Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Florin Barbu (Ex Partizan) este noul basist al trupei Cargo

Basistul Florin Barbu a fost cooptat în trupa Cargo, după ce a anunţat în urmă cu o lună despărţirea de Partizan.

Publicat

pe

Cargo
Cargo │ FOTO: www.facebook.com/cargorock

Basistul Florin Barbu a fost cooptat în trupa Cargo şi îl veţi vedea în concerte live alături de această formaţie. După ce a anunţat în urmă cu o lună despărţirea de cei din Partizan, Florin revine în muzică, fiind considerat unanim unul dintre cei mai talentaţi instrumentişti din România.

Cargo

Cargo │ FOTO: www.facebook.com/cargorock

Florin Barbu este unul dintre fondatorii trupei Blazzaj, membru de bază timp de mulţi ani ai formaţiei Timpuri Noi şi are la activ multe colaborări cu A.G. Weinberger, Big Mamou, Mara, Electric Brother, Florin Chilian, timp de şapte ani fiind basistul grupului Proconsul.

În Sibiu, deţine un magazin cu instrumente muzicale (este endorser şi distribuitor oficial al firmei celebre Warwick) şi oferă constant sfaturi despre tehnica de mânuire a chitării bass tuturor celor interesaţi. În cea mai recentă postare de pe blogul personal, Florin X-Bass, aşa cum este cunoscut, a punctat ruptura de Partizan, locul acestuia fiind ocupat de către Adrian Borţun:

"Eu merg mai departe. Regrete şi nostalgii adânci se adaugă în lada deja mult prea mare cu regrete şi nostalgii adânci. Dar, deasupra ei, se află Albumul cu Amintiri Luminoase, care şi el este bine îndesat cu multe poze colorate şi alb negru, cu zambete si încruntări bassistice, prăjituri aniversare cu lumânărele, farse de turneu, cu oameni care m-au atins… Câteodată e mai multă informaţie decât poate un om de la munte să ducă. Mă uit la ele doar când e frig afară şi nu am ce face. Apoi şterg o lacrimă, suflu nasul, pun un rânjet pe faţă şi strig ca în filmul acela: SHOWTIME!!!!  Încep o nouă poveste."

Florin Barbu

Florin Barbu │ FOTO: www.florin.xbass.ro

De asemenea, Florin a mărturisit că prima dată când i s-a propus să fie parte din trupa Cargo a fost acum 15 ani, în momentul când Ramon Radoslav a părasit trupa, iar acum drumurile sale cu ale formaţiei s-au întâlnit în sfârşit. Artistul consideră că este o onoare să fie basist al unei trupe atât de iubite în România, cu un grup de fani atât de puternic.

Astfel, trupa Cargo este acum formată din Adrian Igrişan (voce, chitară), Adrian Bărar (chitară), Ionuţ Carja (clape), Octavian Pilan (tobe) şi Florin Barbu, acesta venind în urma basistului Mirel Cumpănaş (membru Marfar).

Cargo a lansat în luna decembrie prima piesă inclusă pe viitorul album de studio, la care se lucrează în prezent, alături de pregătirea primelor concerte în nouă componenţă. Urmăreşte mai jos clipul melodiei "Dacă ploaia s-ar opri", care a depăşit şase milioane de vizualizări, fiind una dintre cele mai cunoscute creaţii din repertoriul trupei:

 

VIDEO OFICIAL CARGO - "Dacă ploaia s-ar opri"

Comentează

Trending