Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Metallica
Trupa Metallica (2018)Metallica revine la București în august 2019 - DETALII BILETE INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz

Joe Satriani a lansat un nou single, "A Door Into Summer" - AUDIO

Chitaristul Joe Satriani va lansa pe 7 mai 2013 cel de-al 14-lea material discografic intitulat "Unstoppable Momentum". Discul va fi distribuit prin intermediul casei de discuri Sony Music iar primul single de promovare este piesa "A Door Into Summer".
Joe Satriani

Joe Satriani

Chitaristul Joe Satriani va lansa pe 7 mai 2013 cel de-al 14-lea material discografic intitulat "Unstoppable Momentum". Discul va fi distribuit prin intermediul casei de discuri Sony Music iar primul single de promovare este piesa "A Door Into Summer" și poate fi ascultat mai jos. Joe Satriani va concerta pe 20 mai la Sala Palatului din București, în cadrul turneului european din 2013. Evenimentul este organizat de Events.

Joe Satriani

Joe Satriani

Despre noul produs, Joe Satriani a declarat:

"Acum, că asteroidul a trecut și suntem în siguranță simt că a venit momentul să împărtășes cu voi ultimele noutăți despre noul meu album. Acesta poartă numele "Unstoppable Momentum" și acum conține 16 piese cu o direcție muzicală foartă variată. Mi-am dat seama că am nevoie de o adevărată trupă în studio și am înregistrat alături de niște muzicieni de excepție. Este vorba despre clăparul Mike Keneally, basistul Chris Chaney și bateristul Vinnie Colaiuta. Între noi s-a creat o legătură foarte puternică și am reușit să compunem niște melodii extraordinare. În prezent discul se află în faza de mixaj iar eu mă pregătesc pentru un nou turneu în care voi fi acompaniat de Mike Keneally, basistul Bryan Beller si extraordinarul baterist Marco Minnemann. Sunt extrem de încântat că voi fi pe scenă alături de acești oameni așa că ne vedem la concerte".

Joe Satriani, este unul dintre cei mai talentați și respectați chitariști din lume, și a devenit celebru odată cu albumul "Surfing with the Alien" apărut în 1987. Cu milioane de discuri vândute și 14 nominalizări la Premiile Grammy, chitaristul de rock instrumental continuă să fie adorat de fanii săi din întreaga lume.

La începutul carierei de chitarist de rock instrumental, Satriani părea mai degrabă un profesor și mentor decât un interpret. Printre elevii săi s-au numărat: Steve Vai - care a concertat și anul trecut la Sala Palatului, Kirk Hammett de la Metallica și David Bryson de la Counting Crows. Toţi aceștia recunosc că “Satch” le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot sesiza în interpretare influența expertizei tehnice a lui Joe Satriani. De la lansarea discului “Surfing with the Alien”, care l-a propulsat în lumina reflectoarelor, cariera lui Satriani a luat altă direcție. A fost votat drept cel mai bun chitarist de către cititorii celor mai prestigioase reviste de muzică și l-a însoțit pe Mick Jagger de la Rolling Stones în primul lui turneu solo. Alături de Deep Purple, Satriani a cântat în turneele acestora din Japonia și Europa.

Joe Satriani - "A Door Into Summer"

Ultimul album semnat Joe Satriani poartă numele "Black Swans and Wormhole Wizards" și a ieșit pe piață în 2010 pentru ca în luna aprilie 2012 să lanseze primul concert-film 3D, intitulat "Satchurated: Live in Montreal". Materialul oferă sunet 7.1 Dolby Surround Sound și a fost filmat cu 10 camere video în data de 12 decembrie 2010 la Metropolis în Montreal, Canada, cu ocazia turneului The Wormhole Tour.

Citește mai multe despre Joe Satriani
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Hi-Q va lansa videoclipul piesei "Luni" în cadrul Galei On Air Music Awards

Hi-Q va lansa videoclipul piesei "Luni" în cadrul Galei On Air Music Awards ce va avea loc pe 15 aprilie...

Închide