Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Sky Ferreira - Madonna noii generații pop - VIDEO

Sky Ferreira pare să-i calce pe urme Madonnei. Lipsită de inhibiții și cu un single ce a pus pe jar criticii din America și UK, tânăra artistă promite o carieră lungă în lumina reflectoarelor.

Publicat

pe

Sky Ferreira
Sky Ferreira │ FOTO: www.facebook.com

La fiecare câteva decenii apare un artist care preia ștafeta unui curent ce rămas popular peste ani. Fără a încerca să copieze, Sky Ferreira, în vârstă de 20 de ani, amintește prin apariție de Vanessa Paradis, iar prin stil și abordare de perioada de început a Madonnei. Imaginea femeii puternice și provocatoare, promovată ani la rând de către artista care a cucerit o întreagă industrie prin single-urile "Like a Virgin", "Vogue" sau "Like a Prayer", este preluată acum de tânăra generație. Cu o carieră ce se împarte între actorie, modă și muzică, Sky Ferreira a reușit să ridice sprâncenele multora fără a avea măcar un album de debut. A fost suficient single-ul "Everything Is Embarrassing" pentru a pune pe jar fanii și criticii, care au apreciat deopotrivă că piesa este una dintre cele mai bune ale anului 2012. Despre influențe muzicale, viitorul muzicii pop și Sky Ferreira discutăm la JOINewArtist

Sky Ferreira

Sky Ferreira │ FOTO: www.facebook.com

"Toată lumea crede că în industria muzicii pop trebuie să fii un măscărici. Nu sunt un obiect -  sunt capabilă să gândesc pentru mine însămi" - Sky Ferreira pentru revista Complex.

Cu două EP-uri lansate - "As If!" (2011) și "Ghost" (2012) - Sky Ferreira pășește cu multă hotărâre în peisajul muzicii electro-pop. A studiat pianul de la vârsta de 9 ani, patru ani mai târziu începând să-și perfecționeze vocea prin lecții de canto la operă. O perioadă a cântat muzică gospel în corul bisericii, ulterior trecând către zona pop prin cover-uri ale unor piese cunoscute precum "Careless Whisper" de la George Michael. Copilăria și-a petrecut-o în Los Angeles ascultând muzica Madonnei, a lui Michael JacksonPrinceBlondieElton John și David Bowie. 

În 2009 a semnat contractul cu casa de discuri Parlophone, jonglând în paralel cu o carieră în actorie ce s-a extins și către zona de modeling. Printre aparițiile demne de reținut se numără prestația din filmul independent "Putty Hill" (2010), în domeniul modei făcându-se remarcată prin colaborările cu Yves Saint Laurent și Calvin Klein.

Primul single care a captat atenția publicului a fost "Everything Is Embarrassing", declarat de către Pitchfork "Best New Track" la doar o zi de la apariție. Au urmat apoi publicațiile The Guardian, Los Angeles Times, Spin, The Examiner, FACT, Bangkok Post și New York, toate poziționând piesa în vârful clasamentului celor mai bune melodii ale anului 2012.

Sky Ferreira - "Everything Is Embarrassing"

"Ghost", ultimul EP lansat, a primit cronici pozitive și extrem de încurajatoare. Jon Caramanica de la The New York Times a apreciat că piesa  "Everything Is Embarrassing" extrasă de pe acest EP este "genială și contrară intuiției maselor cu privire la ce poate ajunge în vogă" și totodată "unul dintre cele mai neașteptate mixuri de muzică pop ale anului 2012".

Tracklist "Ghost"

  1. "Sad Dream"
  2. "Lost in My Bedroom"
  3. "Ghost"
  4. "Red Lips"
  5. "Everything Is Embarrassing"

Anul acesta Sky Ferreira a fost prezentă pe scenă la festivalul SXSW din Texas, unde a cântat alături de artiști precum Dave Grohl și Divine Fits. În aprilie anul acesta ar trebui să apară și albumul de debut, intitulat "I'm Not Alright". Până la dezvăluirea unei date oficiale pentru lansare ne putem face o idee despre direcția în care se îndreaptă Sky Ferraira ascultând single-ul "Red Lips" compus de Shirley Manson, solista trupei Garbage, și Greg Kurstin, cunoscut pentru colaborările cu Pink și Kelly Clarkson.

Sky Ferreira - "Red Lips"

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Madonna a fost internată la terapie intensivă

Madonna și-a amânat turneul mondial "Celebration" după ce a fost internată la terapie intensivă din cauza unei infecții bacteriene. Anunțul a fost făcut de managerul artistei. Te invităm să citești declarația completă.

Publicat

pe

Videoclip Madonna Swae Lee Crave
Videoclip Madonna Swae Lee Crave │ FOTO: Madonna

Potrivit publicației Page Six, Madonna a fost găsită inconștientă și dusă de urgență la un spital din New York sâmbătă, 24 iunie. Artista de 64 de ani ar fi fost intubată cel puțin o noapte, înainte ca medicii să considere că starea sa de sănătate s-a stabilizat. Managerul său, Guy Oseary, a făcut următoarea declarație:

"Sâmbătă, 24 iunie, Madonna a dezvoltat o infecție bacteriană gravă care a dus la o internare de câteva zile în secția de terapie intensivă. Sănătatea ei se îmbunătățește, totuși, este încă sub supraveghere medicală. Se așteaptă o recuperare completă.

În acest moment, va trebui să întrerupem toate angajamentele, inclusiv turneul. Vă vom dezvălui mai multe detalii în curând, pe măsură ce le vom avea, inclusiv o nouă dată de începere a turneului și a concertelor reprogramate".

Vedeta pop ar fi trebuit să înceapă luna viitoare turneul "Celebration", care serbează 40 de ani de activitate. Călătoria muzicală ar fi început în Vancouver pe 15 iulie. Alte concerte erau programate în New York, Chicago, Miami, Washington, Houston, Los Angeles, Las Vegas și alte orașe până la începutul lunii octombrie, când traseul ar fi ajuns în U.K. și Europa.

Recent, Madonna a fost prezentă pe două colaborări. Este vorba de "Vulgar", cântată alături de Sam Smith, precum și "Popular", un featuring cu The Weeknd și Playboi Carti. Cea din urmă piesă este extrasă de pe coloana sonoră a seriei "The Idol" de pe HBO Max.

Citește în continuare

Muzică nouă

Sam Smith şi Madonna lansează piesa "Vulgar"

Chiar dacă problemele de sănătate l-au făcut să anuleze concerte în această vară, Sam Smith rămâne relevant lansând un veritabil "banger". E vorba despre piesa "Vulgar", o colaborare cu Madonna care se va auzi cu siguranţă în cluburi în 2023.

Publicat

pe

Sam Smith interpreteaza Gloria la Saturday Night Live
Sam Smith interpreteaza Gloria la Saturday Night Live │ FOTO: NBC

Se pare că piesa "Vulgar" a luat naştere la doar o zi după ce Sam Smith a câştigat un premiu Grammy pentru piesa "Unholy", alături de Kim Petras. Atunci Smith a cunoscut-o pe Madonna şi cei doi au intrat în studio pentru a înregistra acest track. Aparent imediat după Grammy-uri cei doi şi "o echipă de oameni foarte talentaţi" au început să lucreze la single.

Energia din spatele său este potenţată de premiul tocmai primit. Madonna şi Sam Smith s-au apropiat mult de la premiile Grammy2 023 încoace. Madonna îi vede pe Smith şi Kim Petras ca "rebeli" şi personaje provocatoare, fix cum a fost şi artista pe parcursul carierei sale. De altfel reprezentaţiile edgy ale lui "Unholy" arată că lui Smith îi place să îşi asume riscuri.

Şi-au atras multe critici cu privire la utilizarea de imagini satanice şi teme sexuale. Revenind la "Vulgar", aceasta este o melodie sacadată, glitchy, de club, cu voci ca în anii '90, voci dramatice care fac afirmaţii, nu recită versuri catchy şi pop. E interesant şi că Smith şi Madonna cântă că "Vulgar te va face să dansezi, nu are nevoie de chorus", o blasfemie pentru hitmakerii din ziua de azi. De producţie s-au ocupat aceiaşi oameni ca şi în cazul lui "Unholy", Ilya, Cirkut, Omer Fedi, Ryan Tedder, Jimmy Napes, Lauren D'eLia. Influenţele orientale de la "Unholy" se regăsesc şi aici.

Sam Smith se află acum în turneul global de promovare a noului său album, "Gloria". Din păcate el a fost nevoit să anuleze câteva concerte din turneu, inclusiv cel din România, din cauza unor probleme cu corzile vocale.

Şi Madonna se pregăteşte de propriul turneu global, care debutează pe 15 iulie în Vancouver şi include opriri în SUA. UK şi Europa. 35 de oraşe sunt vizate şi totul se încheie în Los Angeles pe 27 septembrie.

Citește în continuare

Trending