Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
David Garrett

Patty Griffin și Robert Plant au lansat piesa "American Kid" - AUDIO

Patty Griffin va lansa pe 7 mai un nou album intitulat "American Kid". Primul videoclip este pentru piesa "Ohio" iar invitatul special este Robert Plant.

Patty Griffin & Robert Plant

Patty Griffin, cântăreața și compozitoarea de origine americană premiată cu Grammy, va lansa pe 7 mai un nou album intitulat "American Kid". Cel de-al 7-lea disc al artistei a fost înregistrat în Memphis, Tennessee, și este un tribut adus tatălui ei care a lucrat ca profesor, a luptat în al doilea răboi mondial și a crescut șapte copii. Primul videoclip de promovare, care poate fi urmărit mai jos, poartă numele "Ohio" și îl are ca invitat pe solistul trupei Led Zeppelin, Robert Plant.

Patty Griffin & Robert Plant

Patty Griffin & Robert Plant

"American Kid" este produs de chitaristul Graig Ross care a cântat alături de nume ca Stevie Ray Vaughan, INXS, Jerry Lee Lewis, Lenny Kravitz, Sheryl Crow, Mick Jagger, B.B. King, Eric Clapton sau The Black Crowes. Robert Plant a avut o influență importantă la realizarea discului, trei din cele 12 melodii fiind cântate în duet. Cei doi sunt căsătoriți din 2011.

Patty Griffin s-a născut pe 16 martie 1964, în Oraşul Vechi, Maine. Și-a cumpărat prima chitară la vârsta de 16 ani, chitară ce avea aproximativ aceeași vârstă ca și ea, cu doar 50 de dolari. În scurt timp a început să compuna primele cântece însă a devenit cunoscută abia în 1980 cu trupa ei Patty and the Executives.

În 1996, Patty a semnat un contract cu A&M Records și a lansat albumul de debut "Living with Ghosts". Deși nu a fost mulțumită de rezultatul final albumul a fost un succes înregistrând vânzări de peste 220.000 de unități doar în Statele Unite. Doi ani mai târziu a apărut albumul secund "Flaming Red", urmat de "1000 Kisses" în 2002, "Impossible Dream" în 2004, "Children Running Through" în 2007 și "Downtown Church" în 2010.

Patty Griffin & Robert Plant - "American Kid"

Tracklist "American Kid":

 1. Go Wherever You Wanna Go
 2. Don’t Let Me Die in Florida
 3. Ohio
 4. Wild Old Dog
 5. Mom & Dad’s Waltz
 6. Faithful Son
 7. Highway Song
 8. That Kind of Lonely
 9. Irish Boy
 10. Get Ready Marie
 11. Not a Bad Man
 12. Gonna Miss You When You’re Gone

Citește mai multe despre Robert Plant
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noul single OCS - "Visule" feat. Bean - AUDIO

OCS a lansat noul single "Visule" feat Bean (Șuie Paparude). Piesa surprinde printr-o combinație de calm cu agresivitate și induce...

Închide