Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Steven Tyler și Joe Perry vor fi premiați pentru compoziție muzicală

Solistul Aerosmith, Steven Tyler, și chitaristul Joe Perry vor primi pe 17 aprilie premiul pentru compoziție din partea American Society of Composers. Pe 13 iunie 2013 cei doi vor fi introduși, de asemenea, pe lista Songwriters Hall of Fame.

Publicat

pe

Steven Tyler și Joe Perry
Steven Tyler și Joe Perry │ FOTO: www.92citifm.ca

O carieră de peste 40 ani în industria muzicală nu poate trece neobservată. Solistul AerosmithSteven Tyler, și chitaristul Joe Perry vor primi astăzi, 17 aprilie, premiul "Authors and Publishers founders award for songwriting" din partea  American Society of Composers. Pe 13 iunie 2013 cei doi vor fi introduși, de asemenea, pe lista Songwriters Hall of Fame.

Steven Tyler și Joe Perry

Steven Tyler și Joe Perry │ FOTO: www.92citifm.ca

Istoria formației Aerosmith începe în 1970. Denumită de-a lungul carierei "The Bad Boys from Boston" și "America's Greatest Rock and Roll Band", trupa a vândut peste 150 de milioane de albume în întreaga lume. În palmares au 4 premii Grammy, 10 MTV Video Music Awards, 21 de piese în Top 40 Billboard Hot 100, iar în 2001 au fost incluși în Rock and Roll Hall of Fame. Cariera membrilor Aerosmith a fost presărată însă și de momente de declin, cauzate de consumul excesiv de droguri.

"Consumul de droguri poate fi o scurtătură către creativitate, dar te va ucide în final pentru că la un moment dat încetează să mai funcționeze", a declarat chitaristul Joe Perry.

Odată depistată această dependență, Steven Tyler și Joe Perry au făcut tot posibilul să depășească aceste probleme, conștientizând gravitatea situației. Din fericire tratamentul pe care îl umează îi ține departe de această adicție, transferul atenției către muzică având un rol foarte important.

Anul acesta cei doi vor primi distincția "Authors and Publishers founders award for songwriting". Întrebați despre procesul de compunere, Steven Tyler și Joe Perry au mărturisit că este foarte important să fii mereu conectat la muzica din jurul tău.

"Secretul e să compui întotdeauna mai mult decât ai avea nevoie pentru un album. Îmi place să scriu cam 19 piese dacă am nevoie de 12." - Steven Tyler

"Trăgând linie, eu am întotdeauna studioul de înregistrări cu mine. Se numește iPhone." - Joe Perry

Chitaristul Aerosmith are câte o chitară în fiecare cameră a locuinței sale din Sleepy Hollow. E bine să fii pregătit în cazul în care inspirația apare, crede Joe Perry. Și nu de puține ori a întrerupt programul de vizionat emisiuni la TV atunci când un riff i-a gâdilat urechile în timp ce inconștient se gândea la noi compoziții.

"Cred că sunt prea multe ritmuri în capul meu ce nu au fost explorate încă. Chiar și în cele mai întunecate unghere ale rock'n'roll-ului există un infinit de posibilități de a crea ceva nou."

Cel mai recent album Aerosmith se numește "Music From Another Dimension!"(2012) și ar putea fi ultimul material discografic al trupei, conform lui Joe Perry. Mulți dintre fanii formației ar regreta această retragere, însă deocamdată nimic nu este oficial, așa încât putem spera ca premiile pentru cei mai buni compozitori să-i impulsioneze pe Steven Tyler și Joe Perry să mai compună încă un album.

Aerosmith - "What Could Have Been Love"

Comentează

Trending