Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Patty Griffin și Robert Plant au lansat piesa "American Kid" - AUDIO

Patty Griffin va lansa pe 7 mai un nou album intitulat "American Kid". Primul videoclip este pentru piesa "Ohio" iar invitatul special este Robert Plant.

Publicat

pe

Patty Griffin & Robert Plant

Patty Griffin, cântăreața și compozitoarea de origine americană premiată cu Grammy, va lansa pe 7 mai un nou album intitulat "American Kid". Cel de-al 7-lea disc al artistei a fost înregistrat în Memphis, Tennessee, și este un tribut adus tatălui ei care a lucrat ca profesor, a luptat în al doilea răboi mondial și a crescut șapte copii. Primul videoclip de promovare, care poate fi urmărit mai jos, poartă numele "Ohio" și îl are ca invitat pe solistul trupei Led Zeppelin, Robert Plant.

Patty Griffin & Robert Plant

Patty Griffin & Robert Plant

"American Kid" este produs de chitaristul Graig Ross care a cântat alături de nume ca Stevie Ray Vaughan, INXS, Jerry Lee Lewis, Lenny Kravitz, Sheryl Crow, Mick Jagger, B.B. King, Eric Clapton sau The Black Crowes. Robert Plant a avut o influență importantă la realizarea discului, trei din cele 12 melodii fiind cântate în duet. Cei doi sunt căsătoriți din 2011.

Patty Griffin s-a născut pe 16 martie 1964, în Oraşul Vechi, Maine. Și-a cumpărat prima chitară la vârsta de 16 ani, chitară ce avea aproximativ aceeași vârstă ca și ea, cu doar 50 de dolari. În scurt timp a început să compuna primele cântece însă a devenit cunoscută abia în 1980 cu trupa ei Patty and the Executives.

În 1996, Patty a semnat un contract cu A&M Records și a lansat albumul de debut "Living with Ghosts". Deși nu a fost mulțumită de rezultatul final albumul a fost un succes înregistrând vânzări de peste 220.000 de unități doar în Statele Unite. Doi ani mai târziu a apărut albumul secund "Flaming Red", urmat de "1000 Kisses" în 2002, "Impossible Dream" în 2004, "Children Running Through" în 2007 și "Downtown Church" în 2010.

Patty Griffin & Robert Plant - "American Kid"

Tracklist "American Kid":

  1. Go Wherever You Wanna Go
  2. Don’t Let Me Die in Florida
  3. Ohio
  4. Wild Old Dog
  5. Mom & Dad’s Waltz
  6. Faithful Son
  7. Highway Song
  8. That Kind of Lonely
  9. Irish Boy
  10. Get Ready Marie
  11. Not a Bad Man
  12. Gonna Miss You When You’re Gone
Comentează

Trending