Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 Bogdan Ioan, câștigătorul trofeului Vocea României 2018Bogdan Ioan este câștigătorul trofeului Vocea României 2018 INFO CONCERT:
Tom Jones
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
André Rieu își extinde iar progamul la Cluj-Napoca, anunță cel de-al patrulea concert în 2019 - BILETE INFO CONCERT:
André Rieu

Deine Lakaien concertează la festivalul ARTmania Sibiu 2013

Festivalul ARTmania anunță performance-ul duo-ului german Deine Lakaien, nume reprezentativ al avantgardei muzicii electronice. Artiștii sunt invitați la Sibiu pentru un concert acustic găzduit de Muzeul Național Brukenthal joi, 8 august 2013.

Deine Lakaien

Festivalul ARTmania 2013 anunță performance-ul duo-ului german Deine Lakaien, nume reprezentativ al avantgardei muzicii electronice. Artiștii sunt invitați la Sibiu pentru un concert acustic găzduit de Muzeul Național Brukenthal joi, 8 august 2013. Evenimentul constituie o trecere armonioasă spre concertele de rock și metal simfonic care vor avea loc, în weekend, pe scena din Piața Mare a cetății medievale. Datorită capacității limitate a locației, posesorii de bilete sau abonamente trebuie să își rezerve locurile pentru acest eveniment aplicând pe platforma online a festivalului: artmaniafestival.ro.

Deine Lakaien

Deine Lakaien

După o călătorie de mai bine de douăzeci de ani, Deine Lakaien încă exlporează complexitatea sunetelor și a liricii, dovedindu-se cea mai de succes apariție de pe scena curentului darkwave. În 1985, vocalul Alexander Veljanov și pianistul Ernst Horn au pus bazele trupei, propunând o abordare inovatoare a muzicii electronice, dintr-o perspectivă gotică.

În 2007 duo-ul german a lansat "20 Years of Electronic Avantgarde", un pachet multimedia ce conține un dublu CD și două DVD-uri, celebrând două decade de activitate muzicală extraordinară. Aniversarea a fost sarbatorită și printr-un turneu acustic de excepție, alături de orchestra Neue Philarmonie Frankfurt.

"Mai maturi, mai întelepți, dar suntem la fel de luptători" este unul dintre versurile piesei "Along Our Road" semnată Deine Lakaien, sintetizează mesajul ultimului lor album de studio "Indicator" (2010), unul dintre cele mai incitante din întreaga lor carieră. Acest material discografic descrie o nouă fază din existența trupei: Deine Lakaien distrug orice clișeu și invită un public mai variat în lumea lor artistică, apelând la "noi teme și modalitați creative" (Ernst Horn).

"Indicator" scoate la iveală același interes pentru instrumentația electronică, dar reliefează o diversitate stilistică uimitoare și o joacă naturală care se dezvoltă în jurul acesteia. Artiștii germani au, mai nou, tendința să se apropie și mai mult de public. Au o abordare poetică simplă, foarte emotională, dar lipsită de metafore încărcate și patos copleșitor. Spre deosebire de albumele lor anterioare, piesele noi ating" o intimitate poetică și politică niciodată atât de prezentă în lucrările noastre", mărturisește A.Veljanov.

One Night - "Deine Lakaien"

După mulți ani de creație artistică și performance-uri extraordinare prin intreaga lume, Deine Lakaien își fac apariția pe scenă și mai puternici, cantând despre subiecte politice controversate, despre imigrație, despre unitatea la nivel european, război, lipsă de putere a oamenilor de rând și responsabilitatea față de viitor, dar nu dau uitării nici tema tuturor temelor: iubirea.

"Să cânți despre iubire e cel mai dificil lucru dintre toate, pentru orice artist", se confensează Veljanov."Este o temă care nu a încetat niciodată să mă preocupe, dar în acest moment mi-am gasit un mod personal de a o transmite prin voce și cuvinte" - deine-lakaien.com.

Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Serj Tankian lansează albumele "Orca" și "Jazz-iz Christ"

Serj Tankian (System of a Down) va lansa pe 25 iunie albumul de muzică simfonică "Orca", iar pe 23 iulie...

Închide