vezi video).

Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013

Trupa RUSH primita in Rock and Roll Hall of Fame pe 18 aprilie 2013 (Foto: www.facebook.com)

Dacă prezentatorul surpriză a fost vedeta de televiziune Oprah Winfrey, cei de la Rush au fost primiți pe scenă de Dave Grohl, solistul Foo Fighters.  Acesta a trecut în revistă fiecare album Rush și a lăudat traseul muzical al canadienilor. "Încă de la început, trupa și-a ales și a urmat calea cea bună. Nu au avut o creștere spectaculoasă, nu au recurs la artificii, ci au pornit de la zero fără ajutor din partea presei muzicale. Influența lor în muzică este de necontestat, iar fanii lor devotați sunt comparabili doar cu cei de la Grateful Dead. Uitați-vă la voi oameni buni, voi toți, chiar aici! Moștenirea lor este cea a unei trupe care nu a făcut niciun compromis, păstrându-și adevărata identitate, chiar de-ar fi părut nepopulară unora sau altora", a declarat Dave Grohl.

Pentru prima dată în istoria Rock and Roll Hall of Fame, fanii au avut posibilitatea de a vota 5 artiști favoriți, iar Rush a devenit headliner prin susținerea publică. Principala condiție pentru includerea în galerie este împlinirea a 25 de ani de la primul album lansat de o trupă sau artist. Cei de la Rush au așteptat astfel  aproximativ 14 ani pentru trăirea serii de 18 aprilie, primul lor album datând din 1974.

Discursul RUSH la includerea în Rock and Roll Hall of Fame

"De multă vreme am spus că nu-i mare scofală... Se pare totuși că este...", a declarat toboșarul Neil Peart. Acesta a spus că principalul rol al artei este acela de a inspira lumea, după cum au făcut cu tinerii Dave Grohl și Hawkins, făcându-i să ridice chitara și să-și înnebunească părinții, cum au procedat și ei. Neil Peart a comparat lista predecesorilor incluși din Rock and Roll Hall of Fame cu niște constelații de stele pe cerul nopții. "Printre ele suntem o mică scânteie", a adăugat acesta.

Vocalul/basistul/clăparul Geddy Lee a ținut să le mulțumească fanilor din întreaga lume, care i-au încurajat și susținut de-a lungul anilor în evoluția muzicală, dar și care prin vocile lor insistente i-au inclus practic în Rock and Roll Hall of Fame.

Chitaristul Alex Lifeson a avut cel mai amuzant discurs de mulțumire, repetând bla-bla-bla vreme de 2 minute și jumătate.

Istoria Rush a început în august 1968 la Toronto. Formația este deja inclusă în Canadian Music Hall of Fame din 1994. Formula actuală îi reunește pe Geddy Lee (voce, bass, clape), Alex Lifeson (chitară, backing vocal) și Neil Peart (tobe, percuție). Ei au lansat discul Clockwork Angels pe 12 iunie 2012, fiind cel de-al 19-lea album de studio din carieră.

VIDEO: Foo Fighters interpretând Rush

Galeria Rock and Roll Hall of Fame cuprinde în prezent 279 de nume, totalizând 701 de oameni. Dintre toți, Eric Clapton a fost primit de cele mai multe ori - respectiv de 3 ori - cu The Yardbirds (1992), Cream (1993) și solo. Ceremonia din 2013 a fost cea de-a 26-a din istorie.

Citește mai multe despre Dave GrohlHeartNeil PeartRush
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Daft Punk a lansat piesa "Get Lucky", alături de Pharrell Williams

Daft Punk revine cu primul extras de pe viitorul album de studio."Get Lucky" este o colaborare suprinzătoare alături de Pharrell...

Închide