Urmărește-ne în Social Media

Lansări de carte

Coldplay lansează o carte de benzi desenate

Tot mai mulți artiști se implică și sărbătoresc Record Store Day, eveniment care celebrează în fiecare an arta muzicii, iar trupa britanică Coldplay nu face excepție de la regulă. Pe 20 aprilie se va lansa un album cu benzi desenate ce ne dezvăluie de unde s-au inspirat britanicii atunci când au compus albumul "Mylo Xyloto".

Publicat

pe

Coldplay
Coldplay

Tot mai mulți artiști se implică și sărbătoresc Record Store Day, eveniment care celebrează în fiecare an arta muzicii, iar trupa britanică Coldplay nu face excepție de la regulă. Pe 20 aprilie se va lansa un album cu benzi desenate care ne dezvăluie ce anume i-a inspirat pe britanici atunci când au compus albumul conceptual "Mylo Xyloto".

Coldplay

Coldplay

Fanii vor mai avea o surpriză când vor cumpăra albumul  cu benzi desenate și vor primi un disc de vinil care conține două piese ale formaţiei - "Hurts Like Heaven" şi "Us Against The World". O serie de pasaje din acest album au fost deja publicate de Bongo Comics Group, editura lui Matt Groening, creatorul serialului "Familia Simpson", și sunt disponibile pe site-ul trupei. Cartea de benzi desenate a fost scrisă de către trupă în colaborare cu câștigătorul premiului Oscar, Mark Osborne (Kung Fu Panda, The SpongeBob SquarePants).

Ascultătorii postului de radio BBC Radio 2 au votat cel de-al doilea album Coldplay, “A Rush of Blood to the Head“, ca fiind discul lor favorit din toate timpurile. Pe locul doi se clasează Kean cu “Hopes and Fears” iar locul trei este ocupat de Duran Duran cu al sau “Rio“. Coldplay a surclasat nume ca Pink Floyd, U2, Queen, The Rolling Stones sau The Beatles.

Coldplay a lansat “A Rush of Blood to the Head” în luna august 2002 și a primit din partea The British Phonographic Industry nouă discuri de platină pentru vânzări ce au depășit 2.7 milioane de unități doar pe teritorul britanic. La nivel global discul a înregistrat peste 15 milioane de discuri. În 2003 trupa a câștigat premiul Grammy la categoria Best Alternative Album (cel mai bun album de rock alternativ), iar un an mai târziu și-a adjudecat același premiu pentru Record of the Year (albumului anului) și piesa “Clocks“.

Coldplay - "Hurts Like Heaven"

Recent solistul trupei Coldplay, Chris Martin, a anunțat că se implică din nou într-o acțiune caritabilă. De această dată artistul renunța la chitara la care a cântat în cadrul concertului mondial din 2012 pentru a strânge fonduri ce vor ajuta victimele uraganului Sandy. Instrumentul personalizat a fost pus la licitație pe site-ul charitybuzz.com și se așteaptă să strângă aproximativ 15.000 de dolari. Banii strânși vor merge la 2 organizații non-profit, Mayor’s Fund to Advance New York City și Hurricane Sandy New Jersey Relief Fund, care își dedică activitatea în ajutarea celor care au fost loviți de uraganul Sandy, anul trecut în octombrie.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Coldplay anunţă data când se va retrage din muzică

Chris Martin, solistul Coldplay a avut o veste proastă de dat fanilor acum pe final de an 2021. Artistul a dezvăluit în cadrul unui interviu când se va retrage trupa Coldplay din muzică şi se pare că acel moment e mai apropiat decât aţi crede. Detaliile le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”
Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan” │ FOTO: Captură YouTube

Chris Martin a participat la o emisiune BBC Radio 2 în această săptămână şi a precizat că ştie exact când va lansa Coldplay ultimul album. E vorba despre anul 2025 şi ulterior vom avea parte doar de concerte live şi "poate de colaborări". Artiştii care compun trupa ar putea continua să scoată muzică, dar numele Coldplay e tras la cap de linie din punct de vedere creativ peste 3 ani.

Povestea grupului începea în anul 2000 cu albumul "Parachutes" şi a continuat pe parcursul a 21 de ani şi 9 albume. Grupul a bifat colaborări cu Beyonce, BTS şi o sumedenie de alte nume mari. Acum Chris Martin and co se pregătesc să revină în turneu, după câţiva ani de pauză, provocaţi de pandemie. Prima oprire este în Inglewood, California pe 15 ianuarie 2021. Revenind la declaraţia solistului, DJ-ul BBC care i-a luat interviul a declarat că solistul e o persoană foarte glumeaţă şi că nu ştie niciodată sigur când glumeşte şi când vorbeşte serios.

Astfel, termenul limită de 2025  pentru retragerea trupei ar putea fi doar o glumă. Ce e drept Martin a mai spus şi în trecut că vrea să oprească proiectul Coldplay după 12 albume.

Cel mai nou LP lansat de Coldplay este "Music of the Spheres" şi a debutat pe 15 octombrie 2021 prin Parlophone în UK şi Atlantic Records în SUA. Albumul a fost produs de Max Martin, un producător cu care artiştii nu mai colaboraseră până acum. În această lună, decembrie 2021 formaţia britanică a trebuit să anuleze două concerte după ce a înregistrat teste pozitive ale staff-ului.

Trebuia să apară la Capital Jingle Ball în Londra pe 11 decembrie şi la "Vocea Germaniei" pe 13 decembrie, dar ambele apariţii au picat. Coldplay a şocat la un moment dat când a declarat cu 1-2 ani în urmă că nu va mai pleca vreodată în turneu până nu se găseşte o modalitate cu zero emisii de carbon de o face.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending