Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Confirmări noi la Electric Castle Festival - Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II

Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II se adaugă lineup-ului Electric Castle Festival ce va avea loc la Cluj, în perioada 21 - 23 iunie 2013.

Publicat

pe

Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II sunt noile confirmări la Electric Castle Festival
Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II sunt noile confirmări la Electric Castle Festival

Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II se adaugă lineup-ului evenimentului Electric Castle Festival ce va avea loc în Cluj la Castelul Bánffy, în perioada 21 - 23 iunie 2013. Până acum au fost confirmați peste 30 de artiști ce vor urca pe scena festivalului organizat de Boiler Events. Publicul va avea ocazia să se bucure de o paletă largă de muzicieni de la PendulumMorcheeba, Stanton Warriors la Dub Pistols, DJ Set Feat. MC Verse, James Zabiela sau Orchestra Notes & Ties.

Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II sunt noile confirmări la Electric Castle Festival

Fritz Kalkbrenner, Lights Out! și Loungerie II sunt noile confirmări la Electric Castle Festival

Fritz Kalkbrenner este un DJ și producător german, ce și-a creat un sound unic de-a lungul carierei sale muzicale, având influențe diverse din hip-hop, techno și house. La începutul anului '90, împreună cu fratele său mai mare, Paul Kalkbrenner, un artist cunoscut, cu peste 15 ani de experiență în muzica electronică, au început să descopere gustul beat-urilor techno, transformându-se în fani devoțati ai cluburilor techno din Berlin care tocmai începeau să înflorească.

În 2003 a lansat piesa "Forms & Shapes" care a fost un featuring de pe albumul de debut al lui Sascha Funke. Piesa a devenit în scurt timp un mare hit și l-a propulsat pe Kalkbrenner către colaborări cu artiștii Alexander Kowalski, DJ Zky și Monika Kruse. În toamna anului 2008, Kalkbrenner a produs coloana sonoră a filmului "Berlin Calling", împreună cu fratele sau. Aceștia au apărut amândoi în film, iar soundtrack-ul "Sky and Sand" a reprezentat apogeul muzical al lui Fritz, aducându-i recunoaștere internațională.

În 2010, Fritz lansează primul album solo, intitulat "Here Today Gone Tomorrow". Materialul a fost votat de către revista Raveline, "albumul anului 2010". Urmează alte două discuri pentru Fritz, sub casa de discuri Suol. În 2012 a lansat "Suol Mates" și "Sick Travellin'", continuând să își demonstreze talentele muzicale în întreaga lume.

Fritz Kalkbrenner - "Facing The Sun"

Formată în februarie 2010, Lights Out! este o formație de psychedelic/indie din Cluj-Napoca. Grupul și-a făcut debutul în aprilie 2010, iar câteva luni mai târziu au reușit să-și scoată primul lor demo, numit "Inside Out"Popularitatea lor a început să crească, ei concentrându-se tot mai mult pentru a-și dezvolta un playlist solid și să lucreze tot mai mult la sound-ul lor. Feedback-ul pozitiv nu a întârziat să apară, ei fiind invițati cu numeroase ocazii să cânte în deschiderea unor formații ca Grimus, The MOOoD, Mono Jacks, OCS, The Amsterdam sau Snails. Primul lor material discografic, "Patience", a fost lansat la începutul lui 2012.

Lights Out! - "Mirror"

Un singur colectiv și mai multe proiecte. Loungerie II este una dintre expresiile muzicale pe care le produc tinerii din colectivul muzical de cool-haters ABATOR INDUSTRIES (Tunesinnaourheads, Ualvarin vs. Seibartut, The Shape of Moombathon, Ualvarin vs. Seibartut, Tyrannosaurus Jazz).

Dacă fiecare proiect muzical are o altă direcție și o altă personalitate centrală, Loungerie II este proiectul feminin, spațiul YIN, jazzy al acestui colectiv. Loungerie II a apărut în august 2011, găsindu-și echilibrul în actuala formulă kraut.

Proiectul este ințiativa vocalistei Miss Tincea (Andreea Tincea). Piesele sunt compoziții originale, orchestrate de instrumentiștii alături de care cantă. Începând cu 2011 trupa este activată de o chimie specială, care nu poate fi numită decât FUZIUNE: păstrează un miez de muzică lounge jazzy, pe care îl completează doar polul schizoid al experimentului punk și infuziile de noise, spoken word, rock. La fel ca șopârlele lounge, muzica produsă de acest proiect nu își propune să reconforteze, ci să traverseze emoții. Formula actuală este compusa din Andreea Tincea (voce), Cătălin Lungu (chitară), Daniel Iliescu (tobe), Dan Michiu (chitară), Andrei Bucureci (voce și spoken word), Doru Boeriu (bas).

În decursul primului an de la lansare trupa a reușit să se autosuțină prin concerte și evenimente săptămânale, în spații cât mai diferite ca deschidere culturală: de la scene de teatru, la muzee de artă contemporană, de la scene în parc, la salonul oficial al Casei Regale, de la festivaluri de jazz care au făcut istorie, la concerte improvizate în galerii de arta. Loungerie II înseamnă în primul rând experiența live a unui boom de pasiune. În octombrie 2012 trupa a aniversat un an de la primul concert, lansând și primul EP.

 Loungerie II - "Eve"

Electric Castle Festival este primul festival din țară care mută muzica live și electronică din cluburi, pe scenele din aer liber ale unui castel. Festivalul se va desfășura în perioada 21 – 23 iunie, la Castelul Bánffy, lângă Cluj-Napoca. Timp de 3 zile, pe cele 4 scene ale scenele festivalului vor urca 40 de artiști naționali și internaționali.

Abonamentele cu anticipație la Electric Castle costă 100 de lei, acoperă întreaga perioadă a festivalului și pot fi achiziționate din rețeaua Eventim (inclusiv online), de la Booha Bar (str. Piezișă nr. 19, Cluj-Napoca) și Boiler Club (str. Henri Barbusse nr. 59-61, Cluj-Napoca). Abonamentele pot fi cumpărate și direct de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicației "Electric Castle Festival", disponibilă pentru telefoanele cu iOS și Android. Cei care își cumpără abonamente până în 11 aprilie pot câștiga un telefon iPhone5, în cadrul concursului organizat pe pagina de Facebook a evenimentului: www.facebook.com/ElectricCastle. Pentru mai multe detalii despre eveniment puteți consulta pagina din agendă.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 21 iunie 2013

Electric Castle Festival

Loc
Castelul Banffy
Comentează

Trending