Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Un nou portret Jimi Hendrix a fost realizat din 4000 de pene de chitară - FOTO

Un nou portret tribut Jimi Hendrix a fost realizat din 4000 de pene de chitară Fender. Vezi fotografii ale tabloului.

Un nou portret tribut pentru legendarul chitarist Jimi Hendrix a fost expus recent în Londra. Tabloul, ce a fost realizat din 4000 de pene de chitară Fender, marchează lansarea albumului post-mortem "People, Hell and Angels". Creația îi aparține artistului britanic Ed Chapman.

Portret Jimi Hendrix realizat de Ed Chapman

Portret Jimi Hendrix realizat de Ed Chapman (Foto: metro.co.uk)

"Am fost extrem de încântat când am fost contactat de Fender pentru a realiza propria versiune a imaginii lui Jimi Hendrix. A fost o adevărată onoare. Știu că sora lui Jimi, Janie L. Hendrix, va fi prezentă la expoziție și mi-ar face o mare plăcere să-i aflu părerea cu privire la acest portret. De obicei lucrez în ceramică, însă și penele de chitară se mulează foarte bine atunci când vine vorba de artă și creație. Sper că am reușit să ofer un tribut pe măsură acestui muzician incredibil (Jimi Hendrix), a declarat Ed Chapman pentru The Telegraph"

Portretul lui Jimi Hendrix este expus la un magazin pop-up de pe Ganton Street, Londra. Tabloul, ce măsoară 105 cm în lungime și 80 de centimetri în lățime, a fost prezentat publicului larg cu ocazia lansării albumului "People, Hell and Angels". Discul are 12 piese experimentale, înregistrate în perioada 1968 - 1969, care conțin pasaje de clape, chitări secundare și un corn. Pentru înregistrarea discului, regretatul chitarist a lucrat cu muzicieni precum Stephen Stills (bas) și bateristul Buddy Miles. "People, Hell and Angels" este co-produs de Janie Hendrix, John McDermott și inginerul Eddie Kramer, acesta înregistrând alături de Hendrix numeroase concerte, inclusiv celebra apariție la festivalul Woodstock din 1969.

James Marshall Hendrix s-a născut pe 27 noiembrie 1942 și a revoluționat muzica prin tehnica sa, în afara normelor de până atunci clasice, dând instrumentului o nouă dimensiune. Cariera lui Hendrix (1963 - 1970), deși foarte scurtă, a fost una extrem de intensă. Acesta a reușit în doar 4 ani – din 1966 când a luat naștere trupa The Jimi Hendrix Experience și până la decesul său în 1970 – să realizeze ce alții nu au reușit în decenii de muzică. Marele chitarist s-a stins din viaţă la vârsta de 27 de ani, pe 18 septembrie 1970 la Londra devenind "membru" al clubului 27, în care sunt incluși artiști celebri care au murit la 27 de ani, dintre care îi amintim pe Kurt Cobain, Janis Joplin, Mia Zapata și Jim Morrison.

Jimi Hendrix - "Hey Gypsy boy"

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
RECOMANDARE:Alege un disc Jimi Hendrix

Cumpără un album Jimi Hendrix pentru fotoneca ta specială sau pentru a-l dărui unui fan Hendrix

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Nomads - O nouă apariţie pe scena muzicală din România - AUDIO

Formaţia Nomads este alcătuită din artişti cunoscuţi precum solista Petra Acker, Jimmy Cserkesz la chitară, Sorin Erhan la bass şi...

Închide