Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Documentarul "Sound City" regizat de Dave Grohl se lansează în România

Documentarul "Sound City" regizat de Dave Grohl va avea premiera în România pe 22 aprilie 2013 în Club Control. Proiecția va fi asezonată cu muzici selectate de Robin și Vladimir Proca (Robin and The Backstabbers).

Update: Lansarea în Romania a filmului documentar "Sound City", programată pentru 22 aprilie, în Control Club, se amână până la vară, anunță organizatorii. Premiera va avea loc în prezența unui public mai mare, într-un cadru adecvat. Organizatorii își cer scuze pentru această situație și promit că publicul nu va fi dezamăgit.

"Sound City" - documentarul despre studioul de înregistrări care a schimbat istoria muzicii, regizat de Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) - se proiectează în premieră națională, luni 22 aprilie, în Club Control, Sala Berlin, începând cu ora 20.30. Proiecția va fi asezonată cu muzici selectate de Robin și Vladimir Proca (Robin and The Backstabbers). Intrarea este liberă.

"Sound City" regizat de Dave Grohl

"Sound City" regizat de Dave Grohl

Dave Grohl debutează ca regizor de film documentar pentru a aduce un tribut studioului care i-a marcat viața, dar și pentru a semnala o schimbare riscantă în producția muzicală. De la Neil Young și Fleetwood Mac până la Nine Inch Nails și Queens of The Stone Age, marii muzicieni povestesc cum acest studio de înregistrari le-a schimbat cariera muzicală, le-a schimbat viața. Documentarul "Sound City" include interviuri și înregistrări prețioase cu muzicienii mari care au trecut prin legendarul studio de înregistrări în cei 40 de ani de activitate. Se face apoi trecearea către zilele noastre, când aportul uman în muzică a devenit aproape nesemnificativ, trecând în umbra invaziei tehnologice. Astăzi avem Pro Tools, auto tuning, copy & paste, oricine poate să facă muzică fără să știe să cânte la vreun instrument. Studiourile de înregistrari au resimțit negativ acest trend. Multe au rămas fără clienți și s-au închis. Legendarul studio Sound City este unul dintre ele.

 "Ca primă experiență a mea pe post de regizor am încercat nu doar să atrag atenția cu privire la nedreptatea care s-a comis prin închiderea legendarului studio Sound City, ci și să reamintesc oamenilor cât de important este elementul uman în procesul de creație. Am încercat să inspir următoarele generații de muzicieni, să le transmit că trebuie să găsească magia din interiorul lor atunci când compun." - Dave Grohl

În toamna anului 2011, Dave Grohl cumpăra un mixer unic de înregistrări – consola Neve 8028, făcută la comandă pentru studioul Sound City, unde a fost folosită timp de 40 de ani pentru înregistrarea unor albume care au scris istorie muzicala. Neil Young, Fleetwood Mac, Tom Petty, Johnny Cash, Guns and Roses, Metallica, NIN, Rage Against The Machine au înregistrat la Sound City. Pupitrul a fost construit în 1972 și este considerat de specialiști bijuteria coroanei echipamentului analogic de înregistrări. După 40 de ani în care în acest studio s-a scris istorie muzicală, s-au petrecut evenimente legendare și momente de magie… totul s-a terminat. Au rămas amintiri și muzică.

Documentarul are o coloană sonora solidă, cu multe colaborări interesante ce include nume precum Trent Reznor, Joshua Homme, Chris Goss, Stevie Nicks, Rick Springfield, Pat Smear și mulți alții.

"Sound City" a avut premiera la ediția din 2013 a Festivalul de Film Sundance. Luni, 22 aprilie, se proiectează în premiera nationala în Club Control, sala Berlin, ocazie cu care se lanseaza oficial în România. "Sound City" este un produs Sony Music, distribuit de Nova Music, disponibil exclusiv online pe www.mediazoo.ro , unde veți găsi formatul DVD și coloana sonora "Sound City - Real to Reel" în format audio CD.

Sound City - Dave Grohl și Corey Taylor - "From Can To Can't"

Tracklist "Sound City - Real to Reel"

 1. Heaven And All – Robert Levon Been, Dave Grohl, Peter Hayes
 2. Time Slowing Down – Chris Goss, Tim Commerford, Dave Grohl, Brad Wilk
 3. You Can't Fix This – Stevie Nicks, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Rami Jaffee
 4. The Man That Never Was – Rick Springfield, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear
 5. Your Wife Is Calling – Lee Ving, Dave Grohl, Taylor Hawkins, Alain Johannes, Pat Smear
 6. From Can To Can't – Corey Taylor, Dave Grohl, Rick Nielsen, Scott Reeder
 7. Centipede – Joshua Homme, Chris Goss, Dave Grohl, , Alain Johannes
 8. A Trick With No Sleeve – Alain Johannes, Dave Grohl, Joshua Homme
 9. Cut Me Some Slack – Paul McCartney, Dave Grohl, Krist Novoselic, Pat Smear
 10. Once Upon A Time… The End – Dave Grohl, Jessy Greene, Rami Jaffee, Jim Keltner
 11. Mantra - Dave Grohl, Joshua Homme, Trent Reznor

Citește mai multe despre Dave Grohl
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Prince a lansat o nouă piesă, "FixUrLifeUp" - AUDIO

După apariția mai multor single-uri noi care au dat naștere evident unor zvonurilor potrivit cărora artistul pregătește un nou material,...

Închide