Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Count Basie Orchestra vine la București cu noua solistă, Brianna Thomas

The Count Basie Orchestra, cel mai prestigios big band din istorie, va concerta pentru prima dată în România pe 14 mai 2013 la Sala Palatului din București. Noua solistă a big band-ului este Brianna Thomas, în vârstă de 30 de ani.

Publicat

pe

The Count Basie Orchestra

The Count Basie Orchestra, cel mai prestigios big band din istorie, va concerta pentru prima dată în România pe 14 mai 2013 la Sala Palatului din București. Noua solistă a big band-ului este Brianna Thomas, în vârstă de 30 de ani, acesta fiind considerată cea mai bună din generația ei de către criticii de jazz din Statele Unite.

The Count Basie Orchestra

The Count Basie Orchestra

Brianna Thomas s-a născut în Peoria, statul Illinois, și a crescut înconjurată de muzică. Tatăl său a influențat-o prin propriile lui calități vocale și de percuționist. La vârsta de 6 ani a debutat în formația tatălui ei, interpretând în duet clasicul "What A Wonderful World". Câțiva ani mai târziu a fost remarcată de mai mulți promoteri de jazz din Illinois și a plecat în turnee cu un big band local, ajungând astfel să cânte la festivaluri prestigioase ca Montreux, Umbria, Tokyo sau Sankt Petersburg. Din 2006 locuiește la New York și a colaborat cu nume cu rezonanță din jazz, ca Herlin Riley, Billy Taylor, Curtis Fuller sau Wynton Marsalis. Pasul următor a venit firesc anul trecut, când Brianna Thomas a fost chemată să o înlocuiască în cadrul Count Basie Orchestra pe legendara solistă Carmen Bradford, care ocupa postul încă din 1983.

De-a lungul anilor, The Count Basie Orchestra au colaborat cu o serie de soliste cu nume de rezonanță din istoria jazz-ului. Printre cele mai celebre colaborări, fără îndoială, se află antologicul album "Ella and Basie!" (1963), considerat şi acum una dintre cele mai bune înregistrări ale fenomenalei Ella Fitzgerald. Alte soliste celebre care au cântat împreună cu The Count Basie Orchestra sunt Ethel Waters, Billie Holiday și Sarah Vaughan.

Biletele au prețuri între 75 lei și 300 lei și sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București, precum și în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, librariile Carturesti, Humanitas si în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Brianna Thomas - "In A Mellow Tone"

Trending