Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc" INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Forever Young Festival 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Lauryn Hill riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Lauryn Hill, fosta solistă a formației Fugees, a fost acuzată de evaziune fiscală și riscă o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Vezi ce a declarat artista.
Lauryn Hill

Lauryn Hill

Deși mulți cred că statutul de persoană publică atrage după sine anumite beneficii, când vine vorba de taxe și impozite la stat nimeni nu e scutit. Lauryn Hill, fosta solistă a formației Fugees, a fost acuzată de evaziune fiscală și riscă o pedeapsă maximă de 3 ani de închisoare. Artista R&B a recunoscut că în perioada 2005 - 2007 nu și-a achitat datoriile la stat, deși în acești 3 ani a câștigat în jur de 2 milioane de dolari. Motivația aceasteia pentru abaterea sa de la responsabilitățile sociale indică anumite amenințări pe care ea și familia sa le-a primit în ultimii ani.

Lauryn Hill

Lauryn Hill

"Nu mi-am abandonat fanii în mod deliberat (prin neplata taxelor) și nici nu m-am sustras în mod deliberat de la responsabilitățile sociale. Am pus însă întotdeauna pe primul loc sănătatea și libertatea mea și cea a familiei mele. Aceste aspecte au fost întotdeauna mult mai importante decât factorul financiar." - Lauryn Hill

Conform artistei, decizia de a nu-și mai plăti taxele este una extrem de întemeiată. Amenințările pe care ea și familia sa le-a primit au cauzat această abatere și din punctul său de vedere opțiunea sa a fost una îndreptățită. În nicio declarație de până acum însă nu a indicat despre ce fel de amenințări ar fi vorba.

Judecătorii se vor pronunța în acest caz pe 22 aprilie 2013, Lauryn Hill riscând 3 ani de închisoare. În documentul înaintat curții artista a invocat nevoia de libertate pentru a-și putea achita datoria acumulată în perioada 2005 - 2007. Conform acesteia, suma pe care va trebui să o plătească va putea ajunge în contul statului mult mai repede și mai ușor dacă va putea susține concerte pentru a câștiga banii necesari.

Primul album solo al artistei, intitulat "The Miseducation of Lauryn Hill" (1998), s-a vândut în peste 19 milioane de exemplare. Materialul discografic i-a adus cântăreței 5 premii Grammy, printre care  "Albumul anului" și "Cel mai bun debut".

Lauryn Hill - "Doo-Wop (That Thing)"

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ozzy Osbourne se luptă în continuare cu dependența de droguri și alcool

Ozzy Osbourne a recunosct recent că în ultimele 18 luni a consumat periodic droguri și alcool. Mai mult, au apărut...

Închide