Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Black Sabbath dezvăluie teaser-ul noului album "13" și primele date ale turneului european - VIDEO

Black Sabbath dezvăluie coperta noului album "13" și o piesă nouă în teaser-ul lansat. De asemenea, trupa anunță primele date ale turneului european.

Publicat

pe

Copertă album Black Sabbath - "13"
Copertă album Black Sabbath - "13"

Lansarea noului album Black Sabbath este din ce în ce mai aproape, iar primul semn că așteptarea publicului se apropie de final este teaser-ul lansat de formație. Clipul dezvăluie coperta noului disc "13" pe care vom avea ocazia să-l ascultăm în luna iunie și un fragment al unei piese noi. În timp ce numărul 13, făcut din paie, începe să ia foc, auzim vocea lui Ozzy Osbourne cântând "Nowhere to run, nowhere to hide". 

Copertă album Black Sabbath - "13"

Copertă album Black Sabbath - "13"

Teaser-ul a fost urmat de anunțarea primelor date ale turneului european, ce se va desfășura în perioada toamnă-iarnă. După cum era de așteptat, trupa va cânta mai mult în Regatul Unit, fiind programate 6 spectacole în Londra, Belfast, Sheffield, Glasgow, Manchester și Birmimgham. În restul Europei, turneul de promovare va ajunge în Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Germania, Franța, Italia, Cehia. Despre un posibil concert în România nu se cunosc informații, dar lista este încă deschisă, astfel că încă putem spera că Ozzy Osbourne se va întoarce pe plaiurile mioritice, de această dată împreună cu Tony IommiGeezer Butler și cel mai probabil cu Brad Wilk (Rage Against The Machine) care îl înlocuiește pe bateristul original Bill Ward.

Black Sabbath - "13" Teaser

Pentru înregistrarea primului material Black Sabbath cu Ozzy Osbourne la voce din 1978, grupul a lucrat cu celebrul producător Rick Rubin. În privința sound-ului, Osbourne a declarat într-un interviu pentru revista Rolling Stone că nu intenționează să vină cu ceva nou prin acest disc și că vor face muzica pe care o știu. În plus, "magia" lui Rubin constă exact în abilitatea acestuia de a capta esența unui grup și de a-i da o formă modernă.

Black Sabbath Turneu European 2013

  • Nov 20: Hartwall Arena, Helsinki, Finlanda
  • Nov 22: Friends Arena, Stockholm, Suedia
  • Nov 24: Telenor Arena, Oslo, Norvegia
  • Nov 26: Forum, Copenhagen, Danemarca
  • Nov 28: Ziggo Dome, Amsterdam, Olanda
  • Nov 30: Westfalenhalle, Dortmund, Germania
  • Dec 2: Bercy, Paris, Franța
  • Dec 5: Fiera Arena, Milan, Italia
  • Dec 7: 02 Arena, Prague, Cehia
  • Dec 10: 02 Arena, London, Regatul Unit
  • Dec 12: Odyssey Arena, Belfast, Irlanda
  • Dec 14: Arena, Sheffield, Regatul Unit
  • Dec 16: Hydro, Glasgow, Regatul Unit
  • Dec 18: Arena, Manchester, Regatul Unit
  • Dec 20: LG Arena, Birmingham, Regatul Unit
Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending