Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vocea RomânieiVocea României iese în 2020 din grila PRO TV, sezonul zece e amânat Jorge la Gala ChapeauMasked Singer România este un "show misterios, ireal și iubibil", ne spune Jorge despre emisiunea de la Pro TV cu format preluat din Coreea de Sud Paul McCartneyPaul McCartney descrie relația sa cu John Lennon în ultimii lui ani din viață Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO

Queen este cea mai iubită trupă din Marea Britanie

Queen este cea mai îndrăgită trupă din Marea Britanie conform unui studiu realizat recent. Vezi ce alte formații se află în topul preferințelor publicului britanic.
queen

Queen este formația cu cea mai mare priză la publicul britanic. Conform unui studiu realizat recent, trupa se află în topul preferințelor celor chestionați, indicând că dintre legendele industriei muzicale Queen se ridică în topul preferințelor. Cu alte cuvinte ,"The Show Must Go On".

Queen

Queen (1986) (Foto: drafthouse.com)

Cu ocazia introducerii canalului Vintage TV în grila trustului Virgin Media telespectatorii au fost întrebați cu ce trupă și-ar dori cel mai mult să-și petreacă 15 minute din viață, luând în calcul legendele industriei. Fruntașă în clasament a fost trupa Queen, indicând faptul că amintirea vremurilor de glorie ale formației a rămas încă pregnantă, în ciuda morții lui Freddie Mercury în 1991. Pe poziția a doua s-a clasat David Bowie, acesta fiind urmat de Stevie Wonder. Topul complet poate fi consultat mai jos.

1. Queen
2. David Bowie
3. Stevie Wonder
4. Fleetwood Mac
5. Oasis
6. Bryan Adams
7. ELO
8. Joy Division
9. Don McLean
10. The Undertones

Recent Queen a primit The Heritage Award de la PRS for Music, premiu ce a marcat primul concert al formației pe o scenă mare. Evenimentul, conform arhivelor, a avut loc pe 18 iulie 1970 la Imperiall College din Londra.

"Primul concert propriu-zis a fost la Imperiall College din Union Hall, Londra. Îmi amintesc momentul foarte clar pentru că văzusem înainte foarte multe trupe cântând acolo. Am făcut parte din "Comitetul de Divertisment" și ne ocupam în fiecare sâmbătă de contactarea trupelor care urmau să cânte în acea locație. Vorbeam cu trupe precum Spooky Tooth și Steamhammer. L-am contactat pentru un concert chiar și pe Jimi Hendrix. Vă puteți imagina că pentru noi a fost un vis devenit realitate șansa de a cânta pe această scenă. Lumea se înghesuia la concertele susținute acolo așa încât a fost un mare pas pentru noi prestația de atunci", a mărturisit Bryan May.

În memoria unei trupe ce se menține vie în amintirea publicului vă invităm să ascultați piesa "The Show Must Go On", lansată în 1991.

Queen - "The Show Must Go On"

Citește mai multe despre Queen
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu QUEEN

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
HIM a lansat un nou single, "Tears on Tape" - AUDIO

După o pauză de trei ani, HIM, revine în atenția fanilor cu un nou album intitulat "Tears on Tape". Cel...

Închide