Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Swim Deep caută luna pe fundul oceanului indie rock - VIDEO

Parfumul anilor '90, aer cool, umor și soare. Cam asta transmite Swim Deep la o primă "scufundare" în apele muzicii lor. La JOINewArtist înotăm adânc în substraturile unei muzici cu aromă hippie de la Swim Deep, o nouă formație din Birmingham, UK.

Publicat

pe

Swim Deep
Swim Deep │ FOTO: www.facebook.com

Parfumul anilor '90, aer cool, umor și soare. Cam asta transmite Swim Deep la o primă "scufundare" în apele muzicii lor. Cei patru membri ai formației din Birmingham s-au întâlnit la o petrecere pe care au încheiat-o dându-și întâlnire în sala de repetiții. Nimeni nu a știut ce o să iasă, dar s-a plecat de la premisa că distracția va veni la pachet indiferent de rezultat. Întâmplător sau nu, produsul muzical Swim Deep a captat atenția publicului și implicit a publicațiilor de profil. Single-uri precum "The sea", "Honey" sau "King City" le-au adus primele concerte și interviuri, baza de fani începând să crească treptat. Anul acesta vor lansa albumul de debut ce se va intitula sugestiv "Where The Heaven Are We", material pe care mulți îl așteaptă deja. Swim Deep știu deja ce caută și în adâncimile muzicii pe care o compun găsesc și luna pe care alții doar au vizitat-o. Escapsim și totodată performanță. Și asta pentru că statistic vorbind, numărul oamenilor care au fost pe lună este mai ridicat decât numărul persoanelor care au atins fundul unui ocean. De aici a venit numele formației și tot de aici prindem firul poveștii. La JOINewArtist înotăm adânc în substraturile unei muzici cu aromă hippie de la Swim Deep.

Swim Deep

Swim Deep │ FOTO: www.facebook.com

Formația Swim Deep a luat naștere în 2011, când Tom "Higgy" Higgins (chitară),  Cavan McCarthy (bass) și Austin Williams (voce) l-au cooptat la tobe pe Zach Robinson, ce cânta anterior într-o altă trupă, numită Cajole Cajole. În 2012 au semnat cu casa de discuri Chess Club și în martie au lansat primul single, "King City". A urmat un turneu în UK alături de trupa Spector, o apariție la fel de proapătă în peisajul muzicii indie rock, după care al doilea single, "Honey", s-a strecurat în playlisturile ascultătorilor. Atenția presei a fost imediat stimulată, Swim Deep acordând primul lor interviu revistei NME pentru rubrica "Freshly Squeezed - Ones to Watch". Așa am aflat că numele trupei a fost ales din considerente de "escapism" și "pitoresc", iar muzica a fost o alegere de carieră ce s-a făcut aproape singură.

"Poate suna ca un clișeu, dar întotdeauna am vrut să fac muzică. Ce-i drept nu sunt grozav la nimic altceva. Toți suntem pasionați de asta", a declarat solistul Austin Williams pentru NME.

Cel mai grozav aspect al filmării clipului pentru piesa "Honey" a fost alegerea tipei, au mărturisit membrii formației, acest video fiind primul înregistrat într-un studio profesionist.

Swim Deep - "Honey"

Anul acesta Swim Deep au participat la festivalul SXSW din Texas, ceea ce nu e deloc rău considerând că evenimentul este unul dintre cele mai mari de acest fel (festival de film si muzica) - strânge anual în jur de 20 000 de participanți și peste 2200 de artiști. Trupa începe să devină din ce în ce mai vizibilă, deși momentan nu au încă un album de debut. Data oficială de lansare a primului material discografic Swim Deep a fost stabilită pentru 29 iulie 2013. Până atunci putem asculta single-ul "The Sea", ce i-a determinat pe cei de la NME să exclame "cu piesa asta băieții au intrat în liga mare a industriei muzicale".

Swim Deep - "The Sea"

Unde își doresc să ajungă Swim Deep pe viitor? Conform unui interviu acordat The Telegraph, important este să transmită un mesaj și nu doar să fie recunoscuți pe stradă.

"Avem pe de o parte ideea de a fi cea mai  cunoscută trupă din lume și pe de altă parte ideea de a avea o influență pozitivă. One Direction vând milioane de bilete, dar întrebarea este: au ei o influență bună? Nu cred. Trebuie să faci oamenii să gândească."

Suntem de acord, muzica trebuie să facă oamenii să și gândească, așa cum se întâmplă de exemplu atunci când asculți piesa "She Changes the Weather", ultimul single Swim Deep. Melodia indică o evoluție în ce privește profunzimea versurilor, sound-ul fiind mai elaborat, cu un instrumental care curge exact pe starea piesei.

Swim Deep - She Changes the Weather

Trending