Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Rezident Ex lansează albumul Alpha și anunță primele concerte

Rezident Ex (Kempes, Iepan, Podratzky, Popescu, Lange, Cvasa) lanseaza primul album - Alpha - prin trei concerte organizate la București, Timișoara și Arad.
Ovidiu Ioncu-Kempes revine pe scena alaturi de Rezident Ex

Ovidiu Ioncu-Kempes revine pe scenă alături de Rezident Ex

Întoarcerea lui  Ovidiu Ioncu-Kempes și concertele susținute anul trecut în România pot fi considerate un minut zero pentru Rezident Ex. Minutul unu este lansarea primului album al trupei, programată în București (True Club, 1 mai, ora 22.00), Timișoara (Club Daos, 3 mai, ora 22.00) și Arad (Club Flex, 4 mai, ora 24.00). Au fost alese cele trei orașe pentru că membrii trupei sunt legați afectiv de fiecare dintre ele. Aradul este locul de naștere al lui Kempes, la Timișoara s-au născut Tavi, Christi, Adi și Florin, iar la București trupa Rezident Ex are foarte mulți fani.

Ovidiu Ioncu Kempes in concert Rezident EX la Arenele Romane

Ovidiu Ioncu Kempes in concert Rezident EX la Arenele Romane

După 10 ani petrecuți în Australia, Ovidiu Ioncu-Kempes (fostul solist al trupei Cargo) s-a întors pe scena rock românească. Iar această întoarcere a fost cu atât mai prețioasă, cu cât ea s-a produs într-un adevărat supergrup: Tavi Iepan (inițiatorul proiectului Rezident Ex, chitară, Hamburg, ex Progresiv TM, Cargo, Flying Wood, Locatarii), Christian Podratzky (bass, Berlin, ex Impact, Pro Musica, Poems for Layla, Abra), Matthias Lange (chitară, Hamburg, ex Metalium, Sinner), Florin Cvasa (tobe, ex Neurotica) și Adrian Popescu (chitară, Paris, ex Metamorf, Cargo).

Alpha este un simbol. Înseamnă un început, dar poate fi considerat și sfârșitul unui drum anterior. Acesta este mesajul pe care Tavi Iepan a vrut să-l transmită prin apariția acestui album, care conține piesele pe care el le-a compus pentru Cargo, înainte de a emigra în Germania, dar și o piesă nouă, „Catedrala sufletului”, compusă special pentru vocea lui Kempes. Este și mesajul pe care ceilalți membri ai super-grupului Rezident Ex îl consideră adecvat pentru carierele și biografiile lor.

Unele dintre piesele albumului Alpha sunt mari hituri ale rock-ului românesc, altele, prime audiții care promit să devină mari hituri. Și unora și altora li se adaugă plus-valoarea unei voci de excepție și a unor instrumentiști experimentați, care au arătat încă de la primele apariții sub numele Rezident Ex că pot crea o pagină nouă în istoria rock-ului românesc. O pagină nouă care pornește de la un alt moment Alpha, al unei trupe a cărei legendă a fost construită prin contribuția semnificativă a lui Tavi Iepan, Ovidiu Ioncu-Kempes și Adrian Popescu: Cargo.

Autografele membrilor Rezident Ex pentru InfoMusic.ro

Autografele membrilor Rezident Ex pentru InfoMusic.ro

Declarații de presă înainte de lansare:

Ovidiu Ioncu-Kempes:

Acum, când Rezident Ex se pregătește pentru lansarea albumului Alpha, înțeleg mai bine ca oricând că nu trebuie să renunți niciodată la visele tale sau la menirea ta.
Mi-am interzis ani la rând să mă gândesc că voi mai urca vreodată pe o scenă sau că voi mai participa la înregistrarea unui album. Acum, când Rezident Ex se pregătește pentru lansarea albumului Alpha, înțeleg mai bine ca oricând că nu trebuie să renunți niciodată la visele tale sau la menirea ta.

Tavi Iepan:

Ne face mare plăcere să vă invităm la acest “party”
Lansarea albumului Alpha a fost gândită ca o întâlnire între prieteni. Publicul va avea ocazia să ne cunoască personal, iar noi ne dorim foarte mult asta, cu atât mai mult cu cât posibilitatea acestor întâlniri este redusă. Ne face mare plăcere să vă invităm la acest “party”.

Christian Podratzky:

Albumul Alpha are o semnificație specială pentru mine
În cariera mea, CD-urile la imprimarea cărora am participat ca basist și cărora le-am realizat și grafica nu sunt foarte multe. Fac acest lucru doar atunci când implicarea mea afectivă este foarte puternică. Este unul dintre motivele pentru care albumul Alpha are o semnificație specială pentru mine.

Adi Popescu:

Alpha este un produs 100% Rezident Ex
Aștept cu nerăbdare lansarea, pentru că albumul Alpha este un produs 100% Rezident Ex și verdictul publicului este foarte important pentru noi. Sper să fie pozitiv. Ar fi cea mai minunată răsplată pentru nopțile pierdute la imprimări, mixaje și graphic-design, pentru toate eforturile noastre de a fi, măcar prin intermediul acestui album, tot timpul acasă.

Florin Cvasa:

Îmi doresc ca albumul Alpha să fie considerat o realizare de referință pentru rock-ul românesc
“Prima mea apariție discografică” a fost albumul Bio, al grupului Neurotica, considerat și astăzi, la 15 ani de la lansare, o realizare de referință pentru rockul românesc. Îmi doresc ca Alpha, albumul de debut al grupului Rezident Ex, să aibă același destin.

Matthias Lange:

Mă bucură reîntâlnirea cu prietenii din România și abia aștept să ciocnim un pahar împreună
Sunt bucuros că am participat la realizarea albumului Alpha și că lansarea lui mă aduce și mai aproape de minunatul public din țara dumneavoastră. Mă bucură reîntâlnirea cu prietenii din București și Timișoara și sunt dornic să cunosc Aradul, despre care am auzit numai lucruri bune. Abia aștept să stăm la discuții și să ciocnim un pahar împreună.

Albumul Alpha este o producție 100% Rezident Ex. Muzica și textele îi aparțin lui Tavi Iepan (cu excepția piesei „Închis, caz de boală”, al cărei text este scris de Mircea Jebelean). Producție muzicală: Tavi Iepan și Adrian Popescu. Înregistrare, mixaj și masterizare: Adrian Popescu. Grafică: Christian Podratzky.

Trupa Rezident Ex lucrează la cel de-al doilea album încă de anul trecut, iar primele cinci piese sunt finalizate. Urmărește video interviul cu Rezident Ex și citește recenzia concertului de la Arenele Romane.

Citește mai multe despre Adrian PopescuChristian PodratzkyFlorin CvasaMatthias LangeOvidiu Ioncu KempesTavi Iepan
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa F.O.X va deschide concertul Depeche Mode din Bucureşti

F.O.X este un trio de muzica electronică care va fi opening-act al reprezentaţiei Depeche Mode de la Bucureşti din data...

Închide