Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Macy Gray și David Murray vin la Festivalul JazzTM din Timișoara

Macy Gray revine în România alături de David Murray. Concertul va avea loc pe 7 iulie 2013, în cadrul primei ediții a Festivalului JazzTM din Timișoara. Află mai multe detalii despre eveniment și despre artiștii care vor concerta în cele trei zile ale festivalului, respectiv 5 - 7 iulie 2013.

Publicat

pe

David Murray și Macy Gray concertează la Festivalul JazzTM
David Murray și Macy Gray concertează la Festivalul JazzTM

La mai puțin de un an de la concertul susținut la București, Macy Gray revine în România alături de David Murray Infinity Quartet. Concertul va avea loc pe 7 iulie 2013, în cadrul primei ediții a Festivalului JazzTM din Timișoara.  Line-up-ul evenimentului va fi completat de adevărate legende ale jazz-ului precum Richard Bona și Kurt Elling. Festivalul se va desfășura în perioada 5 - 7 iulie 2013 în Piața Victoriei din Timișoara, programul complet al concertelor putând fi consultat mai jos.

David Murray și Macy Gray concertează la Festivalul JazzTM

David Murray și Macy Gray concertează la Festivalul JazzTM

Festivalul JazzTM din Timișoara își propune să celebreze în această vară muzica  jazz și energia culturală a Timişoarei. Astfel, timp de trei zile, nume mari ale scenei jazz-ului internațional vor susține concerte de pe 5 până pe 7 iulie.

Unul dintre cele mai sonore nume ce vor urca pe scenă vara această este Macy Gray, ce va fi acompaniată de David Murray Infinity Quartet. Pentru mulți entuziaști, David Murray este deja o legendă. Dacă ne uităm la numărul albumelor, al concertelor și cel al premiilor primite de-a lungul carierei (GRAMMY Award, Guggenheim Fellowship, Bird Award) ne dăm seama că avem în față un artist desăvârșit. Noul său proiect, ce o include pe Macy Gray, are rădăcini adânci în tradiția acestui gen muzical și reunește cei mai buni instrumentiști din jazz-ul contemporan. Această formulă a cucerit deja festivaluri de jazz celebre precum: Jazz a la Villette (Paris), London Jazz Festival (Londra), North Sea Jazz Festival (Rotterdam). 

Concertul Macy Gray și David Murray Infinity Quartet va avea loc în cea de-a treia zi a festivalului, pe 7 iulie 2013, cu începere de la ora 21:30. Intrarea la Festivalul JazzTM 2013 va fi liberă, însă pentru acces pe locurile cu scaun din faţa scenei preţul unei rezervări este de 50 lei. Rezervările se pot face pe eventim.ro.

Printre artiștii ce vor fi prezenți la acest eveniment se numără și Richard Bona și Kurt Elling. Line-up-ul complet poate fi consultat mai jos.

Program Festivalul JazzTM 2013

Vineri – 5 iulie 2013

  • 19:00 Sebastian Spanache Trio
  • 21:30 Richard Bona

Sâmbătă – 6 iulie 2013

  • 19:00 Mario & The Teachers
  • 21:30 Kurt Elling 1619 Broadway – The Brill Building Project

Duminică – 7 iulie 2013

  • 19:00 Iordache
  • 20:15 Ilhan Ersahin – Istanbul Sessions
  • 21:30 David Murray Infinity Quartet featuring Macy Gray

Conceptul Festivalului JazzTM din Timișoara a pornit de la ideea celebrării multiculturalismului, evenimentul fiind finanțat de Primăria Municipiului Timişoara.

"Jazz-ul a fost dintotdeauna un gen de muzică divers şi multicultural, un continuu mix de oameni, sentimente şi muzică. Pornind de la această idee, gestul de a organiza un eveniment important de jazz în Timişoara, un simbol al multiculturalismului în Romania şi în această parte a Europei, e unul natural şi deopotrivă simbolic." - Dan Diaconu, Viceprimar al Municipiului Timișoara

David Murray Big Band & Macy Gray - Wake Up 2012

Trending