Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

On Air Music Awards premiază cel mai bun text în limba română

On Air Music Awards crede ca este cool să vorbești corect în limba română, motiv pentru care la Gala vor fi premiate piesele cu cel mai bun text românesc.

Publicat

pe

On Air Music Awards
On Air Music Awards │ FOTO: www.zolitoth.ro

On Air Music Awards crede că este cool să vorbești corect în limba română, motiv pentru care la Gală vor fi premiate piesele cu cel mai bun text românesc. Piesele nominalizate la această secțiune sunt: "Cât de departe" – Holograf (text: Holograf), "Creanga de aur" – Poesis (text: Radu Stanca), "Printre lupi" - Zoia Alecu (text: Zoia Alecu), "Vara nu dorm" - Connect-R (text: Ștefan Mihalache, co-autor: Răzvan Matache) și "Cai verzi pe pereți" - Smiley & Alex Velea & Baxter (text: Smiley, Alex Velea și Don Baxter).

On Air Music Awards este un eveniment gândit pe termen lung, la inițiativa Star Management, care își propune să evidențieze un număr cât mai mare de genuri muzicale aflate la granița mainstream-ului și să sprijine dezvoltarea școlilor de muzică cu tradiție. Gala va premia unii dintre cei mai importanți oameni din industria muzicală din România, aducând pe Covorul Roșu producători, artiști, regizori și manageri, precum și alte personalități ale domeniului.

On Air Music Awards

On Air Music Awards │ FOTO: www.zolitoth.ro

Piesa "Cât de departe" este al doilea single extras de pe albumul "Love Affair" al trupei Holograf. Albumul a fost lansat la începutul anului 2012, pe 24 februarie, la Sala Polivalentî, în cadrul unui concert și s-a vândut în mai mult de 10.000 de unitîți, Holograf primind astfel Discul de Aur.

Grupul Poesis, reprezentant al muzicii folk autohtone, format din Marius Batu și Eugen Baboi, se află printre cei 5 nominalizați ai secțiunii Cel Mai Bun Text în Limba Română, cu piesa "Creanga de aur", lansată în luna aprilie a anului 2012. Piesa este compusă pe versurile lui Radu Stanca, un cunoscut poet și regizor de teatru. De altfel versurile acestuia se regăsesc în mai multe piese ale grupului, precum "Prin urmare, nu mă mai iubești" sau "Ce să-ți aduc iubito de pe mare". Cei doi au colaborat în trecut cu mari nume ale muzicii românești, precum: Ducu Bertzi, Mircea Vintilă sau Ovidiu Lipan Țăndărică.

Gala o va găzdui și pe cântăreața de muzică folk și rock, Zoia Alecu, nominalizată pentru piesa "Printre lupi", lansată pe 17 mai 2012, odată cu albumului omonim. Artista a scris aproximativ 200 de texte dedicate diverșilor interpreți români, fiind recunoscută pentru stilul muzical deosebit.

"Vara nu dorm", piesa "vedetă" a verii anului 2012, este primul single cântat în limba româna de către Connect-R, pe numele său real Ștefan Mihalache, după o serie de melodii interpretate în limba engleză. Textul hitului este conceput de Ștefan Mihalache și Răzvan Matache, producator al Rappin’On Production.

Smiley & Alex Velea & Baxter sunt nominalizați la această categorie cu piesa "Cai verzi pe pereți", pentru care au scris și textul. Hitul vorbește despre vise care pot deveni realitate, despre viața care poate deveni complicată în urma unor alegeri mai puțin potrivite și despre cum să treci peste toate cu zâmbetul pe buze.

Prima ediție On Air Music Awards, va avea loc luni, 15 aprilie 2013 în Sala Mare a Teatrului Național din București. Invitații vor sosi pe Covorul Roșu începând cu orele 19.00, iar Gala propriu-zisă va începe la orele 20:30. Proiectul este susținut de Aqua Carpatica, Apa Nova București, Primăria Municipiului București și ASUS, care va face posibilă transmiterea LIVE a evenimentului, atât pe site-ul On Air Music Awards - www.onairmusicawards.ro, cât și pe Facebook, la adresa www.facebook.com/OnAirMusicAwards.

Comentează

Trending