Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Britney Spears în trailer-ul noului documentar realizat de The New York TimesBritney Spears și controlul exercitat de tatăl artistei asupra vieții sale au devenit subiectul unui documentar - TRAILER Katy Perry la concertul de celebrare a inaugurării lui Joe BidenKaty Perry, Bruce Springsteen, Bon Jovi și Foo Fighters au cântat la evenimentul de inaugurare a mandatului lui Joe Biden - VIDEO Jennifer Lopez la învestirea lui Joe BidenJennifer Lopez a cântat la învestirea lui Joe Biden, emoționând publicul cu un mesaj în spaniolă - VIDEO Lady Gaga canta imnul SUA investire Joe Biden 2021Urmăreşte-o pe Lady Gaga cântând imnul SUA la investirea lui Joe Biden - VIDEO Anthony Hopkins și Jodie Foster în cadrul seriei "Actors on Actors"Anthony Hopkins și Jodie Foster reuniți după 30 de ani de la "Tăcerea mieilor" - VIDEO Billie Eillish / RosaliaBillie Eilish și Rosalia lansează piesa "Lo Vas a Olvidar", de pe soundtrack-ul "Euphoria"

Lana Del Rey, Florence + The Machine și Jay Z au compus pentru "The Great Gatsby" - TRAILER

Lana Del Rey, Florence + The Machine, Gotye, Jack White și Jay Z au compus piese pentru filmul "The Great Gatsby".Vezi trailerul si consultă tracklistul albumului cu soundtrack-uri ce va fi lansat în mai anul acesta.
Lana Del Rey

Lana Del Rey

Romanul "The Great Gatsby" al lui F. Scott Fitzgerald redevine contemporan prin condeiul regizorului Baz Luhrmann și contribuția unei "colecții" impresionante de artiști. De la Beyonce și Jay Z  la GotyeLana Del Rey, Jack White și Florence + The Machine, albumul de soundtrack-uri al filmului "The Great Gatsby" nu omite niciun nume important. Spre încântarea fanilor nerăbdători deja să asculte noile compoziții, producătorii au dezvăluit recent un trailer ce include fragmente ale unor piese de la Beyonce și Andre 3000Lana Del Rey și Florence + The Machine.

The Great Gatsby

The Great Gatsby

"Romanul lui F. Scott Fitzgerald este piperat cu referințe muzicale contemporane specifice poveștii din 1922. Aș vrea ca publicul să intre în atmosfera "erei jazz-ului" reprezentate pe ecran și totodată să simtă influențele hip-hop ale zilelor noastre" a declarat Baz Luhrmann.

Plecând de la această premiză, albumul cu soundtrack-uri al filmului "The Great Gatsby" se mulează perfect pe fuziunea de stiluri imaginată de regizor. Fiecare artist a contribuit prin amprenta propriului gen muzical, încercând să aducă un twist poveștii originale. În plus, colaborarea cu Jay Z pentru realizarea coloanei sonore nu s-a limitat la o singură piesă, rapperul ajutându-l pe Luhrmann în procesul de introducere a elementelor hip-hop pe fundalul muzicii jazz.

"The Great Gatsby spune povestea americană clasică a novicelui ce ajunge să intre în contact cu extravaganța, decadența și iluzia opulenței. Imaginația lui Buz pusă în slujba filmului "Moulin Rouge!" a făcut din el o capodoperă, în timp ce "Romeo + Juliet’s" nu a rămas în duzină, ci a lăsat în urmă prin muzica creată o amprentă și o nuanță distinctă. Viziunea din spatele acestui film are toate coordonatele necesare pentru a deveni memorabil", a apreciat Jay Z.

O altă colaborare ce va stârni rumoare în rândul fanilor este cea cu Lana Del Rey. Artista a compus pentru acest film piesa "Young And Beautiful" ce va fi dezvăluită publicului în întregime pe 22 aprilie, când este programată lansarea single-ului. O zi mai târziu, respectiv pe 23 aprilie, va apărea și videoclipul piesei.

"A fost o onoare să lucrez cu Baz Luhrmann la adaptarea uneia dintre cele mai bune cărți scrise vreodată. Filmul este extravagant și plin de suspans. Rick Nowels și eu am fost încântați de oportunitatea de a scrie soundtrack-ul pentru acest film" a mărturisit Lana Del Rey"

Lista completă a pieselor ce se vor putea auzi pe coloana sonoră a flimului "The Great Gatsby" poate fi consultată mai jos. Ediția deluxe, ce va include 17 piese, va fi disponibilă în SUA începând cu data de 7 mai, iar cea standard (14 piese) se va lansa la nivel internațional o zi mai devreme. În variantă digitală albumul va putea fi precomandat începând cu data de 23 aprilie.

Tracklist "The Great Gatsby"

 1. "100$ Bill" - JAY Z
 2. "Back To Black" - Beyoncé x André 3000
 3. "Bang Bang" - Will.i.am
 4. "A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)" - Fergie + Q Tip + GoonRock
 5. "Young And Beautiful" - Lana Del Rey
 6. "Love Is The Drug" - Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra
 7. "Over The Love" - Florence + The Machine
 8. "Where The Wind Blows" - Coco O. of Quadron
 9. "Crazy in Love" - Emeli Sandé and The Bryan Ferry Orchestra
 10. "Together" – The xx
 11. "Hearts A Mess" - Gotye
 12. "Love Is Blindness" – Jack White
 13. "Into the Past" - Nero
 14. "Kill and Run" - Sia

Distribuția filmului este pe măsura colecției de artiști reuniți în acest proiect pentru partea muzicală. Îi amintim astfel pe Leonardo Di Caprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan și Isla Fisher. Premiera filmului va avea loc pe 10 mai în SUA.

The Great Gatsby - Trailer Principal (Beyonce și Andre 3000, Lana Del Rey, Florence + The Machine)

Citește mai multe despre BeyonceFlorence and the MachineGotyeJack WhiteJay-ZLana Del Rey
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Enter Shikari a lansat clipul "The Paddington Frisk" - VIDEOCLIP

Enter Shikari, care va concerta la B'estFest Summer Camp 2013 a lansat videoclipul "The Paddington Frisk". Acesta a ieșit pe...

Închide