Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Lauryn Hill lucrează la piese noi după o pauză de 15 ani

Lauryn Hill a semnat un contract cu casa de discuri Sony și lucrează deja la piese noi. Gurile rele ar indica faptul că lansarea unui nou album acum ar veni ca un răspuns la datoria de 554.000 de dolari pe care artista o are de plătit statului.

Publicat

pe

Lauryn Hill
Lauryn Hill

Inspirația poate fi adeseori impulsionată de nevoile financiare. Așa spun cel puțin gurile rele, care ar indica faptul că lansarea unui nou album Lauryn Hill ar veni ca un răspuns la datoria de 554.000 de dolari pe care artista o are de plătit statului. Acuzată de evaziune fiscală, fosta solistă a formației Fugees a achitat până în prezent în jur de 50.000 de dolari din această sumă, așa încât ideea de a compune piese noi ar fi putut veni și pe fundalul acestui context, și nu doar din pur imbold artistic. Indiferent însă de motiv, fanii vor avea oricum de câștigat. Lauryn Hill nu a mai lansat un album cu noi compoziții din 1998, așa încât după o pauză de 15 ani entuziasmul publicului va compensa pentru acest scandal mediatic.

Lauryn Hill

Lauryn Hill

Solista R&B Lauryn Hill a semnat recent un contract cu o nouă casă de discuri - Sony Worldwide Entertainment - anunțând publicul că lucrează la noi compoziții muzicale. Deși presa a făcut imediat legătura cu datoria pe care Lauryn Hill o are de plătit statului, artista a ținut să lămurească acest aspect și să explice că nu a avut de fapt platforma care să-i permită libertatea creativă de care avea nevoie.

"Mi-a luat ani de zile să mă desprind de politica sufocantă de care am avut parte în tinerețe pentru a găsi în sfârșit o colaborare care să-mi reflecte cu adevărat personalitatea ca artist și să-mi ofere libertatea de care am nevoie pentru a fi în control. Am muncit multă vreme pentru a obține asta și nu am fost motivată doar de problemele financiare , ci mai curând de faptul că sunt un artist, îmi place să compun și am nevoie de platforma potrivită pentru a face asta."Lauryn Hill

Lauryn Hill a fost acuzată de evaziune fiscală și riscă o pedeapsă maximă de 3 ani de închisoare. Artista R&B a recunoscut că în perioada 2005 - 2007 nu și-a achitat datoriile la stat, deși în acești 3 ani a câștigat în jur de 2 milioane de dolari. Curtea se va pronunța în acest caz pe data de 6 mai 2013.

Primul album solo al artistei, intitulat "The Miseducation of Lauryn Hill" (1998), s-a vândut în peste 19 milioane de exemplare. Materialul discografic i-a adus cântăreței 5 premii Grammy, printre care  "Albumul anului" și "Cel mai bun debut".

Lauryn Hill - "Doo-Wop (That Thing)"

Comentează

Trending