Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2018: Rod Stewart, Hurts, Gheorghe Zamfir
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
Antrenori Vocea României 2018Ce piese ar cânta la audiții antrenorii de la Vocea României, Tudor Chirilă, Smiley, Andra și Irina Rimes - VIDEO

Mark Knopfler nu mai concertează în Rusia în semn de protest contra cenzurii

Mark Knopfler a anulat următoarele două concerte programate în Rusia pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la controlul exercitat asupra ONG-urilor. Conform artistului, încercarea autorităților de a cenzura activitatea unor organizații cu tradiție precum Human Rights Watch (Organizația pentru apărarea Drepturilor Omului) este intolerabilă.
Mark Knopfler

Mark Knopfler

Mark Knopfler a anulat următoarele două concerte programate în Rusia pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la controlul exercitat asupra ONG-urilor. Conform artistului, încercarea autorităților de a cenzura  activitatea unor organizații cu tradiție precum Amnesty International (Amnistie Internațională) și Human Rights Watch (Organizația pentru apărarea Drepturilor Omului) este intolerabilă.

Mark Knopfler

Mark Knopfler (Foto: www.facebook.com)

Mark Knopfler a anunțat recent pe site-ul său că nu va mai susține concertele de pe 7 și 8 iunie din Moscova, respectiv  St. Petersburg, pentru a protesta împotriva comportamentului inadmisibil al autorităților din Rusia. Decizia vine în urma unei ample activități de precheziție a birourilor din cadrul mai multor ONG-uri la cererea procurorilor. Conform presei internaționale peste 100 de organizații implicate în activități de protejare a drepturilor omului au fost verificate. Cauzele suspectate pentru acest control neplanificat se regăsesc în atitudinea critică a acestor ONG-uri față de președintele Vladimir Putin.

"Având în vedere comportamentul intolerabil al autorităților din Rusia în relația cu grupuri precum Amnesty International și Human Rights Watch anunț cu regret că am decis anularea următoarelor concerte din Moscova și St. Petersburg din iunie. Întotdeauna mi-a plăcut să concertez în Rusia și am o mare afecțiune pentru țară și oamenii de acolo. Sper ca actualul climat să se schimbe într-un viitor apropiat", a declarat fondatorul trupei Dire Straits.

Mark Knopfler a lucrat o perioadă ca jurnalist, dar pasiunea sa pentru muzică a fost mai puternică, determinându-l să urmeze acest drum încă de la începutul anilor '70. După câteva încercări, în 1977 a reușit să pună bazele trupei Dire Straits alături de fratele său David Knopfler (chitară ritm), John Illslay (bass) și Pick Withers (tobe și percuție). Stilul abordat de grup era un mix de jazz, folk și blues, care de-a lungul timpului s-a consolidat în roots-pub rock.

Artistul va concerta anul acesta pentru prima dată în România, evenimentul urmând să aibă loc pe 25 aprilie 2013 la Sala Palatului din București. Biletele pentru acest concert s-au epuizat încă din ianuarie.

VIDEO: An evening with Mark Knopfler

Citește mai multe despre Dire StraitsMark Knopfler
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Fleetwood Mac a cântat live o melodie nouă - AUDIO

După 3 ani de pauză Fleetwood Mac a început pe 4 aprilie un nou turneu mondial. Cu această ocazie trupa...

Închide