Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Noi categorii de nominalizări pentru Gala On Air Music Awards

Organizatorii galei On Air Music Awards au anunțat noi categorii de nominalizări pentru evenimentul ce va avea loc pe 15 aprilie în Sala Mare a Teatrului Național din București.

Publicat

pe

On Air Music Awards
On Air Music Awards │ FOTO: www.zolitoth.ro

Emeric Imre, Zoia Alecu, Grupul Poesis, Adrian Sărmășan și Cristi Dumitrașcu sunt cei 5 nominalizați la secțiunea Cel Mai Bun Folk din cadrul Galei de premiere a excelenței în industria muzicală din România, care va avea loc luni, pe 15 aprilie, la Teatrul Național din București.

On Air Music Awards

On Air Music Awards │ FOTO: www.zolitoth.ro

Piesa "Târziu" a cunoscutului interpret de muzică folk, Emeric Imre, lansată pe 11 octombrie 2012, face parte din albumul omonim al artistului, pe care se află şi o piesă bonus, anume "Nebun de Alb", melodie foarte iubita de fanii artistului și nu numai.

Zoia Alecu, interpreta de muzică folk și rock, nominalizată pentru piesa "Printre lupi", va pași pe covorul roșu alături de reprezentanți de seamă ai industriei muzicale din România. În cadrul aceleiași secțiuni, alături de Adrian Sărmășan, Zoia este nominalizată și pentru melodia "Dă-mi ochii tăi", piesă plină de ritm și voie bună molipsitoare. Adrian Sărmășan, supranumit "Prințul Vânător" spune următoarele despre muzica folk: "Așa cum poezia picturii este pastelul, poezia muzicii este folkul".

Pe lângă "Creanga de aur", piesa al cărui text este nominalizat la secțiunea Cel Mai Bun Text în Limba Română, "Năluca", melodia celor de la Poesis, este nominalizată la secțiunea Cel Mai Bun Folk. Ambele piese se află pe cel mai nou album al grupului, "Creanga de aur", lansat în 2012.

Piesa de dragoste "Goală prin casă" a lui Cristi Dumitrașcu, extrasă de pe abumul omonim, primul din cariera solo, se află de asemenea printre cele 5 nominalizate la această secțiune.

Cele mai bune voci masculine rezistă ăn timp

Pentru că premierea excelenței din industria muzicală românească înseamnă și aprecierea celor mai bune voci masculine, categoria respectivă îi are ca nominalizați pe Dan Bittman (Holograf), Ștefan Bănicp, Călin Goia (Voltaj), Smiley și Connect-R. Cei 5 au o experiență muzicală bogată, majoritatea cu o prezență îndelungată pe piața muzicală din România. Acest lucru nu poate demonstra decât faptul că talentul este apreciat și rezistă în timp.

Dan Bittman, solistul Holograf, s-a alăturat trupei în anul 1986. Interpret, compozitor, actor și prezentator TV, Dan Bittman a cucerit publicul prin vocea cu un timbru aparte. Începând cu anul 2012 a devenit unul dintre jurații și mentorii tinerilor soliști lansați de talent show-ul X Factor.

O altă voce masculină ce s-a făcut remarcată în România este cea a lui Ștefan Bănică, prezent în industria muzicală de la inceputul anilor '90. Acesta a moștenit talentul de la tatal sau, Ștefan Bănică senior, multă lume afirmând că l-ar fi întrecut în ceea ce privește vocea.

Solistul trupei Voltaj, Călin Goia, se află, de asemenea, printre nominalizaţii secțiunii Cea Mai Bună Voce Masculină. Lansat la "Școala Vedetelor", Călin se numară printre cei mai îndrăgiți artiști români ai momentului.

Un alt artist complex, Smiley, pe numele real Andrei Tiberiu Maria, interpret, producător, compozitor, actor și prezentator, a cucerit publicul cu vocea și carisma sa, având o activitate de peste 10 ani pe piața muzicală autohtonă. Ca artist solo, a lansat albume ca: "În lipsa mea" sau "Plec pe Marte".

Deşi apariție mai recentă în industria muzicală, Connect-R, pe numele său real Ștefan Mihalache, s-a impus rapid pe scena muzicală românească, impresionant fiind faptul că a învățat singur să cânte și să danseze înca de la o vârstă foarte fragedă.

Muzica live, premiată la Gala On Air Music Awards

La prima editie a galei On Air Music Awards, propunerile pentru Cel mai bun live sunt următoarele: Electric Fence, Grimus, Loredana, Ştefan Bănică si Viţa de Vie.

Deşi au o activitate de numai 4 ani, dintre care în ultimii doi ani au reușit să se afle printre finaliștii selecției naționale Eurovision, aparițiile live ale trupei Electric Fence au aratat că talentul și dedicarea pot face remarcat un nume fresh, motiv pentru care trupa este nominalizată la sectţiunea Cel Mai Bun Live.

Trupa de rock alternativ, înființată în 2005, Grimus a demonstrat că show-urile live reprezintă cea mai bună cale de a se apropia de public. Grimus apare pentru prima data pe scenă în cadrul unui concert la Music Pub, în Cluj Napoca, alături de Hangar și Lună Amară. De atunci, numărul concertelor s-a înmulțit, iar în 2007 trupa câștigă locul I în finala națională din cadrul concursului Global Battle of the Bands (GBOB).

Loredana este recunoscută pentru vocea deosebită și pentru show-urile pline de culoare, iar efervescența și originalitatea au transformat-o într-un artist complet. Cultura muzicală vastă și experiența de scenă au contat în numirea ei în juriul show-ului Vocea României.

Ștefan Bănică, nominalizat și la secțiunea Cea Mai Bună Voce Masculină, este foarte îndrăgit de public, mai ales pentru concertele live, preferatele fanilor fiind celebrele concerte de Crăciun de la Sala Palatului.

Printre nominalizații acestei secțiuni se află și trupa Vița de Vie, cu o experiență muzicală de peste 16 ani. Pe 8 aprilie, cu numai o săptamană înainte de Gala de premiere a excelenței din muzica românească, trupa va susține un concert extraordinar la Teatrul Naţional din București, ocazie cu care îți va lansa noul album "Acustic". Invitat special al evenimentului va fi violoncelistul Răzvan Suma.

On Air Music Awards este un eveniment gândit pe termen lung, la inițiativa Star Management, care își propune să evidențieze un număr cât mai mare de genuri muzicale aflate la granița mainstream-ului și să sprijine dezvoltarea școlilor de muzică cu tradiţie. Gala va premia unii dintre cei mai importanți oameni din industria muzicală din România, aducând pe Covorul Roșu producători, artiști, regizori și manageri, precum și alte personalități ale domeniului.

Prima ediție On Air Music Awards, va avea loc luni, 15 aprilie 2013 în Sala Mare a Teatrului Național din București. Invitații vor sosi pe Covorul Roșu începând cu orele 19.00, iar Gala propriu-zisă va începe la orele 20:30. Proiectul este susținut de Aqua Carpatica, Apa Nova București, Primăria Municipiului București și ASUS, care va face posibilă transmiterea LIVE a evenimentului, atât pe site-ul On Air Music Awards - www.onairmusicawards.ro, cât și pe Facebook, la adresa www.facebook.com/OnAirMusicAwards.

Un numar limitat de 100 de bilete au fost puse în vânzare, iar fondurile rezultate (dupa plata taxelor legale) vor fi utilizate pentru dotarea cu instrumente muzicale a Colegiului Național de Arte "Dinu Lipatti". Biletele se găsesc în rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, Cărturești și online pe www.eventim.ro.

Comentează

Trending