Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert The Straits la Sala Palatului din București

Formația The Straits va concerta pe 1 decembrie, de ziua naţională, la Sala Palatului din București. Foştii membri ai legendarei trupe Dire Straits vor urca pe scenă şi ne vor oferi un spectacol memorabil.

Publicat

pe

The Straits

Formația The Straits va concerta pe 1 decembrie, de ziua naţională, la Sala Palatului din București. După o activitate de 15 ani, Dire Straits s-a dezmembrat în 1996, moştenirea lor fiind dusă mai departe de către trupa The Straits. Aceasta cantă exclusiv piese ale celebrilor britanici şi răspândeşte atmosfera tipică unui concert Dire Straits în întreaga lume.

The Straits

The Straits

Dire Straits nu mai are nevoie de nicio introducere, însă merită să menţionăm câteva dintre cele mai mari realizări ale trupei. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai influente şi mai cunoscute grupuri muzicale din istorie, având peste 120 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Activitatea Dire Straits a fost apreciată şi la nivel oficial prin 4 titluri Grammy şi 3 Brit Awards.

Componenţa The Straits îi numără pe Alan Clark – primul clăpar al trupei care a avut o influenţă imensă asupra stilului Dire Straits, Chris White – responsabilul cu fascinantul sunet de saxofon din Dire Straits, Steve Ferrone – recunoscut drept unul dintre cei mai buni toboşari, însoțiind muzicieni precum Eric Clapton sau Slash, Terrence Reis – un chitarist excepţional al cărui stil este similar cu cel al lui Mark Knopfler, Michael Feet – un basist şi vocalist foarte apreciat care s-a alăturat şi lui David Gilmour sau Art Garfunkel, Jamie Square – un clăpar şi solist vocal foarte talentat și Adam Phillips - un chitarist foarte bun, concertând alături de Lionel Ritchie, Rod Stewart sau Cher.

The Straits vor răspândi asupra Bucureştiului farmecul muzicii Dire Straits într-un spectacol de două ore în care fanii muzicii britanicilor vor putea asculta: "Sultan of swings", "Your latest trick", "Tunnels of Love" "Money for nothing", "Brothers in arms" sau "Romeo and Julliet".

Bilete la concertul The Straits de la Sala Palatului

  • VIP - 345 lei
  • Categoria I - 240 lei
  • Categoria II - 155 lei
  • Categoria III - 105 lei
  • Categoria IV - 65 lei

Biletele sunt disponibile în funcţie de categorie, prin rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, la casa de bilete a Sălii Palatului și online, pe www.eventim.ro.

The Straits - "Money For Nothing"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 1 decembrie 2013

The Straits

Loc
Sala Palatului
Comentează

Lifestyle

A murit fondatorul Phoenix, Moni Bordeianu; Muzicianul avea 75 de ani

Pe 6 februarie 2024 am pierdut o legendă a muzicii rock şi folk româneşti, pe Moni Bordeianu. Acesta a fost unul dintre fondatorii trupei Phoenix şi a încetat din viaţă la vârsta de 75 de ani. Ce mesaj a transmis Nicu Covaci aflaţi în articol.

Publicat

pe

Moni Bordeianu si Nicu Covaci
Moni Bordeianu si Nicu Covaci │ FOTO: Nicu Covaci www.facebook.com

Pe numele său complet Florin Bordeianu, artistul s-a născut la Dudeştii Noi, Timiş pe 26 februarie 1948. A fost muzician, cântăreţ, compozitor şi textier. S-a remarcat în anii 1960, ca solist vocal al formaţiei Phoenix. A abordat şi genul de muzică beat, provenit din occident şi inspirat de The Shadows, The Beatles sau The Rolling Stones.

Grupul Sfinţii din Timişoara aducea aceste influenţe la noi, iar trupa şi-a schimbat numele apoi în Phoenix. Moni Bordeianu a fost acolo de la început, din 1962. A cântat la tobe o scurtă perioadă, devenind apoi solist principal al grupului. A păstrat acest rol până în 1970, când a emigrat în Statele Unite ale Americii.

Apariţiile sale scenice aminteau de cele ale lui Mick Jagger, care i-a şi fost inspiraţie muzicianului. Florin Bordeianu şi Nicu Covaci sunt compozitorii tuturor pieselor originale din priii ani ai Phoenix, "perioada beat". Bordeianu avea să revină în Phoenix în 1977, în Germania de Vest, atunci când Nicu Covaci era singurul component rămas din anii '60.

A cântat cu Phoenix până în 1978, an în care grupul se destrăma. După 1990 au mai fost colaborări sporadice cu Phoenix, iar în 1998 se lansa albumul "Vremuri, anii 60", cu vechi piese Phoenix înregistrate cu Moni la voce.

În 2008 apărea albumul "Back to the Future...", cu înregistrări noi, atribuite lui Phoenix & Mony Bordeianu.

Nicu Covaci a transmis următorul mesaj emoţionant la aflarea morţii colegului său:

A plecat să deschidă alt drum cel care l-a deschis pe primul... Îţi mulţumim, Moni, pentru că ceea ce avem acum tu ai început!
Pe un munte, într-o ţară
foarte-ndepartata
stă un om cu ochii-nchisi
şi spune ce ne-aşteaptă.
Lumea nu-l asculta
îl crede un nebun
căci vorbele lui sunt
ca nişte lovituri de tun.
El stă singur şi liniştit
Dar în ochii lui închişi
Vede al lumii asfinţit
Nebunul cu ochii lui închişi.
Zilele trec una după alta
sus pe munte
şi vocea lui se aude clar,
spunând foarte multe.
Lumea cea întreagă
nu se-opreşte să-l asculte
îl vede un nebun ce-ndruga
multe vorbe-absurde!

Pe 16 octombrie 2022 trupa Phoenix s-a reunit la premiera de filmului documentar "Phoenix - Povestea", la Sala Palatului, cu participarea lui Mony Bordeianu, Nicu Covaci, Mircea Baniciu, Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mani Neumann, Valeriu Sepi.

Citește în continuare

Trending