Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
INFO CONCERT:
Snoop Dogg
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Serj Tankian lansează albumele "Orca" și "Jazz-iz Christ"

Serj Tankian (System of a Down) va lansa pe 25 iunie albumul de muzică simfonică "Orca", iar pe 23 iulie va apărea discul "Jazz-iz Christ".
Serj Tankian

Serj Tankian

Solistul, compozitorul și multi-instrumentistul Serj Tankian (System of a Down) prezintă fanilor două albume în acest an. Pe 25 iunie acesta va lansa un proiect de muzică simfonică, "Orca" fiind primul act din cele patru simfonii compuse, iar pe 23 iulie va apărea albumul "Jazz-iz Christ". Acesta conține 15 piese ce combină muzica jazz, rock electronic, progressiv și pasaje tradiționale interpretate de Tankian alături de o serie de muzicieni foarte valoroși.

Serj Tankian

Serj Tankian

Albumul "Orca" a fost compus în studioul lui Tankian și înregistrat în Linz, Austria, iar concertul de prezentare a fost înregistrat pentru a fi lansat pe DVD. Artistul a fost acompaniat de orchestra Das Karussell Orchestra și membrii Bruckner Orchester. Despre acest proiect inedit Serj Tankian a declarat:

"Am reorchestrat unele dintre compozițiile mele, ca "Elect The Dead Symphony", pentru a putea fi interpretate în varianta simfonică, "Orca" fiind primul act din cele patru simfonii pe care le-am compus. Este un mix cu influențe de la începutul secolului 20, dar cu dinamica de compoziție a muzicii de film moderne și inspirată din muzica lui Ennio Morricone sau Philip Glass. Am hotărât să îmi numesc acest nou proiect așa pentru că orcile sunt ca delfinii, dar cu tendințe mai întunecate. Văd această dihotomie ca pe o metaforă unică pentru umanitate".

După apariția celor doua materiale discografice, Serj Tankian va pleca într-un turneu de promovare, primele date fiind deja confirmate. Sperăm ca artistul se va întoarce în România după vizita făcută în 2010 la festivalul ARTmania din Sibiu.

  • 19 septembrie - Kiev Ukraine Ukraina Hall
  • 21 septembrie - Yekaterinburg Russia Kosmos Hall
  • 23 septembrie - Novosibirsk Russia DK Zheleznodorozhnik
  • 25 septembrie - Krasnoyarsk Russia Philharmony
  • 27 septembrie - Moscow Russia Crocus City Hall
  • 28 septembrie - St. Petersburg Russia Orjktybyrsky Concert Hall
  • 03 octombrie - Florence Italy Teatro Comunale
  • 04 octombrie - Padova Italy Gran Teatro Geox
  • 05 octombrie - Rome Italy Auditorium Parco Della Musica

Serj Tankian - "Harakiri"

Ultimul album de studio Serj Tankian poartă numele "Harakiri" și a fost lansat în luna iulie 2012. Discul a fost înregistrat, compus și produs în studioul propriu, Serjical Strike Studio, din L.A., în timp ce masterizarea a fost realizată de celebrul Vlado Meller (Metallica, Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys).

Citește mai multe despre Serj TankianSystem Of A Down
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Un documentar despre viaţa artistei Amy Winehouse va fi lansat curând

Un documentar despre regretata cântăreaţă britanică Amy Winehouse se află în pregătire la Londra. Acesta va include secvenţe video necunoscute...

Închide