Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Lauryn Hill riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Lauryn Hill, fosta solistă a formației Fugees, a fost acuzată de evaziune fiscală și riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Vezi ce a declarat artista.

Publicat

pe

Lauryn Hill
Lauryn Hill

Deși mulți cred că statutul de persoană publică atrage după sine anumite beneficii, când vine vorba de taxe și impozite la stat nimeni nu e scutit. Lauryn Hill, fosta solistă a formației Fugees, a fost acuzată de evaziune fiscală și riscă o pedeapsă maximă de 3 ani de închisoare. Artista R&B a recunoscut că în perioada 2005 - 2007 nu și-a achitat datoriile la stat, deși în acești 3 ani a câștigat în jur de 2 milioane de dolari. Motivația aceasteia pentru abaterea sa de la responsabilitățile sociale indică anumite amenințări pe care ea și familia sa le-a primit în ultimii ani.

Lauryn Hill

Lauryn Hill

"Nu mi-am abandonat fanii în mod deliberat (prin neplata taxelor) și nici nu m-am sustras în mod deliberat de la responsabilitățile sociale. Am pus însă întotdeauna pe primul loc sănătatea și libertatea mea și cea a familiei mele. Aceste aspecte au fost întotdeauna mult mai importante decât factorul financiar." - Lauryn Hill

Conform artistei, decizia de a nu-și mai plăti taxele este una extrem de întemeiată. Amenințările pe care ea și familia sa le-a primit au cauzat această abatere și din punctul său de vedere opțiunea sa a fost una îndreptățită. În nicio declarație de până acum însă nu a indicat despre ce fel de amenințări ar fi vorba.

Judecătorii se vor pronunța în acest caz pe 22 aprilie 2013, Lauryn Hill riscând 3 ani de închisoare. În documentul înaintat curții artista a invocat nevoia de libertate pentru a-și putea achita datoria acumulată în perioada 2005 - 2007. Conform acesteia, suma pe care va trebui să o plătească va putea ajunge în contul statului mult mai repede și mai ușor dacă va putea susține concerte pentru a câștiga banii necesari.

Primul album solo al artistei, intitulat "The Miseducation of Lauryn Hill" (1998), s-a vândut în peste 19 milioane de exemplare. Materialul discografic i-a adus cântăreței 5 premii Grammy, printre care  "Albumul anului" și "Cel mai bun debut".

Lauryn Hill - "Doo-Wop (That Thing)"

Comentează

Trending