Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Sky Ferreira - Madonna noii generații pop - VIDEO

Sky Ferreira pare să-i calce pe urme Madonnei. Lipsită de inhibiții și cu un single ce a pus pe jar criticii din America și UK, tânăra artistă promite o carieră lungă în lumina reflectoarelor.

Publicat

pe

Sky Ferreira
Sky Ferreira │ FOTO: www.facebook.com

La fiecare câteva decenii apare un artist care preia ștafeta unui curent ce rămas popular peste ani. Fără a încerca să copieze, Sky Ferreira, în vârstă de 20 de ani, amintește prin apariție de Vanessa Paradis, iar prin stil și abordare de perioada de început a Madonnei. Imaginea femeii puternice și provocatoare, promovată ani la rând de către artista care a cucerit o întreagă industrie prin single-urile "Like a Virgin", "Vogue" sau "Like a Prayer", este preluată acum de tânăra generație. Cu o carieră ce se împarte între actorie, modă și muzică, Sky Ferreira a reușit să ridice sprâncenele multora fără a avea măcar un album de debut. A fost suficient single-ul "Everything Is Embarrassing" pentru a pune pe jar fanii și criticii, care au apreciat deopotrivă că piesa este una dintre cele mai bune ale anului 2012. Despre influențe muzicale, viitorul muzicii pop și Sky Ferreira discutăm la JOINewArtist

Sky Ferreira

Sky Ferreira │ FOTO: www.facebook.com

"Toată lumea crede că în industria muzicii pop trebuie să fii un măscărici. Nu sunt un obiect -  sunt capabilă să gândesc pentru mine însămi" - Sky Ferreira pentru revista Complex.

Cu două EP-uri lansate - "As If!" (2011) și "Ghost" (2012) - Sky Ferreira pășește cu multă hotărâre în peisajul muzicii electro-pop. A studiat pianul de la vârsta de 9 ani, patru ani mai târziu începând să-și perfecționeze vocea prin lecții de canto la operă. O perioadă a cântat muzică gospel în corul bisericii, ulterior trecând către zona pop prin cover-uri ale unor piese cunoscute precum "Careless Whisper" de la George Michael. Copilăria și-a petrecut-o în Los Angeles ascultând muzica Madonnei, a lui Michael JacksonPrinceBlondieElton John și David Bowie. 

În 2009 a semnat contractul cu casa de discuri Parlophone, jonglând în paralel cu o carieră în actorie ce s-a extins și către zona de modeling. Printre aparițiile demne de reținut se numără prestația din filmul independent "Putty Hill" (2010), în domeniul modei făcându-se remarcată prin colaborările cu Yves Saint Laurent și Calvin Klein.

Primul single care a captat atenția publicului a fost "Everything Is Embarrassing", declarat de către Pitchfork "Best New Track" la doar o zi de la apariție. Au urmat apoi publicațiile The Guardian, Los Angeles Times, Spin, The Examiner, FACT, Bangkok Post și New York, toate poziționând piesa în vârful clasamentului celor mai bune melodii ale anului 2012.

Sky Ferreira - "Everything Is Embarrassing"

"Ghost", ultimul EP lansat, a primit cronici pozitive și extrem de încurajatoare. Jon Caramanica de la The New York Times a apreciat că piesa  "Everything Is Embarrassing" extrasă de pe acest EP este "genială și contrară intuiției maselor cu privire la ce poate ajunge în vogă" și totodată "unul dintre cele mai neașteptate mixuri de muzică pop ale anului 2012".

Tracklist "Ghost"

  1. "Sad Dream"
  2. "Lost in My Bedroom"
  3. "Ghost"
  4. "Red Lips"
  5. "Everything Is Embarrassing"

Anul acesta Sky Ferreira a fost prezentă pe scenă la festivalul SXSW din Texas, unde a cântat alături de artiști precum Dave Grohl și Divine Fits. În aprilie anul acesta ar trebui să apară și albumul de debut, intitulat "I'm Not Alright". Până la dezvăluirea unei date oficiale pentru lansare ne putem face o idee despre direcția în care se îndreaptă Sky Ferraira ascultând single-ul "Red Lips" compus de Shirley Manson, solista trupei Garbage, și Greg Kurstin, cunoscut pentru colaborările cu Pink și Kelly Clarkson.

Sky Ferreira - "Red Lips"

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Julia Garner devine Madonna într-un viitor film biografic

Julia Garner a obținut un rol semnificativ pentru cariera sa actoricească. Tânăra de 28 de ani o va interpreta pe Madonna, într-un film biografic ce ar fi regizat chiar de legenda muzicii pop. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Julia Garner / Madonna
Julia Garner / Madonna │ FOTO: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon / Videoclip Swae Lee Crave

Actriţei Julia Garner, cunoscută pentru producțiile "Inventing Anna" și "Ozark", i s-a oferit rolul Madonnei într-un viitor film biografic despre starul pop. Garner a fost unul dintre numeroase nume celebre din cinematografie care au susținut audiții pentru rol. Printre alte candidate s-au numărat Florence Pugh, Alexa Demie (Euphoria), Odessa Young, dar și cântărețele Bebe Rexha și Sky Ferreira.

Potrivit The Hollywood Reporter, procesul de audiție a fost unul complex, incluzând sesiuni intense de dans cu propriul coregraf al Madonnei, precum și sesiuni de canto și lectură cu însăși Madonna. Regina muzicii pop este posibil să regizeze filmul biografic, mai ales că a lucrat la scenariu împreună cu Diablo Cody și Erin Cressida Wilson.

"Vreau să transmit călătoria incredibilă prin care m-a dus viața ca artist, muzician, dansator - un om care încearcă să-și croiască drum în această lume. Accentul acestui film va fi întotdeauna muzica. Muzica m-a ambiționat și arta m-a ținut în viață. Sunt atât de multe povești nespuse și cine mai bine să le spună dacă nu eu. Este esențial să împărtășesc povestea vieții mele prin vocea și viziunea mea", potrivit unui comunicat menționat de Variety.

Julia Garner a câștigat două Premii Emmy pentru rolul ei ca Ruth Langmore din serialul "Ozark" de pe Netflix. De asemenea, ea a câștigat recent aprecierea criticilor pentru portretizarea șarlatanei Anna Delvey din filmul "Inventing Anna".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending