Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Noi nume confirmate la festivalul Sziget 2013

Sziget Festival capătă din ce în ce mai multă culoare şi diversitate cu fiecare nou nume de artist ce se adaugă pe afiş. 24 de nume noi au fost anunţate pentru diferitele scene - mulţi dintre aceştia fiind pentru prima dată la Sziget.

Publicat

pe

Sziget Festival 2013

Sziget Festival 2013 capătă din ce în ce mai multă culoare şi diversitate cu fiecare nou nume de artist ce se adaugă pe afiş. 24 de nume noi au fost anunţate pentru diferitele scene – mulţi dintre aceştia sunt pentru prima dată la Sziget, dar la fel de mulţi alţii sunt deja prezenţe consacrate din ediţiile anterioare.

Festivalul Sziget 2013 este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale, un loc popular de întâlnire pentru fani din toate colțurile lumii. Ediția din acest an va avea loc între 5 şi 12 august, în aceeași locație – binecunoscuta insulă Obudai din inima Budapestei – iar preţurile biletelor sunt foarte apropiate de cele ale ediţiei trecute.

Sziget Festival 2013

Sziget Festival 2013

Încă 21 de nume noi au primit "viză de concert" pentru Sziget, Insula Libertății. Printre acestea se regăsește una dintre cele mai apreciate trupe britanice, Biffy Clyro și unul dintre cei mai talentați și amuzanți performeri ai scenei pop actuale, Mika. În plus, talentata Regina Spektor,  fascinanta Bat for Lashes, dinamicii Nero live și mulți alții. Săptămâna non-stop de distracție este din nou garantată, în acest an, între 5-12 august la Budapesta.

La scena principală, îi vom vedea pe Biffy Clyro, una dintre cele mai bune trupe britanice în clipa de față. Reușesc să umple stadioane și sunt prezenți la cele mai apreciate festivaluri din Marea Britanie. Show-urile lor sunt considerate a fi uimitoare de către cele mai influente surse mass-media. După ultimele trei albume de succes, în luna ianuarie au lansat "Opposites", un album care conduce topurile britanice de ceva vreme. Au primit o mulțime de premii recent: au fost considerați cea mai bună trupă live în 2011, la NME Awards și la Q Awards. În acest an au primit de asemenea premiul NME pentru cea mai bună trupă britanică.

Michael Holbrook Penniman, cunoscut tuturor sub numele de Mika, este unul dintre cei mai talentați artiști pop actuali. Pe lângă piesele clasice, el va aduce la Sziget și muzica de pe ultimul său album "The Origin of Love", ce va cuceri cu siguranță publicul de la scena principală.

Futurist, ultra-sugestiv și extrem de dinamic este sound-ul celor de la Nero live. Cei doi muzicieni și producători britanici de muzică electronică, Daniel Stephens și Joe Ray, împreună cu vocalista Alana Watson sunt în turneu din 2010 răspândind peste tot nebunia lor dubstep, drum'n'bass și electro house. De data aceasta nebunia vine și la Sziget, la scena Arena.

Într-o după-amiază târzie, la scena principală, o vom putea urmări pe Regina Spektor,  cântăreață anti-folk new-yorkeză. Cu un stil unic, influențat de folk, punk, rock, hip hop, jazz și muzică clasică, se bazează pe imaginația ei fără limite atunci când vine vorba de propriile melodii, ca și cum ar juca diferite roluri de fiecare dată.

Una din producțiile techno-pop cele mai active, Booka Shade, din Germania, vine la scena Arena, cu un spectacol live masiv. Creatori ai unei muzicii electronice calitative și hiper-inteligente, sunt în domeniu de 25 de ani și cu siguranță vor aduce ingredientele potrivite pentru o petrecere de neuitat!

Există și mai multe nume confirmate pentru gigantul cort Arena, inclusiv, combo-ul de rock alternativ The Joy Formidable. Sunetul lor este foarte dinamic și chill în același timp. Muzica abstractă va fi și ea prezentă în mega-cort, prin intermediul lui Erol Alkan, un electro DJ din Londra, cu o fantezie fără margini și fără a aparține efectiv vreunui gen anume.

Chiar dacă destul de tânăr, Felix Cartal este deja un muzician, DJ și producător canadian cunoscut pe plan internațional. Stilul său oscilează între pop și electro house motiv pentru care cel mai bine să veniți să vă faceți propria idee, la scena Arena.

Unul dintre cele mai populare nume folk-rock din Olanda, Blaudzun, face parte, de asemenea, din line-up-ul festivalului. A primit  Grammy-ul olandez, premiul Edison chiar în luna februarie, pentru “cel mai bun artist din Olanda”.

Din Benelux vine și Monophona, un trio din Luxemburg pentru prima dată la Sziget. Ei vor fi o surpriză pentru cei care iubesc set-urile electro-acustice live elegante, minimaliste și melancolice.

Splendid, trupă reggae de la Haga își “condimentează” muzica cu ritmuri rocksteady și soul. Trupa nu e populară doar în Olanda ci își răspândește mesajul tuturor iubitorilor de reggae din Europa...și implicit de la Sziget.

Scena A38 vine și ea cu nume noi și solide, precum Natasha Khan cunoscută mai mult ca Bat for Lashes. Cântăreață, compozitoare și multi-instrumentistă londoneză, are o voce misterioasă și a devenit populară mai ales pe scena pop din Marea Britanie. A lansat trei albume de studio, dintre care "Fur and Gold" din 2006 și "Two Suns" din 2009 au fost nominalizate pentru Mercury Prize.

Flogging Molly, trupa de punk celtic numărul unu în lume, se întoarce la Sziget. Show-urile lor sunt întotdeauna foarte populare, de la cele mai mici evenimente până la cele mai mari festivaluri. De data aceasta cântă la scena A38!

Muzica celor de la The Cribs este la fel de încrezătoare ca și membrii ei, răzbind în comunitatea de indie britanic după destrămarea The Smiths. Au mereu critici pozitive și sunt de nelipsit din line-up-ul oricărui mare festival britanic.

Diva electro-pop britanică, Little Boots, este un icon feminin al generației sale. Melodiile ei feerice amintesc de synthpop-ul electronic al anilor '80. Al doilea său album, intitulat  "Nocturnes", va fi lansat în luna mai.

DJ si producătorul francez, Gesaffelstein. vine la Sziget cu un live act, care este de obicei construit cu o precizie inginerească.

Dub FX a devenit foarte popular pe site-urile de share video și în blogosfera, timp în care a vizitat, cu loop-urile sale, toate cele cinci continente, revoluționând lumea de spectacolelor de stradă.

Numele dOP reprezintă trei oameni creativi, sexy și irezistibili de la Paris. Trio-ul Damien Vandesande, Clement Aichelbaum și Jonathan Illel stie exact cum să combine muzica electronica organică cu instrumente live și cum să adauge funk, jazz, house clasic și minimal sau lounge.

Trupa punk-rock germană, Donots, este de neoprit. Vor veni la Sziget cu piese de pe albumul lansat vara trecută, "Wake the Dogs".

Hoffmaestro cântă un ska jucăuș, combinat cu reggae, techno, New Orleans funk și muzică country clasică.

Rangleklods live este un interpret danez care crede cu tărie în improvizație și revoluționarea sunetelor. Mixează părți importante ale muzicii sale pe laptop, dar pe scenă vine cu mici trucuri în plus, cu o atitudine spontană și efecte ad-hoc.

Talentata trupă olandeză, Daily Bread, vine la festival cu o doză importantă de  garage rock. Cei patru membri ai trupei sunt deschiși însă și spre new wave sau chill wave!

Comentează

Trending