Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Krypton a lansat o piesă acustică, "Am uitat cum arăţi" - AUDIO

Trupa Krypton va lansa pe 9 mai un nou album intitulat "O parte din noi". Proiectul Krypton Unplugged aduce pe lângă o serie de piese noi şi reinterpretări ale pieselor care au consacrat formația în anii '80 și '90 (albumele "Fără teamă" și "Lanțurile") în varianta acustică - chitară, voce și violă. Primul single al discului este piesa "Am uitat cum arăţi" și poate fi ascultat mai jos.
Krypton

Krypton

Urmărește-ne pe

Trupa Krypton va lansa pe 9 mai un nou album intitulat "O parte din noi". Proiectul Krypton Unplugged aduce pe lângă o serie de piese noi şi reinterpretări ale pieselor care au consacrat formația în anii '80 și '90 (albumele "Fără teamă" și "Lanțurile") în varianta acustică - chitară, voce și violă.

Începând cu jumătatea lunii mai Krypton va pleca peste hotare într-un turneu de promovare al noului material discografic. Primul single al discului este piesa "Am uitat cum arăţi" și poate fi ascultat mai jos.

Krypton

Krypton

Poveste Krypton începe cu aproape 3 decenii în urmă, sfidând restricțiile unei țări comuniste și revigorând peisajul muzical autohton printr-un stil New Wave Rock care se detașa de tendințele generale ale epocii. Formația începe în forță prin concerte în licee, în mediile studențești, completate printr-o prezență constanta la Cenaclul Flacăra și la festivalurile de profil, piesa “Furtuni, furtuni” devenind chiar un “hit” al Cenaclului.

După marele succes înregistrat în topurile naționale cu piese precum “Prietena mea“,”Treizeci de minute“,”Ploaia“, “Adeseori“, “Fetele cu ochii verzi“, “Poveste cu un clown“, “Tatiana” sau “Ora târzie” și apariția primului album “30 de minute” (1988) la Electrecord, singura casă de producție de la acea vreme, Krypton intră într-o nouă etapa creatoare. În 1989 componența trupei se schimbă, “Niki” Dinescu și Cristi Sandu, fiind înlocuiți cu Razvan “Lapi” la tobe și Manuel Savu la chitară solo, urmând ca în octombrie, o voce puternică – Gabi “Guriță” Nicolau – să își pună amprenta asupra noului stil abordat de Krypton.

Încep repetițiile și pregătirile pentru un al doilea album, “Fara teama”, în această nouă formulă, Eugen Mihăescu și Dragoș Docan ocupându-se de compoziția pieselor. Patru dintre piesele de pe acest material discografic – “Cheamă-mă”, “Sunt doar un nor”, “Capriciul IV”, “Fără teamă” – apar la TVR în emisiunea lui Petre Magdin. Cu noul album, Krypton se poziționează într-o zonă încă ne-explorată pe plan național – neo clasic rock metal – și sunt invitați să concerteze în deschiderea unor nume mari ale rock-ului internațional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazareth.

Anul 1991 aduce un nou album de referință intitulat “Lanțurile”, urmat de concerte în București, în Piața Guvernului în fața a 40 mii de oameni și la Constanța, în sala Casei de Cultură. Acest dublu album are la bază textele poetului Adrian Paunescu și a fost înregistrat în urmatoarea componență: Eugen Mihăescu, Dragoș Docan, Sorin Voinea (claviaturi), “Lapi” Razvan, Gabi Nicolau “Guriță” și cu participarea extraordinară a lui Ioan Luchian Mihalea & Song și Cristi Ilie (ex-Voltaj). “După atâta timp în care ne-am “ascuns” în toți anii respectivi după vorbe și rime ce nu spuneau nimic, printre verbe și metafore bolnave ce-ți creau stări și repulsii că nu puteai spune lucrurilor pe nume, aveam acum muza la masa noastră” – Eugen Mihăescu.

Krypton - "Am uitat cum arăţi"

Citește mai multe despre Krypton
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Avril Lavigne a colaborat cu Marilyn Manson pentru o piesă de pe noul album

Avril Lavigne a colaborat cu Marilyn Manson pentru o piesă de pe noul album. Află mai multe detalii despre această...

Închide